Pripravnik – 30.plačni razred
30. plačni razred je cca 1400 bruto. Recimo, da je razpis, kjer je zahtevana univ. izobrazba, ker za delovno mesto,kjer je osnova 30. plačni razred. Torej dajo pripravniku 70% od tega 30. plačnega razreda?
Drugače povedano, da to ni niti minimalc?
Pred kratkim sem bila na razgovoru za neko službo. Sicer bi bilo fajn delo, ampak plača pa bolj boga. 30. plačni razred, kljub zahtevi po univ. izobzrabi, ZUP, več let izkušenj… ampak delo bi bilo ok in bi bilo super, če bi me vzeli. In kaj so potem naredili? Dali nov razpis ven, starega razveljavili v novem napisali, da iščejo pripravnika. Razpis enak, samo, da so napisali, da so izkušnje zaželjene (prej pa je bilo obvezno več let izkušenj)… in mi rekli, da me vzamejo. So res na glavo padli.
Ne prijavljaj se na mesto pripravnika. To delajo zanalsc, da imajo cimanjse stroske. Na koncu pa imas vec delovnih izkusenj kot nekdo, ki ti bo nadrejen.
Sama sem imela pred leti minimalca, ker sem delala kot pripravnica v gospodarstvu, ampak takrat je bilo sploh tezko dobiti sluzbo in sem imela izkusnje samo s studentskim delom, zato sem zagrabila, vsake tri mesece pa mi je dodal stimulacijo. Sem pa kot pripravnica naucila tudi kaj sodelavca, ki je ze delal par let v tem podjetju.
Itak, da se ne bi prijavla kot pripravnica. Mi na kraj pameti ne pride. Samo me je pa šokiral odnos. Prej misliš, da vse ok na razgovoru. Končno en pošten delodajalec pa tako. Potem pa ugotiviš, da so podli do kraja. Pa resno se jim je čisto normalno zdelo, da bi se jaz prijavila kot pripravnica. Fuj, barabe pokvarjene.
Sem razmišljala ali bi se za tisto službo odločila, če bi me vzeli, ko bi bila plača 30. Ker je bilo že to velika žalost (5 razredov dol), ampak fajn delo pa točno to, kar sem vedno želela. Ampak res, to bi bil skrajni, skrajni minimum. Potem pa ti pridejo ven s pripravništvom. Za kozlat.
Forum je zaprt za komentiranje.