Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Alkohol, vožnja, kazen, stroški in še kaj…….

Alkohol, vožnja, kazen, stroški in še kaj…….

Včeraj sem pomotoma to temo forum na Starševski čvek, nič narobe, vendar bolj “paše” pod Avtobilizem, zato jo pošiljam tudi sem.

Pred 10 meseci sem napihal 0,68 mg/l in seveda so sledili vsi postopki, kot sledijo po zakonu. Velika muka vse skupaj, biti brez izpita in vožnje in tvegati še odvzem prevoznega sredstva ob morebitni vožnji motornega vozila.
Strošek gledano minimalni ob tem ” dogodku” je cca. 1200€ kazen sodnika + 130 € zdravniški pregled + edukacijska delavnica 150 € + razno razne takse 200€ + dodatni stroški cca. 200 € = beri je enako minimum v mojem primeru 2000 € in to je še enkrat minimum kazni..
Pa še to za finale, imam preizkusno dobo 12 mesecev, kot jo je določilo sodišče. Imam VD, vendar ne smem doseči 3 točk oz. 750€ kazni, ker to bi zame pomenilo da bom moral ponovno opravljati vozniški izpit. Si ne predstavljam !!!!!!!!
Zato sem sedaj previden do konca in se trudim “spoštovati”, hitrost , alkohol, omejitve , cone itd. vse kar bi lahko bil problem v mojem primeru. Pol pogojne kazni je mimo in upam da “zdržim” do konca aprila 2016.

V kolikor kdo želi mojo pomoč pri tem “problemu” naj se javi.

Škoda, ker na tem forumu ni več dejaven Mukl, on mi je bil v največjo pomoč.

Ja za konec , vsi skupaj tudi jaz premislimo, kdaj sedemo vinjeni za volan… Zelo drage so posledice, najmanj finančne. Mobilnost, družina in še mnogo drugega bolj.
Prijatelj mi je rekel, imaš po svoje veliko srečo, dobili so te pijanega, kaj pa če bi povzočil nesrečo z poškodbami, še huje pa nesrečo s smrtnim izidom… Zmrazilo me je.
Ne mislit , da ne spijem vsak dan še kakšen kozarec, dva ali tri deci vina. Seveda ga, vendar v avto ne sedem več po tem.
Lp vsem in tudi dobremu moderatorju foruma g.Rupniku

Pozdravljeni, hvala realen pogled na zadevo in hkrati hvala za pohvalo. Ko bi le bilo več takih videnj in mnenj. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Živjo,

na vsake toliko še vedno pokukam semle, je pa res, da ne pišem več, morda pa spet začnem. Vseeno pa hvala za pohvalo, ja, je hudič to vse skupaj in ni vredno, res ne……

Res hvala obema na povratnem odgovoru. Vsekakor bom dogajanje na forumu spremljal še naprej in po potrebi konstruktivno sodeloval.

Samo za info in, da ne bo nepotrebnega strahu, ko bo v nabialniku tisti znan, moder odrezek, ki vas vabi, da dvignete na pošti pismo s sodišča.
Ko se Vam izteče poskusna doba (6-24 mesecev), sodišče čaka še leto dni in potem vam, v kolikor med poskusno dobo in leto dni po njej niste storili še kakšno neumnost, pošlje sklep, da se sankcija o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja NE izvrši.
Sam sem to prejel včeraj in, ko sem popoldne odprl nabiralnik in tam našel modri odrezek, mi je srce padlo v hlače, ker nisem vedel za kaj gre…..

Zdaja pa nekaj ne razumem. Napisali ste :
“Ko se Vam izteče poskusna doba (6-24 mesecev), sodišče čaka še leto dni in potem vam, v kolikor med poskusno dobo in leto dni po njej niste storili še kakšno neumnost, pošlje sklep, da se sankcija o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja NE izvrši.”.
Imam poskusno dobo 12 mesecev ( od 20.04.2015). Ali ni tako, da se po 12 mesecih kazenske točke brišejo in gre vse znova ?? Najbolj mi je stopilo v oči tisto “in leto dni po njej niste storili …”. . Vesel bom vašega odgovora in lep pozdrav

Pozdravljeni, po preteku t.i. pogojne dobe nimate več k.t. Vas pa po preteku pogojne dobe spremljajo še leto dni. Kar pomeni, da vam lahko prekličejo v.d., če v tem času storite več prekrškov in bi sodišče smatralo, da niste “rehabilitirani” torej, da vas prekršek ni izučil. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Sedaj mi je pa vse jasno. Najlepša hvala na odgovoru in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close