Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ricinusovo olje?

Ricinusovo olje?

Je katera že poskusila uporabiti ricinusovo olje za rast trepalnic? Na Facebooku sem videla video, ampak ne želim zapravljati denarja za nekaj, kar na koncu ne bo delovalo.

Kaj pa ricinusovo olje za rast las? Kako uporabljate?

Žličko zjutraj na tešče….

Odgovor na objavo uporabnika
Jožefina406, 16.04.2023 ob 18:02

Žličko zjutraj na tešče….

Za vsak slučaj dve.

Poskusila sem ga pred leti, vendar nisem zares videla učinka razen mogoče malo bolj hidrirane trepalnice, ampak so že precej mastne izgledale. Ricinusovo olje ne spodbuja rast, ampak samo navlaži trepalnice in potem zgledajo, kot da so debelejše – to pa je tudi to. Jaz raje uporabljam od L.Factorja serum, ki spodbuja rast, gostoto in sijaj.

Ricinusovo olje je top. Namažeš trepalnice pred spanjem. 1-2 meseca. Imam bolj goste in daljše trepalnice.

Lucyluc, 16.04.2023 ob 18:15

Poskusila sem ga pred leti, vendar nisem zares videla učinka razen mogoče malo bolj hidrirane trepalnice, ampak so že precej mastne izgledale. Ricinusovo olje ne spodbuja rast, ampak samo navlaži trepalnice in potem zgledajo, kot da so debelejše – to pa je tudi to. Jaz raje uporabljam od L.Factorja serum, ki spodbuja rast, gostoto in sijaj.

A imaš po tem serumu filing, da imaš ful namaščene trepalnice? Meni olje prov zato ni blo všeč, ker me je filing nerviru

Mazala dlje casa obrvi in trepalnice pa mi je tako drazilo oci, da sem odnehala. Nobenega rezultata, niti na laseh. Verjetno pa moras to nanasati leta, da/ce je razlika

Katr1na, 22.04.2023 ob 22:00

A imaš po tem serumu filing, da imaš ful namaščene trepalnice? Meni olje prov zato ni blo všeč, ker me je filing nerviru

Ne, vsaj meni se ne zdi, da so mastne. Je tudi veliko boljši občutek kot če naneseš maskaro.

Hmmm, ne vem, če bi opisala občutek kot da so namaščene. Čutiš, da si nekaj nanesla na trepalnice, ampak ni moteče – še manj kot če npr nosiš maskaro.

ne dajajte tega olja na trepalnice. Mogoče par kapljic na lase pred pranjem ali na obrvi, ne pa na trepalnice. Meni jih je čisto zlepilo, postale so kot kamen, po tem olja ne uporabljam več.

Lucyluc, 07.05.2023 ob 19:55

Hmmm, ne vem, če bi opisala občutek kot da so namaščene. Čutiš, da si nekaj nanesla na trepalnice, ampak ni moteče – še manj kot če npr nosiš maskaro.

Aha, hvala. Mislila sem da je masten, ker imam veliko serumov za obraz, ki so mastni … Ga bom naročila, da vidim, če bo meni tudi pomagal.

Katr1na, 14.05.2023 ob 20:01

Aha, hvala. Mislila sem da je masten, ker imam veliko serumov za obraz, ki so mastni … Ga bom naročila, da vidim, če bo meni tudi pomagal.

Aja, ne. Čeprav se imenuje serum (ali olje) za rast trepalnic in obrvi, ne deluje zares kot olje, ampak je bolj taka malo gostejša tekočinica. Meni je všeč, ker naredi kar mora, ampak nimaš oteženih trepalnic ali obrvi.

Seveda je učinek, če vztrajaš..eni mislijo, da ko bodo neko stvar uporabljali mesec ali dva in da bo že kr učinek…vsaka stvar rabi svoj čas, ne gre vse preko noči…vztrajnosti vam manjka ljudje, vztrajnosti!

Lepi in zdravi lasje.

Ricinusovo olje je super, sploh kot pomoč pri zaprtju in slabi cirkulaciji, zelo učinkovito pa je tudi za nego in čiščenje kože, pospešuje rast las, trepalnic, obrvi. Rezultata seveda ni pričakovati čez noč, traja mesece…
Za obrvi/trepalnice si lahko kupiš embalažo (prazno maskaro), kamor si olje preliješ, lahko dodaj še nekaj kapljic vitamina E, namažeš pred spanjem.

@Jožefina406
“Žličko zjutraj na tešče….” haha, hvala za smeh, ampak, baje, to drzi, da se userjes kot grlica.

@Bolje
“Za vsak slučaj dve.” super ?

@1tipka
“…zelo učinkovito pa je tudi za nego in čiščenje kože…”

NOPE!!!
Ricinusovo olje NI za na kozo, ker vam bodo zacele dlake rast tam, kjer res ne zelite! Se lahko samo se na “brijanje” pripravite!!!
Uporabite ga lahko na obrveh, ampak samo tam, kjer obrvi so (ok, lahko populite visek, na novo izlastlih dlak)

Za trepalnice: Ce mazete trepalnice, ricinus NE bo pomagal! Treba nanesti ricinusovo olje na veke, kar je dokaj zajeban proces. Sama si, pomagam s kosmom vate, da prekrijem cim vecji del vek in potem s palcko za usesa nanesem ricinus na veke.

Za lase: 1 rumenjak, 1 limona, enaka kolicina ricinusa. Fajn zmesati. To tekocino date v flasko z oskim vratom ali kapalko in nanesite to tekocino po lasiscu – predvsem vrhnji del glave.
Prekrijte lasisce s plasticno kapo in cez noc pustite na glavi.
1x mesecno bo popolnoma dovolj.

HA – ta recept je veljaven tudi za fante.

theobroma, 02.09.2023 ob 16:55

@Jožefina406
“Žličko zjutraj na tešče….” haha, hvala za smeh, ampak, baje, to drzi, da se userjes kot grlica.

@Bolje
“Za vsak slučaj dve.” super ?

@1tipka
“…zelo učinkovito pa je tudi za nego in čiščenje kože…”

NOPE!!!
Ricinusovo olje NI za na kozo, ker vam bodo zacele dlake rast tam, kjer res ne zelite! Se lahko samo se na “brijanje” pripravite!!!
Uporabite ga lahko na obrveh, ampak samo tam, kjer obrvi so (ok, lahko populite visek, na novo izlastlih dlak)

Za trepalnice: Ce mazete trepalnice, ricinus NE bo pomagal! Treba nanesti ricinusovo olje na veke, kar je dokaj zajeban proces. Sama si, pomagam s kosmom vate, da prekrijem cim vecji del vek in potem s palcko za usesa nanesem ricinus na veke.

Za lase: 1 rumenjak, 1 limona, enaka kolicina ricinusa. Fajn zmesati. To tekocino date v flasko z oskim vratom ali kapalko in nanesite to tekocino po lasiscu – predvsem vrhnji del glave.
Prekrijte lasisce s plasticno kapo in cez noc pustite na glavi.
1x mesecno bo popolnoma dovolj.

HA – ta recept je veljaven tudi za fante.

#theobroma,

ricinusovo olje je super za kožo, le da ga je potrebno razredčiti v pravilnem razmerju glede na tip kože. Velikokrat se skriva kot ena izmed sestavin v kremah, emulzijah, mazilih, sploh v ekološko certificirani kozmetiki. Odlično je za suho kožo, saj jo neguje, hrani in vlaži, podbuja nastajanje kolagena in elastana in s tem preprečuje nastanek gubic, zato je odličen tudi za nego zrele kože. Ricinusovo olje je tudi zelo čistilno (zelo fajn za problematično, mastno, aknasto kožo), dobro odstrani tudi ličila. Kot masažno olje pospešuje cirkulacijo in razstruplja limfo, pomaga tudi pri oteklih prsih, pri artritisu, bronhitisih, prehladih. Veliko se na telesu uporablja tudi v obliki oblog.
Če ga je na koži preveč in ni razredčen, seveda lahko pore maši (kakor marsikatero drugo olje), da bi pa zaradi njega rasle dlake… 🙂 ne, nikakor. Ga uporabljam že več kot 20 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close