Starši, kako se oblečeta za valeto?
Mame sošolk nase hčere so vse v pričakovanju kako se bodo zrihtale za valeto. Od frizerja, obleke, trepalnic, mejkapa… Meni se zdi to totalno bedasto, saj gre samo za zaključek oš za tisto uro in v središču so devetosolci in ne starši, mame pa kot, da tekmujejo s hcerami. Sama sem preprosta in ne nosim se tako kot one zato me zanima kaj naj oblečem, da ne bom pretirano izstopala od ostalih.
Valeta, 02.05.2023 ob 11:00
Mame sošolk nase hčere so vse v pričakovanju kako se bodo zrihtale za valeto. Od frizerja, obleke, trepalnic, mejkapa… Meni se zdi to totalno bedasto, saj gre samo za zaključek oš za tisto uro in v središču so devetosolci in ne starši, mame pa kot, da tekmujejo s hcerami. Sama sem preprosta in ne nosim se tako kot one zato me zanima kaj naj oblečem, da ne bom pretirano izstopala od ostalih.
Mi imamo letos tudi valeto, in sem najdla eno ful lepo temno modro,podobno svileni bluzo, pa dol bom črne hlače in temno modre salonarje, za nakit pa ne vem, ker ga tudi drugače ne nosim, make up in frizura pa tudi nc pretirano, vsakdanje
O čem nekateri razmišljate… Jao no. Oblečeš se normalno, kot za v mesto. Ne razumem zakaj je treba še ven metat in sekirat zaradi enega običajnega dogodka, kot je valeta. To je otrokov dan, ne tvoj. Za eno uro proslave v šolski telovadnici pa ja ni treba cirkusa zganjat. Itak greste starši po valeti domov, otroci pa v lajf.
Oblečeš se situaciji primerno. Pri nas gre za svečan dnevni dogodek v šolski telovadnici. Jaz bom oblekla malo bolj fina elegantna dnevna oblačila: elegantne temno modro hlače. Za zgoraj še ne vem ali bo bela ali mornarska bluzica ali bela majica in jakna s 3/4 rokavi. Svetle čevlje, svetla torbica. Nič ne bo novega, vse že imam. Dnevni (nevpadljiv make up). K frizerju, kozmetičarki ne bom šla posebaj za to priložnost. Hodim dokaj redno ker sem rada urejena.
Drugače pri nas ni navada da devetošolke oblečejo gala svečane obleke. Se pa najde kakšna ali 2 na razred. Dostikrat imajo lepe (dnevne) obleke, ki jih lahko oblečejo še večkrat čez poletje. Tudi obutev je bolj športna.
jep, lepo, klasično, elegantno, vsekakor svetloba barv. …samo tisti mami, ki bo baje imela temno modro ala svileno bluzo in črne hlače bi malček dobronamerno svetovala, da bo videti pretemno- temno modra zgoraj +črna spodaj – mogoče bi to temo razbila z kakšnim dodatkom, ruta, nakit …ali se odločila za belo, smetanasto, bež ,rumeno / limonina /, odtenek lepe zelene, …zgornji del…vendarle ni pogreb, je dogodek veselja, mladosti, prihodnosti, kar ovekovečimo z veselimi, svetlimi, pastelnimi, igrivimi, barvami oblačila.
Dobro je poznati katere barve vam pristajajo glede na ton in podton kože, barve oči, las…da si ne navlečemo samo črnino za vsepovsod ( kakor varna izbira ).
Leona411, 02.05.2023 ob 15:40
jep, lepo, klasično, elegantno, vsekakor svetloba barv. …samo tisti mami, ki bo baje imela temno modro ala svileno bluzo in črne hlače bi malček dobronamerno svetovala, da bo videti pretemno- temno modra zgoraj +črna spodaj – mogoče bi to temo razbila z kakšnim dodatkom, ruta, nakit …ali se odločila za belo, smetanasto, bež ,rumeno / limonina /, odtenek lepe zelene, …zgornji del…vendarle ni pogreb, je dogodek veselja, mladosti, prihodnosti, kar ovekovečimo z veselimi, svetlimi, pastelnimi, igrivimi, barvami oblačila.
Dobro je poznati katere barve vam pristajajo glede na ton in podton kože, barve oči, las…da si ne navlečemo samo črnino za vsepovsod ( kakor varna izbira ).
Tako.
Forum je zaprt za komentiranje.