Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Odlog in zdravniško spričevalo

Odlog in zdravniško spričevalo

Spoštovani.

Tudi jaz sem eden izmed nesrečnežev, ki so podcenili moč alkohola, oziroma treh kozarčkov 0.03. Pred dnevi, 19.6. sem uspel ob kontroli prometa napihati kar 0.51, kar me je dobesedno šokiralo, glede na popito količino.

Zavedam se, da sem naredil prekršek, 900 € in 16. kazenskih točk, kar sem takoj priznal zelo korektnima policistoma s katerima smo normalno opravili postopek. Pred tem sem že pridobil 3 točke zaradi prekoračene hitrosti. Seznanil sem se za celoten postopek odloga o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Problem mi predstavlja pravočasno pridobiti zdravniško spričevalo o kontrolnem pregledu. Namreč, v veliko ustanovah so pričeli z dopusti, tako sem v lokalnem zdravstvenem domu dobil termin šele 5.8. Sicer lahko dobimo potrdilo o prijavi na pregled, ampak, ali to zadošča ob oddaji vloge za odlog? Strah me je izgube vozniške, zaradi službe, kjer opravljam terensko delo, potem je tu še vožnja otrok v vrtec, vsakodnevna opravila…

Torej, prvi problem mi predstavlja zdravniško potrdilo, ki ga verjetno ne morem dobiti pravočasno za oddajo vloge. Imate mogoče kak nasvet?

Hvala.

Pozdravljeni, prijavite se na termin in naj vam izdajo potrdilo o prijavi. V predlogu se lahko napiše, da ste prijavljeni na pregled. Načeloma vam sodišče določi rok do kdaj morate dostviti pregled. Drugače slišim , da je v Brežicah zdravnik, ki nima čakalnih vrst za kontrolne preglede. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Zdravo, pretekla mi je doba 15ih mesecev pogojnega vračila VD. Na edukacijski delavnici se spomnim, da je svetovalka večkrat povdarila da se po poteku dobe vse pike zaradi katerih je grozilo odvzem izpita izbrišejo. Mi lahko to potrdite. Ali je potrebno z moje strani sedaj še kaj narediti oz. če dobim kakršno koli obvestilo? Lp

Pozdravljeni, svetovalka vam je pravilno povedala. Vam ni potrebno storiti nič in tudi nobene listine ne boste dobili. Glede stanja kazenskih točk lahko preverite na Min. za pravosodje, oddelek za evidenco kazenskih točk, Župančičeva ul. 3, Ljubljana oz. lahko preko spleta, če imate digitalni podpis. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close