Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sneberje — zakaj je toliko govora o tem kraju? Res ne poznam

Sneberje — zakaj je toliko govora o tem kraju? Res ne poznam

Živim v tujini, zato ne poznam več vsega v Sloveniji.

Sem pa opazila, da je zelo veliko omenjano Sneberje in pritožbe in pozornost po poplavah.

Vem, da je bilo hudo, moje vprašanje je le, zakaj je Sneberje tako pomembno v primerjavi drugih koncev Ljubljane, ali tam živijo posebni ljudje , slišim nekaj tudi o “lepenka” hišah..

Res ne vem nič, me pa zanima, če mi lahko da kdo informacijo o tem, saj je pisanj res veliko.

Sneberje so pred 50 leti imele odličen protipoplavni nasip glede na to, da se tam sama struga reke Save zelo zoža zaradi mosta (zdaj sta dva zaradi same avtoceste).

Potem pa so kmetje te nasipe zravnali, da so lažje obdelovali zemljo, pa tudi Jankovićev kanal C0 je šel čez ta nasip, pa ga tudi niso popravili po samem zaključku del. In na teh mestih je Sava vdrla v naselje. Zdaj pa ni nihče kriv, čeprav so še vedno živi kmetje, ki so to ravnali, pa tudi gospod Janković je bil včeraj v Sneberju ?

Sem iz Ljubljane, pa sem med poplavo prvič slišal za to vas .

Odgovor na objavo uporabnika
Bobi261, 28.08.2023 ob 08:53

Sem iz Ljubljane, pa sem med poplavo prvič slišal za to vas .

Si iz Ljubljane, ne pa Ljubljančan. Ljubljančani poznamo vse predele Ljubljane.

Odgovor na objavo uporabnika
nimam pojma, rres, 28.08.2023 ob 07:46

Živim v tujini, zato ne poznam več vsega v Sloveniji.

Sem pa opazila, da je zelo veliko omenjano Sneberje in pritožbe in pozornost po poplavah.

Vem, da je bilo hudo, moje vprašanje je le, zakaj je Sneberje tako pomembno v primerjavi drugih koncev Ljubljane, ali tam živijo posebni ljudje , slišim nekaj tudi o “lepenka” hišah..

Res ne vem nič, me pa zanima, če mi lahko da kdo informacijo o tem, saj je pisanj res veliko.

Ne poznaš zato ker je del Ljubljane. Če bi bila samostojna občina bi bilo več možnosti, da bi poznala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close