Kiropraktika. Nateg ali uspešna alternativa?
dejstvo je, da ko začutiš bolečino (kost, ali mišica) se že v fazi PCL (post conflict), torej si v fazi zdravljenja. Zdravljenje traja do 6 tednov. Prvih 14 dni je bolečina znosna in se stopnjuje, drugih 14 dni je bolečina hujša, zadnjih 14 dni pa bolečina upada. Prvih 14 dni vsak nekako potrpi, ker ni prehudo, druga dekada pa zaradi bolečine tak človek poišče neko pomoč- in kar koli naredi, se v zadnji dekadi bolečina poizgubi in vsak lahko reče, da je to zaradi njegove terapije. Torej, TELO VSE SAMO NAREDI, zato mu dajte samo priložnost in počivajte. V drugi dekadi, ko boli, pa si pomagajte s konopljo, malo boste zadeti, ampak bolelo pa ne bo tako, itak pa morate počivati. Torej, poslušajte telo, uporabite to znanje in naravno medicino. Jebeš uradno medicino podkrepljeno s farmakotiki sintetično svinjarijo.
Kot hardcore rekreativen športnik sem dal skozi vse metode.
Kiropraktika načeloma ni nateg, če terapevt ve kaj dela in ne deluje šablonsko z vsemi enako. Ta metoda je bila razvita v ZDA. Je zelo agresivna metoda in pogosto prihaja do še večjih poškodb ali poškodovanj živcev. Je ne priporočam. Pa še draga je in nikoli vam ne rečejo koliko terapij boste rabili 20-30, ali več. Terapije so za nekaj minut dela zelo drage. Kiropraktik nima poglobljene medicinske izobrazbe in pogosto ne ve kaj dela. Osredotoči se na neravnovesje udov in telesa.
Druga metoda je osteopatija, ki so jo razvili ruski zdravniki, čeprav segajo uradni začetki v ZDA in je pravo nasprotje kiropraktiki. Ni sunkovitih gibov in zahteva sodelovanje osebe, ki se zdravi. Izvajalci so ruski zdravniki z medicinskimi diplomami in specializacijami. V Sloveniji jih je kar nekaj. dr. Vladimir Borisov je na dobrem glasu. So še v MB, KP, mogoče NG… Zelo priporočam.
Fizioterapija. Široko področje. Večino dela opravijo aparati. Specifično in zahtevno težavo vam reši le izkušen FT, teh pa je v Sloveniji peščica.
Če bi imel skoliozo, bolečine v telesu, zvit gleženj, bi šel kosteopatu. Ali pa problem, ki me dlje časa muči, npr. bolečine v križu, vratu… Je najbolj komplementarna metoda, z vami pa delajo hudo izobraženi zdravniki. Zelo uspešni so pri zdravljenju otrok glede razvojnih defektov, npr, hrbtenica, okončine…
Če bi imel akutno športno poškodbo pa bi šel k FT. Ali pa recimo kalcifikacijo sklepa in zahtevano shock-wave strojno terapijo.
Na splošno je kiropraktika za izogibat. Vržen denar.
kar se kosti in mišic tiče se težave pojavijo v glavnem zaradi slabe samopodobe- samorazvrednotenja, oz informacij v tem smislu svojim možganom. Otrok, ki ga starši ves čas opozarjajo, da je NESPOSOBEN, DA NE ZNA, DA JE NIČ VREDEN, DA JE GRD, DEBEL, skratka, da je nič od niča. Tak otrok bo vedno bolj sključen, kar leze sam vase in najrajši bi bil tako sključen, da bi lahko zaril glavo v pesek. Čisto nasprotje otroka, ki ga starši hvalijo, kako je lep, uspešen oh in sploh… npr. tak je Donald Tramp hodi pokonci, glavo skoraj malo nazaj, niti slučajno sključena- uspešen človek, ki je prilezel vse do predsednika ZDA. Tak je bil Musolini, Hitler, Tito, vsi so hodili pokončno z dvignjeno glavo, visoko samozavestjo…
Meni je na onkološkem zdravnik rekel tako, potem ko sem ga vprašala za mnenje glede kiropraktika zaradi bolečin v hrbtenici.
“Gospa, če boste šli h kiropraktiku, je velika verjetnost, da iz vas naredijo invalida”.
Problem pri kiropraktiku je, da ko prideš k njemu, ne pogleda nobenih papirjev, izvidov…. In ne odgovarja za ničesar, v kolikor pride do poslabšanja, namesto do izboljšanja situacije. Ne odgovarjajo za morebitne nastale težave…. So pa zelo dragi. To pa ja.
Je pa tudi odvisno od človeka do človeka. Ni vsaka hernija ozdravljiva. Moraš malo vedet, kakšno kostno gostoto imaš, itd…. V glavnem reskiraš. Ali te bo kiropraktik poštimal u nulo, ali pa te bo naredil invalida.
Jaz se ne hecam s takimi zadevami. Niti slučajno.
hjaahh, 29.07.2023 ob 18:48
Meni je na onkološkem zdravnik rekel tako, potem ko sem ga vprašala za mnenje glede kiropraktika zaradi bolečin v hrbtenici.
“Gospa, če boste šli h kiropraktiku, je velika verjetnost, da iz vas naredijo invalida”.
Problem pri kiropraktiku je, da ko prideš k njemu, ne pogleda nobenih papirjev, izvidov…. In ne odgovarja za ničesar, v kolikor pride do poslabšanja, namesto do izboljšanja situacije. Ne odgovarjajo za morebitne nastale težave…. So pa zelo dragi. To pa ja.
Je pa tudi odvisno od človeka do človeka. Ni vsaka hernija ozdravljiva. Moraš malo vedet, kakšno kostno gostoto imaš, itd…. V glavnem reskiraš. Ali te bo kiropraktik poštimal u nulo, ali pa te bo naredil invalida.
Jaz se ne hecam s takimi zadevami. Niti slučajno.
resnica je tudi, da je na tretjem mestu, po raku in srce po smrtnosti ZDRAVNIŠKE NAPAKE!! Zdravnik ki je to izjavil za nič ne odgovarja, on ima LICENCO in ga ščiti mafijska zdravniška zbornica, ki ima v ozadju mafijsko SVETOVNO ZDRAVSTEVENO ORGANIZACIJO katere direktor je za genocid obtoženi v svoji lastni državi. Torej ta zdravnik, ki je to izjavil in vsi njegovo kolegi LEGALNO DAJEJO LJUDEM KEMOTERAPIJO za katero umre 97,8% ljudi in za NIČ NE ODGOVORJAJO!! Premisli malo kaj pišeš.
Forum je zaprt za komentiranje.