Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Kazenske točke

Kazenske točke

Pozdravljeni,
imam par vprašanj o kazenskih točkah in možnostih izbrisa.
Punca je 2dni nazaj naletela na radar,dobila je 9kazenskih točk in denarno kazen.
Zraven piše,da ima 5 dni časa,da lahko napiše,če je avto vozil nekdo drug,zanima me,če lahko jaz podpišem,ker nimam še nič k.točk njej pa bi to pomenilo odzvem vozniške,vendar je problem v tem,da je na sliki malce nejasna a vendar podoba ženske.
Ali bodo na sodišču preverjali sliko? Če ugotovijo,da nisem vozil jaz,ali lahko dobima kakšno kazen,ker sem rekel,da sem vozil jaz?
Pa še glede izbrisa…če nama uspe tako daleč,da sem vozil jaz in imam pol kazenske točke,torej 9.
Ali lahko grem na zdravniško svetovanje za zbijanje točk?(nisem bil še nikoli) ter koliko je okvirna cena.
Ali moram iti na varno vožnjo(na katerem še tudi nisem bil) za zbijanje pik? Kar je kolikor se mi zdi dražje.

Hvala za vaš odgovor

lp

Pozdravljeni, na sodišču lahko preverjajo sliko (povečajo, izostrijo itd.). Če so razmere dobre oz. če je fotka dobro posneta lahko pridejo do dovolj čist eslike, kjer se vidi kdo je vozil ,ali bodo preverjali je stvar sodišča. Lahko napišete, da ste vozili vi vendar tega ne priporočam iz prej navedenih razlogov. Če ugotovijo, da niste vozili vi lahko vas obdložijo podaje krivih podatkov oz. lažnega pričanja oz. navedbe voznika in prav tako partnerko. Predpisane so kar visoke kazni za te zadeve. Za zbijanje k.t. bi morali opraviti tečaj varne vožnje, cena cca do 250€. In ja morali bi iti na vožnjo. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close