Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kupujem psicko za mami

kupujem psicko za mami

Mami je šla v penzijo, kupujem ji enega psa, da bo imela družbo. Nekaj majhnega, kar ne pušča veliko dlake in ni nadležno. Rabi nekaj umirjenega, da lahko leži ob njej v miru na kavču, in da hodi z njo na te njene pohode. Pa da je zdrav – prej smo imeli družinskega mopsa, ves čas same težave. Kak predlog??

Vseeno je, teh malih pasem, ki ne puščajo dlake je dosti. Važno, da gledaš, da so starši res zdravi – veliko prikrivajo ti rejci. In da je socializiran, ker znajo bit ti mali res grozni, soseda ima malega jorkija in samo vrešči, še nanjo renči

tik pred korono sem šla po havapooja v nemčijo ker jih ne dobiš sem ga prinesla za otroke. priznam sem ga kupila ker je lep in ker ne smrdi in pušča dlake ni me preveč sekiral karakter. Ampak ko zdaj vidim gre z nami v kamp in nikoli problemov, do vseh prijazen, v bistvu edini netečen majhen pes kar jih poznam. če ga kje dobiš ti ga priporočam so precej redki

V prvi vrsti naj si psa izbere sama. Bo pa pes tak, kakor ga bo vzgojila.

kaj havapoo si mislila cavapoo najbrz

pudelj

Odgovor na objavo uporabnika
naš a, 19.02.2023 ob 12:17

tik pred korono sem šla po havapooja v nemčijo ker jih ne dobiš sem ga prinesla za otroke. priznam sem ga kupila ker je lep in ker ne smrdi in pušča dlake ni me preveč sekiral karakter. Ampak ko zdaj vidim gre z nami v kamp in nikoli problemov, do vseh prijazen, v bistvu edini netečen majhen pes kar jih poznam. če ga kje dobiš ti ga priporočam so precej redki

Na žalost so prepogosti. Zakaj, verjetno veš, saj si se pred nakupom očitno “strašno dobro” informirala.

Lahko pomagaš z nasveti, lahko plačaš, izbere naj ga pa kar lepo sama.

Imas havapoo in cavapoo. Pri obeh je en poudej, pri cavapoojih je en kavalirc, ki spusca dlako. Pri havapoojih je eden od starsev havanski bison, ki ne spusca dlake. To je ena razlika, ponavadi tudi velikost in karakter

Francoski buldog, moj je star tri leta in mora na operacijo dihal. Pazi, da ni pasma s sploscenim noskom, tej psi ful trpijo

Tudi jaz ti polagam na srce, da naj ga izbere sama po intuiciji. Med njima mora biti prisotna neka kemija že v začetku. Priporočam pasmo, ki zdravstveno ni preveč obremenjena. Lepo je posvojiti kužka iz zavetišča, sicer pa nakup čistokrvnega mladiča z vsemi papirji. Ne zaradi afnarije, ampak zato, da se kar najbolj zmanjša prodaja psov iz šteparske reje. Če ni povpraševanja, se tudi ponudba zmanjša. Poguglaj malo na to temo.

Aja, pa mami naj v penziji najprej malo zadiha. S kužkom je v začetku kar precej dela in skrbi.

Samo naj ne spusca dlake! Mi smo si omislili pomeranko. Jo imam neizmerno rada, res je lepa, a dlaka vsepovsod. Res priporocam nekaj, da ne pusca dlake. Pred njo smo imeli yorkico, ni spuscala dlake, je pa kar smrdela in imela nagon za kopanje

Če vidiš, da ni zmožna skrbeti zanj. Vsak pes rabi igro, aktivnost, skrb, vzgojo.

Izbiraj med hišnimi živalmi – mačka, hrček, zajec,…

Pametno, 19.02.2023 ob 12:31

Samo naj ne spusca dlake! Mi smo si omislili pomeranko. Jo imam neizmerno rada, res je lepa, a dlaka vsepovsod. Res priporocam nekaj, da ne pusca dlake. Pred njo smo imeli yorkico, ni spuscala dlake, je pa kar smrdela in imela nagon za kopanje

TO da pa yorki smrdi, je pa 1000% kriv lastnik . 1ič ker futra pofl. In 2ič ker ga ne neguje.

Havapoo, ne cavapoo. Nas je hibrid pudelj in havanski bison. Havanci so ti psi s kube, ki imajo zadnje tacke daljse od sprednjih in prijazen obrazek, brez nagona in ne spuscajo dlake – nic

Ja, če bi si ga sama zelela, bi ga šla sama iskat. Pa ni tako. Moj oči je ostal sam. In sem mu tudi privlekla psa domov, pod pretvezo, da rabi začasen dom. To je zdaj takšna ljubezen in sem vesela, da sem to storila

Imaš toy pudlje, maltezane, havanske bisone, kodraste bisone in cotone. Po moje teh pet pasem najprimernejsih in ti hibridi prej ste navajali havapooje, so se maltipooji na primer. Vsi so ok za doma in mirno zivljenje in vsi ok za pohode, noben ne spusca dlake.

Ta razumem, 19.02.2023 ob 12:43

Ja, če bi si ga sama zelela, bi ga šla sama iskat. Pa ni tako. Moj oči je ostal sam. In sem mu tudi privlekla psa domov, pod pretvezo, da rabi začasen dom. To je zdaj takšna ljubezen in sem vesela, da sem to storila

Iz te ene izkušnje istega nikar ne priporočaj drugim. Ker se v veliko primerih ne razplete tako in so potem živali ali veliki reveži ali pa pristanejo v zavetišču (v najboljšem primeru).

Soseda ima črno rodovniško toy kodrico iz Hrvaške in ima hudo bolezen, se ji kolki deformirajo! Tako da res previdno, spoznaj starše, da ne boš imela več sitnosti kot veselja

aja he, 19.02.2023 ob 12:51

Iz te ene izkušnje istega nikar ne priporočaj drugim. Ker se v veliko primerih ne razplete tako in so potem živali ali veliki reveži ali pa pristanejo v zavetišču (v najboljšem primeru).

Ja seveda. Absolutno, ni vedno tako! V tem primeru sem bila pripravljena jaz obdrzat psa

Sausage dog

Da pes ne spusca dlake!

Soseda – ne razvijejo se kolki!!, 19.02.2023 ob 12:51

Soseda ima črno rodovniško toy kodrico iz Hrvaške in ima hudo bolezen, se ji kolki deformirajo! Tako da res previdno, spoznaj starše, da ne boš imela več sitnosti kot veselja

ne kupuj psa na Hrvaškem ali Srbiji,  v Bosni, tam rodovnik nič ne šteje – dobiš nesocializiranega psa, bog si ga vedi, če so navedeni res pravi starši

Tam na češkem in v nemčiji so najboljši psi, najbolj zdravi, skrbijo za raznolikost genov, ni parjenja v sorodstvu etc. Da ne bom krivična, veliko slo vzrediteljev je etičnih, imajo radi svoje pse in delajo na zdravju, ni pa tukaj toliko nadzora, ni na primer dnk analize. Jaz bi šla psa iskat v nemčijo, ampak te tam stane en pudelj, ali maltipoo, havapoo, en kodrasti bišon tudi 3.000, 4.000 evrov. Razen če se res pozanimaš o vzreditelju, spoznaš, kje jih imajo, s čim jih hranijo, da ti ne prodajo mačka v žaklju

na češkem, nemčiji, 19.02.2023 ob 13:12

Tam na češkem in v nemčiji so najboljši psi, najbolj zdravi, skrbijo za raznolikost genov, ni parjenja v sorodstvu etc. Da ne bom krivična, veliko slo vzrediteljev je etičnih, imajo radi svoje pse in delajo na zdravju, ni pa tukaj toliko nadzora, ni na primer dnk analize. Jaz bi šla psa iskat v nemčijo, ampak te tam stane en pudelj, ali maltipoo, havapoo, en kodrasti bišon tudi 3.000, 4.000 evrov. Razen če se res pozanimaš o vzreditelju, spoznaš, kje jih imajo, s čim jih hranijo, da ti ne prodajo mačka v žaklju

So tudi pri nas cene visoke. Razen kaki dvoriscni rejci imajo take pse za par sto evrov. Vse bolano

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close