Steklena streha na terasi-izkušnje
Radi bi prekrili teraso s steklom oz. s čim podobnim (PVC), predvsem zato, da ne bi zgubljali svetlobe v dnevni sobi. Mož ima pomisleke, saj meni, da bo prevroče in da bo neuporabna. Zanimajo me izkušnje tistih, ki to imate? Ali je bila izvedba zelo draga, je spodaj vroče? Hvala in lepo soboto vsem.
Oj, mi imamo neke sendvič plošče, ki se montirajo brez vijačenja. Ja izvedba je bial pred cca 7-imi leti zelo draga. Smo imeli opcijo navadne plošče ali plošče ki ne prepuščajo UV žarkov, pa smo se ravno zaradi svetlobe in tudi zato, ker sonce večino časa teraso od starni osvetljuje odločili za navadne plošče brez filtra.
Naše terase se v času od 11- 17 ure neuporabne, ker je na njih vroče k v sahari, ampak nič bolj ni vroče zaradi strehe, pač imata terase tako lego da cel dan nanju na polno sije sonce.
Glede na njuno lego bi se še enkrat odločila za isto izvedbo, ker kakterokoli streho bi dala, bi bilo pod njo vroče, če pa bi bila streha temna, bi imeli temno še v prostorih, kateri imajo dnevno svetlobo iz teh teras.
Mi smo s to streho rešili problem za čas ko je sneg in dež, za čas ko je sonce pa ne. V naslednjem letu bomo verjetno pod streho za senco dali tisti bambus v rolojih in ga v jesen odstranili.
Lp
http://www.decra.si/svetlobne_plosce/opis.html#Scene_1
Tole imamo mi.
Pozimi izolacija pred mrazom – ob ograji imamo preko zime še prozorno plastificirano cerado in lahko v sončnih zimskih dneh posedimo na terasi. Tako smo obdobje posedanja na terasi podaljšali za vsaj tri mesece.
Poleti ščiti pred vročino (cerado snamemo). V hudi vročini pod streho napnemo še platno, tako da malo zasenčimo. Vendar je takšnih dni vse manj :(((
pri nas imamo teraso pokrito s steklom in glede vročine ni bistvene razlike kot prej, ko nismo imeli pokrite. terasa je s treh strani odprta tako, da se lepo zrači. smo pa nad steklo montirali tudi tendo, kar pa je v poletnih dneh prav super, saj je terasa lepo senčena. samo zasteklitev so nam pred leti naredili pri steklarstv in alu konstrukcije omanovič. tendo smo naročilu pa pri tehrolu
Forum je zaprt za komentiranje.