Zaposlovanje psihologinj
Opazila sem, da ima ZD Logatec Center za duševno zdravje odraslih večkrat razpise delovnih mest predvsem za psihologe. Na nekem forumu sem zasledila ,ne vem več na katerem, da so zaradi predstojnice centra – psihiatrinje, ki se izživlja nad zaposlenimi odnosi zelo slabi, da je dalo že 8 zaposlenih v enem letu odpoved in, da se tam enostavno ne da delat. Zanima me ali kdo zares pozna razmere tam oz ali to drži saj sem razmišljala, da se prijavim ampak si vedno rečem tam kjer je dim je tudi ogenj. Je res?
RožnaVoda, 13.01.2023 ob 13:13
Opazila sem, da ima ZD Logatec Center za duševno zdravje odraslih večkrat razpise delovnih mest predvsem za psihologe. Na nekem forumu sem zasledila ,ne vem več na katerem, da so zaradi predstojnice centra – psihiatrinje, ki se izživlja nad zaposlenimi odnosi zelo slabi, da je dalo že 8 zaposlenih v enem letu odpoved in, da se tam enostavno ne da delat. Zanima me ali kdo zares pozna razmere tam oz ali to drži saj sem razmišljala, da se prijavim ampak si vedno rečem tam kjer je dim je tudi ogenj. Je res?
Lahko potrdim, da je vse res! Delam v ZD Logatec ne sicer v Centru za duševno zdravje ampak smo obveščeni kaj se dogaja! Se čudimo, da vodstvo ne ukrepa, čeprav vedo! Je pa center stran od ZD in nismo povezani kot z ostalimi sodelavci. Zagotovo gre za hud mobing in jaz osebno bi vsakemu rekla, naj se zagotovo ne zaposli v tem Centru! Se že sprašujemo kako lahko zaposlemi v takem centru, ki so sami neprestano v stresu kvalitetno pomagajo pacientom z duševnimi težavami! Grozno res!
Pozdravljeni,
glede delovnih pogojev v Centru ne morem pričati, sem bila pa lansko leto pri njih kot pacientka, zelo sem bila zadovoljna z obravnavo pri eni mladi psihologinji, res pohvalno, da lahko človek v stiski pride hitro do takšne pomoči, v mojih časih si tega ne bi znali niti predstavljati! Pri dr. Švab sem bila samo dvakrat, ampak je bil vsak termin večkrat prestavljen, čisto zmedeno vse skupaj in površno. Upam, da se dobro in premišljeno odločite pa veliko sreče!
Ja na psihiatrinjo Vesno Švab, ki nadaljuje z mobingom nad zaposlenimi kljub temu, da so bile vmes nove odpovedi in še bodo, tudi nove zaposlitve, tim je v nemilosti, neskončo veliko bolniških odsotnosti. ZD Logatec ne vidi in ne slisi nič ker noče, čimveč pomest pod preprogo, Svet zavoda tudi ne ima svoje interese, Center pa se ukvarja sam s sabo in s hudo moteno psihiatrinjo!
Pred leti sem imela bolezen, ki ji niso našli vzroka mesece dolgo, kljub mnogim preiskavam. In ko vrlo zdravstvo počepne in ne vedo več kaj, sledi napotnica glava, oziroma stres, pa živci in druge zadeve, kot so hipohondrija. No, tale zdravnica, če je to ta iz ambulante v polju, me je uspešno prepričala, da tega dela medicine pa bog ne daj, da kdaj srečam! Sem raje začela z vrtoglavicami, glavoboli in bruhanjem hodit v službo, pač kolikor je bilo haska od mene. Zdravstvo ni nikoli ugotovilo kaj je, ampak po enem letu in nekaj kako došlo, tako otišlo. Nikoli več se ni ponovilo. Če ne bi imela normalnega delodajalca, bi pa verjetno dobila odpoved v tistem času bolezni, za katero še danes ne vem, kaj je bila.
Ta psihiatrinja se ne izživlja le nad zaposlenimi ampak tudi nad pacienti. In dr. Velikonja tudi. Tako neprofesionalnega, nesramnega, vzvisenega obnasanja osebja se nisem dozivela. Sramota da je lahko to “psihiatrinja”. Res izživljanje in žaljenje, groza. Škoda vseh dobrih psihiatrov in psihologov ki delajo tam in morajo trpeti svabovo in velikonjo. Ni cudno da so ves cas bolniske in polno odpovedi.
Tudi jaz lahko potrdim, da je vzdusje tam katastrofalno….predvsem dr Svab in dr. Velikonja sta predvsem nestrokovne, kaj sele empaticne, sem pa ravno slisala od kolegice, ki je bila tudi tam zaposlena, da so jo odslovili na podlagi lazi, kljub temu da je bila tam brez vsake podpore…res zalostno kaj ta zemlja premore in da vodstvo nic ne naredi??? Toplo odsvetujem zaposliti se tam
Forum je zaprt za komentiranje.