Na pomoč – miš/rovka v stanovanju
Pozdravljeni!
Prosim za nasvet, ker se mi že blede… Zjutraj smo v kavču našli miško-rovko. Uspelo nam jo je ujeti in smo jo odnesli ven. Nimam pojma kako je prišla v stanovanje, verjetno čez kakšno odprto okno – ne vem.
Očistili smo kar se je dalo, razstavili kavč in presesali. Tla sem obrisala 2x. Skrbi pa me, da ne bi kdo od otrok fasal kakšno bolezen… Imamo namreč 2 otroka, en je še dojenček ki je večinoma na tleh, se plazi. Verjetno moram preprati vse igrače ipd? Zmešalo se mi bo od skrbi. Kakšna je sploh verjetnost, da bi bila miška bolana/okužena s čim?
Hvala in lp.
Raca265, 21.01.2023 ob 16:32
Res si zmešana, ujameš miško in stvar rešena. Bogi tvoji otroci če jih vedno v vato zavijas.
To mi pravi tudi moj, da sem zmešana ker sem želela kavč, sicer star že 20 let, vreči stran zaradi miške.
Se pravi da je verjetnost, da bi kdo kaj pobral od miške zanemarljivo majhna in je panika odveč? Sicer je bilo nekaj iztrebkov v kavču, a sem jih odstranila.
Pol bi morali naši že zdavnaj umret, ker božata domaćo STRUPENO mačko, ki lovi, miši, podgane, ptiče…
Enkrat ji je celo miška ušla v stanovanju, in to v shrambo…no z mojo pomočjo jo je spet ujela(mačka).
Zdej mamo -o groza- cev stanvanje kontaminiran, konc sveta…
Lokacija Lj, Trnovo, da nau kdo reku, da na vasi je to normalno. Ne, 500m od prešerca.
Najprej, rovka je manjša, bolj podolgovata in ima daljši gobec. Po obnašanju sodeč je bila pri tebi na obisku miš. Rovka ves čas išče hrano in se ne valja po kavčih.
Drugič, brez panike.
Tretjič.Tudi naša mačka rada prinese žive miši. Na začetku sem enako cvilila kot ti, zdaj sem že navajena. In kljub občasnim mišjim obiskom in brez obsedenega razkuževanja smo še vedno vsi živi.
en obisk, 21.01.2023 ob 18:10
Najprej, rovka je manjša, bolj podolgovata in ima daljši gobec. Po obnašanju sodeč je bila pri tebi na obisku miš. Rovka ves čas išče hrano in se ne valja po kavčih.
Drugič, brez panike.
Tretjič.Tudi naša mačka rada prinese žive miši. Na začetku sem enako cvilila kot ti, zdaj sem že navajena. In kljub občasnim mišjim obiskom in brez obsedenega razkuževanja smo še vedno vsi živi.
Hvala za pomiritev. Nisem navajena da mi glodalci hodijo po stanovanju, sploh zaradi otrok. Drugače najbrž ne bi delala panike. Je bila pa zagotovo rovka; je bila manjša, suhcena – podolgovata in zašiljen nosek je imela, kot krt. Pa ni bežala, kot miške, ampak se je stiskala v kot kavča.
Forum je zaprt za komentiranje.