Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali imamo v Sloveniji skladišča za osebno uporabo?

Ali imamo v Sloveniji skladišča za osebno uporabo?

A imamo skladišča v Sloveniji? Skladišča kjer lahko hraniš stvari, ki jih nimaš kam dati?

Poznam jih zgolj iz filmov. Naprimer blizu Ljubljane ali v Ljubljani? Ali so takšna, da imaš stvari v zaboju in ti ga viličar dostavi, ali pa so taka, da imaš manjši prostor z vrati za predmete? Mesečna cena?

Kdo bi vedel. Velika skrivnost. Nikoli nisem slišala, da bi jih imeli. Me bi čudilo, da jih nimamo, glede na to, da smo Slovenci nagnjeni k shranjevanju stare šare.

Slovenci imajo vecje hise kot Americani, zato imajo dovolj prostora za kramo doma. Se Americani prej nabasejo svojo dvojno garazo do stropa, preden najamejo skladisce.

Imamo. Na policiji. Če ne prideš po svoje stvari jih policija proda na licitaciji vsako leto. Kje pa ti živiš?

Meni je to res čudno, da jih nimamo. Ker verjetno je na tisoče gospodinjstev kjer en zakonec kopiči stvari, drugi zakonec pa je obseden z prazno, sterilno čisto hišo. Tako da ne vidim nekih logičnih razlogov zakaj ne bi imeli skladišč. Mi lahko kdo pove kakšnega?

Ljubljančani imamo kleti in garaže. Poleg tega je v SLO manj selitev.

Pred desetletjem sem najela selitveni servis. Ker nisem vedela, kako bo s časovnico ob selitvi, sem jih vprašala ali vedo za kakšno skladišče za pohištvo in ostale stvari, ki bi čakale na selitev, pa da je vse na suhem in zavarovano, in so rekli, da ja, da lahko uredijo.

No, na koncu ni bilo potrebe, ker se je časovno izšlo, tako da ne vem, kako in kje je potem to.

Moje skladišče za stvari ki jih ne potrebujem je en stari clio L. 1996. Bogi avto služi kot kontejner za kosovne odpadke. Tako je že natrpan krame, da poka po šivih ?

Skladišča za najem ponujejo špediterska podjetja in nekatere firme iz ljubljanske industrijske cone.

Če pa misliš na tista garažna skladišča zaprtega tipa iz ameriških serij, imaš najbližjo ponudbo na Dunaju. Cena 10 eur/teden ali 262 evra na kvadratni meter letno.

Pravilen izraz je samopostrežno osebno skladišče. V LJ ga nimamo. Je pa dobra poslovna priložnost. Takoj vložim osebni kapital v gradnjo takih skladišč. Problem je, da ljubljanska gradbena mafija ni zavohala poslovne priložnosti. Enako velja za MOL.

Odgovor na objavo uporabnika
MakaloncA, 09.09.2023 ob 10:36

Ljubljančani imamo kleti in garaže. Poleg tega je v SLO manj selitev.

Pred desetletjem sem najela selitveni servis. Ker nisem vedela, kako bo s časovnico ob selitvi, sem jih vprašala ali vedo za kakšno skladišče za pohištvo in ostale stvari, ki bi čakale na selitev, pa da je vse na suhem in zavarovano, in so rekli, da ja, da lahko uredijo.

No, na koncu ni bilo potrebe, ker se je časovno izšlo, tako da ne vem, kako in kje je potem to.

Hvala za odg.

Me pa zanima, če kdo ve kaka skladišča imamo v Sloveniji (če sploh obstajajo).

Ali so takšna, da imaš stvari v zaboju in ti ga viličar dostavi, ali pa so taka, da imaš manjši prostor z vrati za predmete?

Skakalec z ljubljanskih mostov, 09.09.2023 ob 10:46

Skladišča za najem ponujejo špediterska podjetja in nekatere firme iz ljubljanske industrijske cone.

Če pa misliš na tista garažna skladišča zaprtega tipa iz ameriških serij, imaš najbližjo ponudbo na Dunaju. Cena 10 eur/teden ali 262 evra na kvadratni meter letno.

Pravilen izraz je samopostrežno osebno skladišče. V LJ ga nimamo. Je pa dobra poslovna priložnost. Takoj vložim osebni kapital v gradnjo takih skladišč. Problem je, da ljubljanska gradbena mafija ni zavohala poslovne priložnosti. Enako velja za MOL.

No torej SEM KOT VEDNO IMEL PRAV! 🙂 🙂 🙂

Odgovor je, da so zabiti v betico in nesposobni. 🙂 Točno tako kot sem si mislil.

No, to tudi mene čudi, da ni. Pa saj potreba je, sploh ko se človek seli in mora staro stanovanje izpraznit, preden gre v novega ali kaj takega.

To je res dobra poslovna ideja. Je pa čudno, vsaj v Ljubljani bi človek mislil, da to obstaja. Vem, da je to v tujini precej razširjeno, saj se v mestih ljudje pogosto selijo in potrebujejo začasno shranit svoje osebne predmete, pohištvo, itd. Zapakiraš stvari, plačaš za tisti čas, ko potrebuješ skladiščenje, seveda lahko tudi podaljšaš/vzameš stvari prej, stvari odpelje kombi, ti pa dobiš kodo za dostop do tega prostora, lahko je na primer prostor velikosti 5m2, lahko so tudi manjše “omarice”, ali prostori kot večje garaže.. po potrebi pač.

No če sem komu dal idejo za ustanovitev garažnega/samopostrežnega skladišča mi naj kot avtorju ideje pošlje nekaj denarja od zaslužka.

Kokoši anonimno, 09.09.2023 ob 16:44

No če sem komu dal idejo za ustanovitev garažnega/samopostrežnega skladišča mi naj kot avtorju ideje pošlje nekaj denarja od zaslužka.

Avtoriji ideje so američani. V sloveniji pa ne bo noben plačal skladišča, raje živijo s kramo.

Živjo,

Mi pri StoringCargo ponujamo takšno opcijo skladiščenja na 74 lokacijah v Sloveniji. To pomeni, da imamo prostor za fizične osebe in na voljo viličar + viličarista, da pomaga pri manipulaciji. Po potrebi posodimo tudi palete, da se blago varno spakira.

Cena je skladiščenja je običajno 6-9€ po metru kvadrat mesečno – odvisno od lokacije.

Če potrebujete pomoč sem vam na voljo na support@storingcargo.com ali na naši spletni strani: https://storing-cargo.com/sl/skladiscenje/

Lastne enote / prostori, kot omenjate pa se imenujejo “self-storage” in jih je v Sloveniji zelo težko najti.

Lp.

Ja, točno to sem  hotela napisat, da obstajajo takšna  skladišča.

Že leta 2005 so bila v Ljubljani. Sem mislila, da bom enega potrebovala takrat, potem smo pa drugam stlačili tisto kramo.

Lahko pa najames navadno garažo – triplex in tam spraviš stvari. Je pa tam vlaga in plesen.

STORING CARGO, SPLETNE STORITVE D.O.O.

19. 12. 2021 smo zaznali, da je bil subjekt izbrisan.

Na spletni strani je zelo težko najti podatke o podjetju, na googlu eno negativno mnenje, na spletni strani precej pozitivnih, ki so videti kot od enega človeka. Precej neprofesianolna stran, skoraj brez podatkov, za vse samo: kontaktirajte me. Kaj se greš, Davide?

Kokoši bi ga imel za prenočitev. Podnevi sta s Popayem skupaj v WC na žel. postaji.

Zdravo,

Zdravo,

Pri Mitoza d.o.o. ti morda lahko pomagamo. Nudimo skladišča za osebno rabo – v velikosti garaže, lahko pa tudi več/manj. Predvsem pa smo prilagodljivi in ti lahko pomagamo do rešitve. Najboljše če kar pišeš preko spletnega obrazca ali pa maila: https://www.mitoza.si

Pozdravljeni!

Ja, v Sloveniji to zelo enostavno preko nove platforme RentaNook.com. To je kot Airbnb, ampak za iskanje skladiščnih prostorov neposredno od lastnikov. Na tej platformi lahko ljudje iščejo različne skladiščne prostore ali pa ponudijo svoje.

Na RentaNook lahko najdete različne možnosti za skladiščenje: najem skladišča za selitvene stvari , hrambo avtodoma ali zimovanje plovila, prikolic in tako naprej.

Lahko komunicirate neposredno z lastnikom skladišča in se dogovorite za vse podrobnosti. Ko najdete primeren prostor, ga lahko rezervirate za obdobje, ki vam ustreza. Rezervacija je zelo enostavna in jo lahko opravite kar na spletu. Posebna prednost RentaNook je, da ni potreben depozit – platforma deluje kot garant, kar zagotavlja varnost tako za najemnike kot za lastnike.

Poleg tega lahko najdete tudi posebne ponudbe z 50% popustom na prvi mesec najema. To je odlična priložnost, da preizkusite skladiščenje brez visokih začetnih stroškov.

Če imate tudi vi prostor, ki ga želite oddati, lahko enostavno objavite svojo ponudbo in najdete najemnike.

Priporočam, da obiščete https://rentanook.com/si/sl/  in si ogledate, kaj vse ponujajo. Je res enostavno in priročno!

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close