Plinska peč
Blok. V dveh stanovanjih sta plinski peči za centralno ogrevanje vezani na isti dimnik. Sosedi je peč crknila, zdaj mi teži, da morava obe zamenjati peči. Moja še dela. Strošek, ki ni predviden, bo precej velik. Pravi, da me bo prijavila inšpekciji, saj je moja peč stara 15 let in jo po nekem zakonu moram zamenjati. Eko sklad za plinske peči nima predvidenih sredstev.
Dramamil, 29.01.2023 ob 10:06
Blok. V dveh stanovanjih sta plinski peči za centralno ogrevanje vezani na isti dimnik. Sosedi je peč crknila, zdaj mi teži, da morava obe zamenjati peči. Moja še dela. Strošek, ki ni predviden, bo precej velik. Pravi, da me bo prijavila inšpekciji, saj je moja peč stara 15 let in jo po nekem zakonu moram zamenjati. Eko sklad za plinske peči nima predvidenih sredstev.
problem imata obe, ona ki ji je crknila pec in tebi ki ni…peci ki jih imata niso na prisilni vlek in zato drzi da ne more samo soseda menjati pec pac pa obe ker mora v dimnik vgraditi novo dimnisko cev, ti pa glej takole na zadevo, nova plinska pec …kondenzacijska ima veliko vecji izkoriszek in porabo plina in se ti bo poznali pri nizji porabi in tudi prej ali slej bo tebi crknila pec in zdaj postavi sebe v situacijo da ti soseda rece ko te jebe….
pa še tole
V stavbah z eno skupno tuljavo pa je nujen dogovor vseh etažnih lastnikov, pri čemer ima pomembno vlogo upravnik in tudi rezervni sklad stavbe, saj je pogosto nujno posodobiti tudi dimniške tuljave, ne le vgraditi novih cevi. »Najbolje je, da etažni lastniki poiščejo prvotni projekt plinskih napeljav in dimnikov v stavbi. Če tega ni, ali pa so bile v stavbi opravljene večje spremembe, je treba preveriti dimnike s kamero. Takrat je zelo smotrno, da so zraven tudi projektanti novih napeljav oziroma izvajalci.
Forum je zaprt za komentiranje.