klasična operacija krčnih žil – izkušnje
Imam kar hude krčne žile in čaka me operacija. Rečeno mi je bilo, da bo klasična.
Zdaj guglam in vidim, da obstaja manj invazivni poseg, pri katerem se žila zapre in ne izvleče. Ne vem, če je to sploh primerno zame, a me zanima, če pozna kdo razliko? Se kdo spozna na to, je morda kdo probal oboje?
Druga stvar, ki me skrbi, kaj se zgodi potem, ko so žile spet švoh? Saj v nedogled ti ne morejo odstranjevati žil ali pač?
Imela obe operaciji na isti nogi v razmaku cca 8 let.
Najprej klasično, celovita anestezija s spanjem in nato 1 noč na kliniki, dolgo okrevanje, povijanje nog z elastičnim povojem cca 3 mesece in sicer tako, da poviješ nogo, še preden vstaneš, da se ti kri ne nabije v žile. Namesto elastičnega pogoja lahko po odstranitvi šivov in ko se rane zacelijo, uporabljaš posebno nogavico, vendar spet tako, da si jo nadeneš na nogo, preden vstaneš. Po 2 mesecih je bilo kot da nisem imela operacije, pretoki so se poslabšali in že takrat so mi povedali, da bo potrebno še enkrat na operacijo.
Drugič sem šla čez nekaj let k dr. Šikovcu na Otočec, nqjprej na pregled in nato na operacijo. Širina vene v dimljah se je povečala na 12 mm in operacija je bila nujna zaradi grozečih razjed na goleni. Naredil je lasersko operacijo, uporaba lokalne anestezije z injekcijami, že na operacijski mizi so mi po zaključku operacije nadeli elastično nogavico, ki sem jo nosila se mi zdi 14 dni in to je to.
Obe operaciji je pokril ZZZS in zanju nisem plačala nič.
Nauk moje zgodbe: nikar na klasiko.
Forum je zaprt za komentiranje.