Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Napihal 0,45 – kaj lahko pričakujem

Napihal 0,45 – kaj lahko pričakujem

Pozdravljeni.
Prosil bi vas za eno informacijo.
Včeraj sem imel smolo, da sem sedel za volan osebnega vozila, kjer sem predhodno zaužil alkohol. Po preverjenem alkotestu so mi namerili 0,45mg (oziroma po starem cca 0,9). S tem sem si prislužil 900EUR kazni ter 16 kazenskih točk. Ker svoje dejanje obžalujem, ter ker vozniško dovoljenje rabim za tudi za službene potrebe, sem se odločil, da bi preko kontrolnega zdravniškega pregleda rad izbrisal 4 kazenske točke.

Prosil bi vas za nadaljne informacije:
1. Kdaj in kako se lahko prijavim na kontrolni pregled?
2. Kaj za ta pregled potrebujem?
3. V kakšnem obdobju lahko pričakujem ta pregled?
4. Kolikor sem se pozanimal moram potem opraviti še izobraževalno delavnico. Ali se to moram prijaviti sam ali me napoti zdravnik?
5. Koliko časa zajemajo te delavnice?
6. Kje so te delavnice organizirane in ali je to v službenem času ali popoldan?
7. Ko opravim te delavnice kako potem potekajo nadaljne akcije za izbris 4 KT

V pričakovanju odgovora vas prav lepo pozdravljam.

Lep pozdrav Miha

Pozdravljeni, odgovori:
1.) na pregled se lahko prijavite kadarkoli,
2.) potrebujete zdr. kartoteko, ki je pri vašem osebnem zdravniku oz. bo izvajalec kont. pregledov zaprosil za to,
3.) pričakujete ga lahko v roku cca meseca,
4.) verjetno boste napoteni na edukacijsko delavnico, prijaviti se sami,
5.) edukacijska delavnica traja v času 6 pedagoških ur,
6.) Kje in kako so organizirane ne vem oz. na netu najdite senam izvajalcev in jih pokličite,
7.) ko opravite kont. zdr. pregled z delavnicami napišite dopis na Min. za pravosodje, odd. za evid. k.t. in vam jih enkrat v roku dveh let izbrišejo.

Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Zahvaljujem se vam za hiter in popoln odgovor.
Imam pa samo še dva vprašanja:
1. pod točko 7 ste napisali, da se pike brišejo enkrat v roku 2 let. Ali se te 4 pike ne brišejo takoj, ko predložim potrdilo? Če je bilo pa mišljeno to na obdobje, kdaj lahko zaprosim za izbris teh 4 pik, pa je verjetno to le 3 leta (se pravi v roku 3 let ne morem več uporabiti nobenega mehanizma več za izbris pik).
2. Muči me tudi to, da dobivam popolnoma drugačne informacije tako od uradnih oseb kot tudi po internetu. Zanima me namreč, koliko časa veljajo KT. En policist mi pravi, da bom KT imel 2 leti, drugi mi pravi 3 leta. Tako, da sedaj res ne vem več (bolj imam v spominu, da se je zakon spremenil in da je zopet 2 leti). Se pravi maja 2015 dobim 16 KT, v roku dveh mesecev recimo opravim kontrolni pregled s pripadajočimi tečaji . Tako mi recimo pravosodje 4 KT izbriše še en mesec za tem recimo avgusta 2015. Potem pa se mi teh 12 KT pobriše zopet maja, čez dve leti se pravi maja 2017. Alji jaz to pravilno razumem?

Pozdravljeni, ja k.t. se brišejo enkrat c roku dveh let. Praksa kaže, da jih brišejo v roku cca pol leta od oddaje vloge. Ni p anujno lahko je prej oz. lahko kasneje. Za izbris lahko zaprosite kadarkoli se odločite brisati k.t. Kt. veljajo dve leti. Včasih (pred cca dvemi leti) pa je veljal zakon, ki je govoril, da veljajo tri leta. Točke se avtomatično same brišejo po poteku dveh let od pravnomočnega prekrška. Torej, če ste stroili prekršek 1.5.2013 je 9.5.2013 postal pravnomočen in točke se brišejo 9.5.2015. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close