Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Javni prevoz – je res tako lahko z njimi?

Javni prevoz – je res tako lahko z njimi?

Sicer ni najbolj primeren čas za razpravljanje o tem, vendar vseeno. Upam, da ste vsi kolikor toliko dobro.

Zanima me sledeče. Je res javni prevoz tako dober, oz. poslušam celo, da je boljši kot nekoč. Poslušam stare starše, kako so nekoč direktno recimo iz Brezovice lahko direktno prišli v Piran, dandanes to ni možno brez prestopanj. Potem kako nekoč je bilo fajn, ko je bila železniška postaja Vreme in si prišel direktno v Ljubljano ali Koper. Dandanes te postaje sploh ni več in še v Koper ni več vlakov, ne da bi v Divači prestopil na bus, razen seveda IC, RG ITD, kar zame ne pride v poštev, ker ne ustavlja na manjših postajah, kjer bi jaz vstopil. Recimo Preserje, Planina, Prestranek, Košana ITD.

Sam sem brez avta, ker ravno malo premalo vidim, da bi me spustili skozi zdravniški pregled, kot sem že v eni temi omenil, rad zahajam v hribe, vendar me javni prevoz psihično izčrpava. Med počitnicami imam bus ob neki uri zjutraj, edinega kar ga imam, in mi za 5 minut uide bus za Gorenjsko. Tako sem vsakič znova čakal vsaj 1h na naslednji bus. 1x sem sicer poskušal na Tivoliju izstopit in ga pri Pivovarni ujeti za Rateče, ko sem stal na semaforju je ravno mimo zapeljal, za 1 minuto mi ga je ušel, kljub močnemu šprintanju. Semafor se ni odprl še vsaj 3 minute, prometa pa toliko, da je joj, da bi pri rdeči luči šel čez.

Za vikend busa ni. ko grem v šolo  so sicer busi kar pogosti, vendar prav nobeden tako, da ne bi čakal v šoli pol ure. Z naslednjim busom sem pa 5 minut prepozen in so neopravičene.  Za vlak pa zguba besed, vedno sem zamudil, ko je bil otreba prestopat na Brezovici, sedaj v Logatcu…

Zaniamajo me vaše izkušnje, kako z busi, kaj bi lahko naredili, da bi bili “modalni prestopi”, da bi postajo umaknili ven iz Ljubljane, kot ima to Milano, se pravi nekam ob AC? In seveda nasveti PZSja, da se štarta zgodaj v hribe, če pa z busi ni možno. Tako, da se mogoče kdo malo zamislijo vsi, od delavca “(ne)voznih redov”, do pristojnih za zamude, do nesmiselnega svetovanja…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close