Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VIŠINA PREŽIVNINE

VIŠINA PREŽIVNINE

Pozdravljeni, zanima me koliko dobite oziroma plačujete mesečno preživnino za enega otroka.

Hvala za vsak odgovor

41 eur za enega.

Oba 82 eur/m

200 eur

Odgovor na objavo uporabnika
Oh in sploh, 27.03.2023 ob 14:19

41 eur za enega.

Oba 82 eur/m

Še enga nared pezde luzersko. Vsi ostali pa še jurja na mesec ruknemo da tvoji potomci živijo.

Pizda, pa zakaj se odpirajo te troll teme?

Itak bodo provocirali neki debili, ki so zadnjič v življenj fukali neko pijano sošolko na maturantcu leta 1987 s tem, da plačujejo 37 EUR preživnine na mesec….

392,40€ / mesec

22let študent

uau, 27.03.2023 ob 15:33

Še enga nared pezde luzersko. Vsi ostali pa še jurja na mesec ruknemo da tvoji potomci živijo.

Zasluži dovolj, da si še enega otroka omilim, al pa dva, tvoj pukelj me ne zanima

Konec me bo komoram dasti 333,45

Moj bivsi najraje nebi dal nic, ker otrok itak zivi od lufta. Prezivnina je pa 365 evrov prinjegovi 2,5 k place

230e za enega otroka

220 za 1. imam 2.

Neto ima 2000 evrov. Plus nadure ipd še dobi.

zanj preveč zame premalo 🙂

po inflacijski uskladitvi točno 307 evrov pri plači okoli 2k 🙂

A pa sploh, v tej ljubi Sloveniji, še kdo obstaja, ki ni “ločen”!? Svet je šel v k….! Nobeden, sploh ne zna, nič več potrpeti.

P.S.

Razumem le tiste, ki so bili v zvezi z alkoholikom ter fizičnimi in psihičnimi nasilneži.

Hm… berem in ugotavljam, da ste zelo poceni prišli skozi. Jaz sem startal s 400€ na otroka.

Grizi nohte, 27.03.2023 ob 16:49

Moj bivsi najraje nebi dal nic, ker otrok itak zivi od lufta. Prezivnina je pa 365 evrov prinjegovi 2,5 k place

In kaj bi rada? Da ti da pol plače, pa še otroka opremi z vsem potrebnim? Kura.

jaz dajem za hčer 395 pa še vsak mesec naložim 100 evrov za njeno prihodnost 🙂

Kolega plačuje 250€ za sina pri plači okoli 2k.Zgleda da je višina preživnine odvisna od CSD. Bivši od kolega je prekipelo, ko je slišala za znesek hotla je imeti najmanj 500+. Referentka ji je tako razložila, če bivši da 250 in ona 250 ima na voljo 500 za otroka.

Ce ima clovk solidno placo (beri v rangu dva cuka in vec) mu pa menda res ni tezko dasti 350 za otroka … se posebej ce je sam vikend ocka

Reci in pisi 335. Imamo pa korektne odnose in otroku tudi vedno se kaj sam kupim (kolo, smuči ipd) in vedno med pocitnicami peljem na lepše tako kot mama tudi.

Se mi pa smilite tisti ki niste sposobni osnovnega spostovanja do sebe in drugih. Kako se lahko zjutraj pogledate v ogledalo in potrepljate po rami, da ste dobri ljudje?

Men res ni jasno kako vam je lahko 200+ preživnine premalo? A vi se zavedate, da morate točno tak znesek namenit tudi vi??? Najbolš da zdej ker sta šla narazen on preživlja še vas?? Če vam je premal pa dejte otroka v skrbništvo očetom?? To pa ne ane? ker je najlažje gnojit kako fotri plačujejo premal preživnine, to da pa nam vi onemogočate stike s svojimi lastnimi otroki pa nima veze? Z vsem spoštovanjem do žensk, ki svojim otrokom tega ne počete in NORMALNIM očetom ne vzemate svojih otrok, ampak ene ste res trčene.

No ni čisto 50-50, ker se preživnina računa glede na prihodke posameznega starša. Če ima oče 3k plače in mama 1k plače, ne bosta oba dala 500€ za otroka. Ampak sorazmerni delež.

Denar otroku ne pomeni veliko. Mu omogoča določeno svobodo. Štejejo pa medsebojni odnosi in čas preživet skupaj. Ne zapuščajte svojih otrok, kljub ločitvi. Ostanite z njimi v dnevnih stikih. Večkrat dnevno. Čim večkrat se družite z njimi. Vzemite jih s sabo. Vedno bodo vaši otroci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close