katera gimnazija v LJ je lažja in človeška do učencev?
Sama sem hodila na Bežigrad in je zelo veliko zahtevala od mene, noben vikend nisem bila frej in skos je bilo neko preverjanje znanja, nobenega oddiha vmes.
Sinu ne želim privoščiti istega, bi pa rada, da je splošno izobražen, zato me zanima, če imate starši kakšne dobre izkušnje s kakšno lažjo, bolj človeško gimnazijo v LJ.
Hvala.
Mah, Bezigrad daje neverjetne poudarke na piflarijo in maturitetne rezultate. In zato sistemsko vecinsko generira _ piflarje. Na faksu sem bila precej razocarana – 5 kolegov iz bezigrada, pa nesposobni hitrega dela, prilagajanja, zdruzevanja studija s studentskim zivljenjem. Pac orto piflarji. Nic kaj niso strleli iz povprecja, kvecjemu obratno. Zicleder so res imeli, ampak v glavi tak manjko, da jih je nekdo z dobrim nacinom ucenja (razumevanje namesto pomnjenja) nesel tako po ocenah, kot po st opr izpitov, pa se zurali smo ga zraven ko nori, delali prek studenta. Revcki so bili, in revcki so se danes.
Jaz gledam tudi tako, da je malo tud sreče s sošolci. Če se razred dobro razume bojo tudi lažje funkcionirali.
Lahke gimnazije pač ni ker če potrgneš črto moraj na koncu vsi narest maturo. Je pa razlika koliko si tudi sošolci med seboj pomagajo.
Aškerc poznam malo bolje plus mi je ker je relativno mala in učitelji dosti dobro poznajo vse učence. Ampak ja snov pa pač morajo znat.
Upssd, 21.11.2022 ob 12:06
Verjetno je dovolj intelegenten, če geni kaj veljajo. Težke so vse, saj je to vendar gimnazija, in ne frizerska ! Priporočam ti pa Šubičevo. Fajn profesorji, še boljša lokacija..
Šubičeva je zelo na meji, da izgubi status gimnazije! Najslabši učitelji! Nobene strpnosti do drugače mislečih. Če nisi po njihovo si out! Ne želi si, da gre otrok na šubo!
Nisi resna, 21.11.2022 ob 13:49
Šubičeva je zelo na meji, da izgubi status gimnazije! Najslabši učitelji! Nobene strpnosti do drugače mislečih. Če nisi po njihovo si out! Ne želi si, da gre otrok na šubo!
Daj lepo te prosim- izgubila status gimnazije! V Ljubljani je pomanjkanje mest za gimnazijce. Odpirajo se novi oddelki gimnazij na šolah, ki nimajo nič z gimnazijo – npr. na Gradbeni šoli. Ti pa sanjaš o ukinitvi.
Lahko da ima Šubičeva pomanjkanje dobrega kadra, ampak gimnazija bo pa še vedno.
Avtorica najprej en nasvet. Najprej poglej kakšne točke je bilo potrebno lani dosečt za vpis in potem presodi na katero gimnazijo tvoj otrok sploh ima možnost vpisa. Potem šele brskaj naprej.
V vseh gimnazijah je piflarija. Mogoče je manj v kakšnih šolah, ki imajo samo par oddelkov gimnazije. Vem da se vsako leto odpirajo novi programi gimnazije na različnih šolah. Pojdi s sinom na informativni dan ali dan odprtih vrat (imajo skoraj vse šole) in se pozanimaj pri dijakih.
pehta992, 21.11.2022 ob 11:50
Sama sem hodila na Bežigrad in je zelo veliko zahtevala od mene, noben vikend nisem bila frej in skos je bilo neko preverjanje znanja, nobenega oddiha vmes.
Sinu ne želim privoščiti istega, bi pa rada, da je splošno izobražen, zato me zanima, če imate starši kakšne dobre izkušnje s kakšno lažjo, bolj človeško gimnazijo v LJ.
Hvala.
Ali sva medve hodili na razlicni soli, ki sta bili le po imenu enaki? Meni se je zdela bezigrajska lahka. Vedno sem razlage pozorno poslusala in naredila vse domace naloge, ucila sem se pa presneto malo in sem imela stirice, petice in sem in tja kaksno trojko. Za vikend smo vedno sli k babici ali kam drugam in se tudi nisem ucila. Na maturi petice in stirice.
Anonimno616, 21.11.2022 ob 13:09
Mah, Bezigrad daje neverjetne poudarke na piflarijo in maturitetne rezultate. In zato sistemsko vecinsko generira _ piflarje. Na faksu sem bila precej razocarana – 5 kolegov iz bezigrada, pa nesposobni hitrega dela, prilagajanja, zdruzevanja studija s studentskim zivljenjem. Pac orto piflarji. Nic kaj niso strleli iz povprecja, kvecjemu obratno. Zicleder so res imeli, ampak v glavi tak manjko, da jih je nekdo z dobrim nacinom ucenja (razumevanje namesto pomnjenja) nesel tako po ocenah, kot po st opr izpitov, pa se zurali smo ga zraven ko nori, delali prek studenta. Revcki so bili, in revcki so se danes.
Jaz pa prvi kolokvij iz matematike na faksu brez ucenja naredila z 10. Podlaga z bezigrajske. V letniku smo imeli 2 ali 3 ljudi z drugih gimnazij, ki niso imeli nobenih osnov. Cista nula.
Ne vplivaj na otroka, naj se sam odloči. Pri nas tudi hči poslušala moža, kako je njegova gimnazija težka, naj si izbere kakšno drugo. Šla na informativni dan na tri gimnazije, se odločila za isto, kamor je hodil mož. Zdaj je 2. letnik in neskončno uziva. Je bila prava odločitev. Seveda pa je bil on luftar, ona pa ful pridna 🙂
Naš je na Gimnaziji Vič in je zadovoljen s svojo izbiro. Ni lahka (saj je gimnazija), odnos profesorjev pa je zelo človeški. Bolj kot je bil v mojih časih na Gimnaziji Bežigrad (kako je sedaj, ne vem). Testi in ustna ocenjevanja so bila pogosta takrat in so sedaj. Ampak jaz imam na svoja gimnazijska leta lepe spomine. Sem se učila, ampak smo se tudi družili, pohajkovali po mestu in žurali.
Kot je nekdo že napisal, najprej poglejte, koliko točk bo imel in koliko jih je bilo potrebno zadnjih par let za katero gimnazijo, da vidite med katerimi lahko izbira.
Pomemben kriterij pa je tudi bližina gimnazije. Škoda, da se štiri leta vsak dan vozi čez celo mesto, če ima drugo gimnazijo tik pred nosom. Naj si pogleda vse na šolskih spletnih straneh in nato gre na tri še na informativni dan, kjer bo začutil vzdušje in tudi vprašal dijake, kar ga zanima.
Danes, ko imamo vsi cel kup stvari, je blizina sole in sluzbe luksuz.
Moji so hodili na Bezigrad in Poljane, vsi trije zadovoljni, meni kot starsu so bile pa Poljane bolj vsec, se mi zdi, da so dali vec na obsolske dejavnosti, na druzenje, na razne dodatne aktivnosti, ki so ali niso povezane s solo.
Drugace pa je prva stvar razred, ce je dober razred, je vse lazje, ce je oa beden razred, ti profesorji nic ne pomagajo, ker se slabo pocutis in komaj cakas, da mine ali celo odnehas.
Ja, za nas so Moste res v redu, profesorji spoštljivi. Ne vem, kje ste čefurje našli, a ni že povsod vse zmešano? Razred je majhen, ker pač ne spustijo vsega skozi, saj v tem primeru adijo matura.
Jaz sem imela na Bežigrajski najslabše profesorje v svoji zgodovini šolanja. Sem imela pač smolo. Zato ne dajem roke v ogenj za nobeno šolo več. Pomembno je, če se bo otrok v sredini tamkajšnjih učencev dobro počutil in samo to šteje. Če je piflarske sorte, je Bežigrad zanj, če je bolj avanturist v prostem času, naj se razgleda po drugih šolah. En vtis pa pustijo tudi
Forum je zaprt za komentiranje.