Butik – odpreti
A se splača odpreti svoj butik in prodajati obleke iz Mirelle. Namreč sedaj sem že v parih butikih na lastne oči videla oblačila in čevlje, torbice…. ki jih prodajajo za 2-3x višjo ceno. Trgovine se sicer pretvarjajo, da je roba iz turčije…. ampak ne mene basat. Jaz hodim redno v mirello in doma imam večina oblek iz mirele, poznam našitke in imena iz našitkov. Jaz sem npr za jakno v mireli dala 10,5 eur, za majčko 5 eur… V butiku je bila jakna 25 Eur. Majčka je bila 20 eur. Ne me jebat!
Študiram, da bi odprla svoj butik in začela isto delat!
Ampak računaj, da moraš kupiti vsaj 2 kosa vsake številke majčke, recimo. Kar pomeni vsaj 8 kosov enakih majčk.
Za to, da bodo ljudje hodili k tebi, pa potrebuješ vsaj 15 različnih majčk (barva, vzorec, napis…)
To pomeni vsaj 120 majčk.
Potem pa tunike, spet vsaj 100 kosov.
Jopce, spet vsaj 100.
Bluzice, 120 kosov, vsaj. Še več, 5 modelov po 3 različne barve ravno ni ogromna izbira.
In računaj, da vsega ne boš prodala. Bo ostala kaka številka, barva/model, ki je tebi (a samo tebi) zelo všeč.
Finance imaš, ker plačati boš morala vse takoj. Preden boš odpeljala prek meje, preden boš sploh dala v avto.
Si razmišljala tudi o tem, ne samo “jaz bi tudi prodajala”?
Pa ja seveda, 08.06.2023 ob 12:14
Ampak računaj, da moraš kupiti vsaj 2 kosa vsake številke majčke, recimo. Kar pomeni vsaj 8 kosov enakih majčk.
Za to, da bodo ljudje hodili k tebi, pa potrebuješ vsaj 15 različnih majčk (barva, vzorec, napis…)
To pomeni vsaj 120 majčk.
Potem pa tunike, spet vsaj 100 kosov.
Jopce, spet vsaj 100.
Bluzice, 120 kosov, vsaj. Še več, 5 modelov po 3 različne barve ravno ni ogromna izbira.
In računaj, da vsega ne boš prodala. Bo ostala kaka številka, barva/model, ki je tebi (a samo tebi) zelo všeč.
Finance imaš, ker plačati boš morala vse takoj. Preden boš odpeljala prek meje, preden boš sploh dala v avto.
Si razmišljala tudi o tem, ne samo “jaz bi tudi prodajala”?
seveda, da sem razmišljala o tem. Saj hodim po štacunah in vidim, da je vsak kos v različnih barvah in v večih številkah…. Ampak gelde na to, da če jaz prodam za 3x večjo ceno, da bom tudi, če kaj ne prodam imela vseeno zaslužek. Prostor imam, računovodstvo bi plačevala le 1x letno za oddajo LP poročila, ker bi si v programu minimax vse sama poknjižila (ker to znam), tudi ddv in plače znam sama obračunat in oddati. Računovodkinja bi mi le občasno pregledala, če vse štima. Plačala ji bi le 1x na leto 366 Eur. Se pravi najemnine ni, bi bil le štrom in voda za plačat (minimalna poraba….) Prostor je na top lokaciji.
1x na teden bi šla v mirelo s kombijem in nabavla. Denar za štart imam. Mislim, da bi bilo 20K dovolj za nakup vsega po 100 kosov! Mislim, dovolj bo že 10K.
Ma folk je glup, valda da če imaš žilco za prodajat, če te to veseli, si zagreta in imaš začetni kapital, da se ne pufaš, valda da bo šlo. Poglej koliko je butikov in jim zlo dobro laufa. V domžalah imaš butik Modni dodatki Tina in It moda…. notr so cote ful drage, oni pa jih dobijo za 3x manjšo ceno. Poznam prodajalko in mi je povedala, kok folk nabavlja. Vsak dan imajo kar nekaj strank, ki zapravijo malo morje keša. Pridejo ženske, ki zapravijo od 500 – 1000 eur, ker si nakupijo za celo sezono oblek. Pa imaš takih le par na mesec in si na konju. Potem pa so še ženske, ki kupijo 2 kosa ali 3 kose in dajo po 100 eur. Se splača!
Modni dodatki Tina, znajo se zelo dobro prodajat in na fb se oglašujejo! Obleke so res ful drage! Privlečejo jih iz Trsta, tudi iz Mirelle, včasih tudi kaj iz Turčije. Ampak turčija in mirela, ni neke bistvene razlike. Fora je ta, da oni coto dobijo čist džabe, že zato ker količinsko kupijo, dobijo še dodatni popust. Na konc, se vsem bolj splača zapeljat 2-3x na let v mirello in rajš tam 15 kosov za 100 eur kupiš, kokr pa 2-3 kose v našem butiku!
Zaradi tega se ti ne splača odpirat trgovine.
Tiste gospe, ki imajo denar…. tiste ne hodijo v Mirello. Te gospe grejo v domžale v butik in več, kot plačajo za kos oblačila, bolj so zadovoljne, vesele in ponosne. Pa še pohvalijo se lahko, kok so fajn kupile, kvalitetno in ne poceni. Ker bogati enačijo kvaliteto s ceno! Kmečka zdrava pamet, pa ti pove da drago ni vedno najbolje.
Pozabila si še na prostor. kar spet pomeni, da boljša kot je lokacija in s tem frekvenca ljudi dražja je najemnina.
Morebiti kakšno zaposleno če bo butik odprt cele dneve, ki bi nadomeščala tvojo morebitno odsotnost (morebitna bolniška, dopust, zobar)
Ter seveda svoje prispevke (delavna doba, zdravstveno zavarovanje….)
Treba bo zaslužt nekje 10000 mesečno, da boš pokrila vse stroške in mogoče imela celo plačo, ki pa ne bo bajna.
katra268, 08.06.2023 ob 14:34
Trgovine maloprodaja, ne nabavljajo v Mirelli, temveč v veleprodajnem skladišču v Padovi. Tam so oblačila še cenejša kot v Mirelli.
Res je! Kakšna Mirella, nabavljajo v Padovi.Za butik IT v Domžalah vem da je tako.Danes je potrdil isto lastnik z obutvijo v Umagu.Da nabavlja v Padovi.
Male trgovinicd in butiki so zakon. Na jetra mi gredo te verige, ki imajo na obešalnikih iste cunje od Bolgarije do Nizizemske!
Ti samo najdi različne dobavitelje, ki jih ni pri nas in gasa. Kot si naštela, imaš dobre pogoje. Tudi če ne boš prodala toliko, da bi se splačalo imet firmo, boš vložek obrnila, pol pa zaklenila domača vrata lokala in ostanek prodala na fb
Butiki ja, 13.06.2023 ob 02:56
Male trgovinicd in butiki so zakon. Na jetra mi gredo te verige, ki imajo na obešalnikih iste cunje od Bolgarije do Nizizemske!
Ti samo najdi različne dobavitelje, ki jih ni pri nas in gasa. Kot si naštela, imaš dobre pogoje. Tudi če ne boš prodala toliko, da bi se splačalo imet firmo, boš vložek obrnila, pol pa zaklenila domača vrata lokala in ostanek prodala na fb
A verige imajo iste cunje, butiki – ki vsi pri istem grosistu nabavljajo – so pa unikatni??
To je samo en malomeščanski “prestiž”, da v butikih kupuješ, pa magari cenene cunje iz mirele. Samo da ni Kik. Čeprav v Kiku dobiš kose z ÖKO-TEST certifikatom, v butikih pa brez vsake deklaracije. Ni porekla, ni sestave, pa mase in italy gor piše. Če verjameš.
In ne, to ni promocija za Kik. Samo nehajte s temi butiki in Mirelo, ker večje svinjarije ni.
Anonimno 9314, 08.06.2023 ob 12:50
seveda, da sem razmišljala o tem. Saj hodim po štacunah in vidim, da je vsak kos v različnih barvah in v večih številkah…. Ampak gelde na to, da če jaz prodam za 3x večjo ceno, da bom tudi, če kaj ne prodam imela vseeno zaslužek. Prostor imam, računovodstvo bi plačevala le 1x letno za oddajo LP poročila, ker bi si v programu minimax vse sama poknjižila (ker to znam), tudi ddv in plače znam sama obračunat in oddati. Računovodkinja bi mi le občasno pregledala, če vse štima. Plačala ji bi le 1x na leto 366 Eur. Se pravi najemnine ni, bi bil le štrom in voda za plačat (minimalna poraba….) Prostor je na top lokaciji.
1x na teden bi šla v mirelo s kombijem in nabavla. Denar za štart imam. Mislim, da bi bilo 20K dovolj za nakup vsega po 100 kosov! Mislim, dovolj bo že 10K.
Tebe pa fletno presenečenje čaka. Torej bi kupila jakno za 10e in jo prodajala za 25. Po tvoji logiki je to *3. 15e več. Od teh 15e mora iti še za najemnino, plače zaposlenih, prevoz, zaloge in odpisi kar se ne proda, marketing? Kupcev očitno še nimaš, poslovnega plana tudi ne….no vso srečo :). Samo za eno plačo (minimalno) pokrit boš rabila prodati več kot 100 teh jaknic 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.