Narezek za 20 oseb – kakšne količine?
Čez dober mesec me čaka, da poskrbim za pogostitev za cca 20 oseb. Pogostitev bo na drugi lokaciji, tako da nesem hrano s sabo.
Najlažje mi bo, če naredim kak narezek (ali imate kak drug predlog?), zatakne pa se pri količinah. Gostje so večinoma ljubitelji mesa, salam, tako da kaj posebnega odpade ala losos ipd.
Koliko količinsko naj računam za toliko ljudi? Da ne bo premalo ali zelo preveč?
Jaz bi naredila nekaj pohanckov, medaljonckov, meso, ki se lahko je hladno, pa francosko solato in recimo testenine v solati s kako sunko, ne tuno, ostalo klasicni narezek, kuhana jajca, pa vlozena zelenjava.
Sir, meso in salamo bi racunala 200g na osebo, da bo za zihr, ker ce so ful salamarji, znajo pojest malo kruha in veliko salame.
pohancki, 23.01.2023 ob 09:56
Jaz bi naredila nekaj pohanckov, medaljonckov, meso, ki se lahko je hladno, pa francosko solato in recimo testenine v solati s kako sunko, ne tuno, ostalo klasicni narezek, kuhana jajca, pa vlozena zelenjava.
Sir, meso in salamo bi racunala 200g na osebo, da bo za zihr, ker ce so ful salamarji, znajo pojest malo kruha in veliko salame.
lol brez zamere, pri nas v službi pri malici moški, ki delajo fizično delo, ne pojejo narezka 15 dag po glavi, če imamo narezke naročene.
ti bi pa poleg narezka 20 dag po glavi še meso, pa testeninske solate pa francosko… tu bo pol odpada. pri nas ni problem, ponavadi se taki narezki ne naročajo v petek, da lahko še naslednji dan pojejo…
kar je važno je to, da rabiš dovolj kruha, če so lačni jedci.
Če ne bo nič drugega kot narezek, bi tudi jaz računala tam med 15 in 20dag na osebo, ker se pri takih pogostitvah in praznovanjih rado zavleče in se najprej vsi konkretno najejo, potem pa se malo zafešta in začne počasi izginjat tudi tisto, kar je prej ostalo… Razen če gre za kaj bolj formalnega in pač zabava odpade. Potem med 10 in 15 dag povsem dovolj. Pa različne vrste vložene zelenjave, mogoče kakšen namaz in dovolj kruha.
čekdisout, 23.01.2023 ob 10:00
lol brez zamere, pri nas v službi pri malici moški, ki delajo fizično delo, ne pojejo narezka 15 dag po glavi, če imamo narezke naročene.
ti bi pa poleg narezka 20 dag po glavi še meso, pa testeninske solate pa francosko… tu bo pol odpada. pri nas ni problem, ponavadi se taki narezki ne naročajo v petek, da lahko še naslednji dan pojejo…
kar je važno je to, da rabiš dovolj kruha, če so lačni jedci.
Ups, prav imas, za malico je to prevec, ce pa imas neko festo, ki traja vec ur in se zrven se pije, pa ni nic prevec.
Nisem zasledila, da gre za malico, sem predvidevala da gre za pogostitev na zabavi.
Forum je zaprt za komentiranje.