Hladilna torba
Čez 14 dni gremo kampirat na morje in počasi nabavljamo manjkajočo opremo.
V Sparu prodajajo hladilne torbe za 34 Eur. Ko sem si ogledala embalažo, nisem videla nobenih drugih navodil, razen, da je električna in da se jo priključi na 12V.
Zdaj me pa zanima, kaj takšna torba sploh zmore. Potrebovali bi jo predvsem za hrambo zdravil (imamo dva otroka s kroničnimi boleznimi, ki morata redno jemati zdravila, le-ta pa naj bi bila na max. temperaturi do 30°C). Pa za ohladit kakšen liter ali dva vode. Lani smo čisto lepo preživeli brez hladilne torbe in mi je brezveze plačevati 30+ Eur za nekaj, kar nima uporabne vrednosti. Je pa res, da lani otroci niso rabili nositi s seboj zdravil
Ima kdo takšno ali podobno torbo? Koliko ohladi vsebino? Ima adaptor 220/12V že priložen ali je treba to posebej kupovati?
Hvala za informacije.
Če si lahko privoščite, predlagam nakup hladilnika . V kampu ga priklopite na elektriko (s seboj je dobro imeti čim daljši podaljšek), če je sila ga lahko priklopite tudi na plin, med vožnjo pa na 12V. Mi imamo nekaj podobnega. En dan pred odhodom hladilnik priklopimo na 220, tik preden gremo ga napolnimo s hladno hrano, po možnosti dodamo še kakšno plastenko z zmrznjeno vodo. Med vožnjo imamo hladilnik priklopljen na 12V, če ustavimo, ga obvezno izklopimo (in ne odpiramo hladilnika), ko pridemo v kamp pa se priklopimo na elektriko. Če veliko kampirate, je super investicija, ker se tako zelo poenostavi kuhanje.
Mi kar veliko kampiramo (ne na enem mestu, se potepamo okoli) in gre tudi brez hladilnika. Hrane itak ne vlačimo s sabo, ker pač kupujemo tam, kjer potujemo, še kakšne lokalne dobrote zraven. Bi nam pa prav prišla takale 12V hladilna torba za kakšno pijačo, ampak je enostavno ne spravimo več v avto :(( Je pa res, da takšna torba v glavnem ohranja temperaturo, kot je že zgoraj nekdo napisal. Ni pa za orng ohladit.
Tako je. Sir in mlečni izdelki preživijo, salame nisem nikoli imela dlje kot en dan. Je boljše kot nič, zdravila bodo v torbi na varnem (ker ima debele stene, je zelo dobro izolativna, tudi ko ni priklopljena na elektriko), je pa daleč od hladilnika. Jaz tudi kampiram malo tu, malo tam, in nam ta torba pride zelo prav.
Odvisno, kakšno boš kupila. Ene imajo samo izhod 12V (za v avto), nekateri pa tudi 220V, kar je navadna vtičnica.
Kar boš vložila hladnega, bo hladno ostalo, toplega pa ne boš shladila.
Opcija je tudi kupovanje ledu, ki je možna v veliko (predvsem boljših) kempih.
Pazi pa, ker če jo boste v avtu priklopili, je ne smeš založit, ker rabi kroženje zraka.
Forum je zaprt za komentiranje.