Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sindikat

Sindikat

Je ze kdo od vas imel kaksno konkretno korist od sindikata tj.ce ste potrebovali za pomoc pri sikaniranju ali diskriminaciji?

Odgovor na objavo uporabnika
Zanima me376, 22.03.2023 ob 14:01

Je ze kdo od vas imel kaksno konkretno korist od sindikata tj.ce ste potrebovali za pomoc pri sikaniranju ali diskriminaciji?

Sindikalisti so zlizani, oziroma nastavljeni od politikov in direktorjev, oziroma delodajalcev in od takih naivci pričakujejo pomoč?Pametnemu popolnoma dovolj!

Veliko let nazaj sem prestavnika sindikata nagnal ven, ko bi me moral zagovarjati za nekaj, kar sem brez njegovega drekanja sam z lahkoto dokazal!

Sicer pa so ostanki komunističnih komisarjev!

Se pravi, ce povzamem: po vasem mnenju/izkusnjah so koruptivni in/ali nesposobni ???

Zanima me761, 22.03.2023 ob 14:54

Se pravi, ce povzamem: po vasem mnenju/izkusnjah so koruptivni in/ali nesposobni ???

Če si zaposlen v javnem sektorju, potem mogoče še obstaja kakšna možnost, v nasprotnem , si ga najebal.

Pa kaj to ni razvidno iz njihovih (ne)dejanj in izjav, ki jih dajejo?

No, dobiš majčko in mečakatojev bon za 40€, poberjo ti pa 0,8% plače na mesec….

V bistvu ne poznam nikogar, ki mu je sindikat kaj zrihtal (razen majčke in bona) 😀

Sodelavka je dobila solidarnostnih samo zaradi tega, ker se je sindikat postavil zanjo.

Delodajalec ni imel namena izplačati.

Najlažje je biti na pamet pameten, mar ne? Jaz sem bila predsednica sindikata pri nas, smo marsikaj rešili, pa veliko sem požrla, ampak je bilo vredno. V mojem mandatu se je število članov precej povečalo, ker so videli učinek. Je pa kot povsod, odvisno od ljudi. Moj profesor obrambe je tad rekel: čič ne da nič, spanje pa še manje….se pa vprašajte tisti, ki samo pljuvate, jaj sre pripravljeni narediti vi, sedeti in jamrati ali iti v akcijo, če je potrebno? Ker se morate zavedati, da en sam človek, brez zaledja, težko kaj premakne.

Jap jap, 22.03.2023 ob 15:17

Sodelavka je dobila solidarnostnih samo zaradi tega, ker se je sindikat postavil zanjo.

Delodajalec ni imel namena izplačati.

Kaj je to solidarnostni?

Podrobno, 22.03.2023 ob 15:52

Kaj je to solidarnostni?

Klinc pa samopopravki.

Solidarnostno – solidarnostno pomoč ob težji bolezni, bolniška nad 3 mesece.

Jap jap, 22.03.2023 ob 16:01

Klinc pa samopopravki.

Solidarnostno – solidarnostno pomoč ob težji bolezni, bolniška nad 3 mesece.

Zanimivo. A to je tud v gospodarstvu? Obvezno?

Podrobno, 22.03.2023 ob 16:37

Zanimivo. A to je tud v gospodarstvu? Obvezno?

Ja, če Panožna kolektivna pogodba to predvideva. Naša jo.

ZDR je ne, ampak upoštevati je treba tudi nižje akte, ki lahko dajejo za zaposlene več pravic in če jih, je to obveza delodajalca.

Jap jap, 22.03.2023 ob 16:47

Ja, če Panožna kolektivna pogodba to predvideva. Naša jo.

ZDR je ne, ampak upoštevati je treba tudi nižje akte, ki lahko dajejo za zaposlene več pravic in če jih, je to obveza delodajalca.

hvala za odgovor. Ker vidim, da se spoznate vas prosim za referenco za kaksnega uspesnega (nepokvarjenega in sposobnega) odvetnika za delovno pravo? Lokacija ni kljucna. Hvala.

Odvetnik Igor Pišek, dela na relaciji Ljubljana – Gorenjska.

Podrobno, 22.03.2023 ob 16:54

hvala za odgovor. Ker vidim, da se spoznate vas prosim za referenco za kaksnega uspesnega (nepokvarjenega in sposobnega) odvetnika za delovno pravo? Lokacija ni kljucna. Hvala.

Žal ne poznam, pri nas rešujemo sami in s pomočjo sindikata.

Jap jap, 22.03.2023 ob 17:20

Žal ne poznam, pri nas rešujemo sami in s pomočjo sindikata.

??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close