Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek navpične črte na nohtih

navpične črte na nohtih

Kaj pomenijo navpične brazde na nohtih na roki? Opažam zadnje leto, so pa prozorne črte oziroma je noht valovit.

zelo verjetno telo nima dovolj hranil. lahko se kaj dogaja z levdicami, slinavko ali tankom črevesjem – navpične brazde so velikokrat pokazatelj tega.

zakaj ne k zdravniku in preverit kri?

Kaj naj gleda v krvi? Železo imam bp

A morda kdo ve kaj pomenijo horizontalne črte? Imam raznoliko prehrano, dodajan b vitamine, d3, cink, magnezij ter vedno vnašam dovolj C vitamina. Člankov pa tudi ne najdem na temo horizontalnih črt.

Stvar genetike, eni imajo te črte, eni imajo gladko.

Temne črte pod nohti so lahko melanom. Če sumiš na to, je treba takoj k dohtarju.

Odgovor na objavo uporabnika
Horizontalne, 22.02.2023 ob 11:37

A morda kdo ve kaj pomenijo horizontalne črte? Imam raznoliko prehrano, dodajan b vitamine, d3, cink, magnezij ter vedno vnašam dovolj C vitamina. Člankov pa tudi ne najdem na temo horizontalnih črt.

Naj bi manjkala hranila, ce govorimo o crtah po dolzini nohta.

Tudi jaz jih imam in ne pogruntam, kaj mi manjka.

Laminacija ali vzdolžna valovitost, vzdolžni utori brezbravni, ne črni –  kar opisuje sicer avtorica: lahko ni nič, samo posledica staranja – po 35 em letu je to že zelo pogosto,  morda posledica stresa, ali  po kakšnem daljšem  prebolevanju kakšne bolezni.

https://www.lepota.info/nasveti/vam-nohti-sporocajo-da-ste-resno-bolni/

Lahko pa  gre tudi za pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov, ali pa tudi  za pričetek morda diabetesa.

najbrž bo res dedno nekaj in tudi s starostjo povezano – jaz jih imam te navpične ne na vseh nohtih, na nekaterih so pa bolj izrazite… so se pojavile nekje po 35 letu ja in sem ravno razmišljala in se spomnila,da jih je tudi imela moja babica… kri sem imela že večkrat pregledano od kar jih imam, enkrat z vsemi možnimi parametri tudi vitamini – pa je blo vse ok… tako da bo očitno že res gensko in s starostjo povezano in kot je na linku zgoraj, da ne pomeni nič posebnega.

Ce si pa se nohte delate pa lepte po nohhtih in lakirate. Je pa to to

Si imela poskodbo prsta nohtne blazinice? Jaz imam kot ene vrste horizontalne jarke na vseh nohtih ene roke, ki se pocasi premikajo navzgor. So posledica tezke poskodbe zapestja.

Klara686, 22.02.2023 ob 17:43

Ce si pa se nohte delate pa lepte po nohhtih in lakirate. Je pa to to

ne sodi na pamet… niti enkrat v življenji , niti enkrat nisem imela gel nohtov, včasih si jih sama nalakiram a najpogosteje najraje z hranilnim  prozornim lakom, če dam barvnega, dam pa tega prej spodaj hranilnega… torej pri meni gotovo niso od lakiranja, od gel nohtov pa sploh ne.

Letos bom 52 in so se črte pojavile v času postopne izgube menstruacije. Hormonske spremembe.

Jaz jih imam že od otroštva. Nikoli nisem pomislil, da je to kaj nenavadnega. Šele zdaj ko sem odprl to temo sem začel razmišljati o temu. Od otroštva sem tudi vegetarjanec. Mi torej kaj manjka, da imam te črte?

To je laž, to ne obstaja.

Že od nekdaj imam take nohte, stara sem 55 let. Spomnim se babice, je tudi imela take nohte. Na levi sem imela bolj kot na desni, pa vidim, da z leti tudi na desni nastajajo taki nohti.

Kakšne barve, 22.02.2023 ob 11:45

Temne črte pod nohti so lahko melanom. Če sumiš na to, je treba takoj k dohtarju.

Jp. Jaz sem imel tako. Oreng črno in bolelo kot svinja. Sem se pa predhodno kresnil po prstu,☝️ Potem sem vzel v roke mini vrtalnik in tanki sveder in previdno prevrtal noht čisto na dnu. Mater, kako olajšanje. Pritisk pod nohtom takoj popustil in skoraj povsem nehalo bolet, ko je steklo večina nabrane krvi ven.

To kar pa avtorica opisuje bi znale bit tudi glivice.

Kokoši???????, 23.02.2023 ob 05:16

Jaz jih imam že od otroštva. Nikoli nisem pomislil, da je to kaj nenavadnega. Šele zdaj ko sem odprl to temo sem začel razmišljati o temu. Od otroštva sem tudi vegetarjanec. Mi torej kaj manjka, da imam te črte?

Zate zanemarjena kura ni presenečenje, da imaš tudi odebeljene glivične nohte.

Ko sem bil na slikanju žil je zraven mene ležal možakar, ki so mu sestre prste na rokah redno mazale z nečim zelo na debelo. Česa takega še v življenju nisem videl in me bi verjel, ce ne bi videl. Da ima nekdo na prstih na roki vse nohte v glivcah. To sploh več ni bilo  nohtom podobno, debelo kak cm, vse zveriženo rumeno..

Jaz vem☝️, 23.02.2023 ob 11:56

Zate zanemarjena kura ni presenečenje, da imaš tudi odebeljene glivične nohte.

Ne gre se za glivice, ampak za vzporedne prozorne črte. Nohti so lepi.

Če se noht proti koncu čisti ukrivi/upogne, to lahko pomeni raka pljuč.
Če ima črno navpično črto, je to lahko rak.

Bele lise pomenijo da najbrž telesu česa manjka. Več pa ne vem.

Odebeljeni pa itak pomenijo glivice.

Avtorica, vprašaj na zdravniškem forumu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close