Spletno ali realno nakupovanje živil
Ob ponedeljkih po nabadi ni nobene gneče v trgovinah, zato grem ob ponedeljkih, če že.
Ne naročam na dom, ker trgovina v katero hodim, nima dostave na doma.
Za Mercator sem slišala, da ne dobiš vedno vsega.
Za Spar ne vem.
Če pa vas veliko naroča na dom, potem ni realna slika, ko gledate trgovine, prazne ljudi.
Običajno naročim dostavo. Vsaj enkrat mesečno večjo nabavo. Običajno vsake dva tedna. V trgovine grem redko. Sobota tržnica, pa včasih po kaj manjšega sproti iz službe če slučajno zmanjka. Ampak redko. Dostava je zastojn, težje/večje stvari (mleko, radenske, wc papir, čistila….) vedno dostava. V bistvu na splošno zelo malo v živo kupujem. Oblačil nisem v živo že leta kupila recimo. Isto hrane ipd. za živali. Vse dostava. Direkt pred vhodna vrata. Meni se zdi da mi to ogromno časa prihrani, pa še kakšne neumnosti ne kupim ker pač nisem v trgovini. Ja komot sem 🙂
Spletno:
+ udobno doma klikaš, ko imaš čas, brez gužve
+ vedno kupiš po ceni, ki jo kaže in ni presenečenj na blagajni
+ nakup težjih reči – mleko, pijače, krompir, osnovna zaloga(sladkor, moka, testenine, polenta,…)
– vedno kaj neizdobavijo (Mercator) in to izveš šele na dan dobave
– ni vse v ponudi, kar je v fizičnih trgovinah
– sadje in zelenjava sta skoraj vedno slaba (navečje zelnje glave dajo na pol, zelene banane, kilske kolerabe, ki vsi vemo, da niso dobre,….)
– ni toliko popustov, kot v trgovini (-25% recimo)
– Spar ne dobavlja skoraj nikjer, tako, da smo obsojeni na Mercator, ki je noro drag
-reklamacije so pa še posebna zgodba (fizično vračaš v trgovino iz katere dobavljajo)
-dostava ni vedno ob željeni uri, čeprav so dostavljalci noro prijazni in se 100x opravičjo
Zato jaz kombiniram – 1-2x na mesec spletna, ostalo Spar in Hofer. Žal je tako drago vse, da moramo kombinirat trgovine in koristiti popuste.
Iz Spara 1x mesečno težje stvari (konzerve fižola, koruze ipd., vložnine, testenine in kaše, mleko, radensko, pesek za mačke…) in stvari, ki jih v našem Sparu, pa tudi Hoferju in Mercatorju ni, ker so izredno slabo založeni. Zelenjavo in meso večinoma kupujem sproti – tu ne maram presenečenj. Všeč mi je, ker pri večjem nakupu tako ali tako pride dostava zastonj, presenečenj na blagajni ni, lahko si sortiram zadeve in v miru pogledam, kaj se splača in kaj ne. Dostavljalci točni, stvari dobim direkt do vrat. Do sedaj je bilo vedno vse OK. Pa še kakšno stvar dobiš za zraven kot pozornost.
Forum je zaprt za komentiranje.