Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › A bi si prilastili denar iz Bankomata

A bi si prilastili denar iz Bankomata

katerega je pozabil nek dementnež (denar, ne Bankomat)?

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-bankomatu-pozabil-denar-njegovih-200-evrov-si-je-prilastil-neznanec.html

To me spominja na pogosto vprašanje na razgovorih: “Ali bi utajili davke, če bi vedeli, da vas ne bodo dobili?”.

Kako bi pa na to odgovorili?

Vesel oče, nasmejan

P.S. Kako lahko nekdo pozabi najdragocenejši “papir” na tem planetu?

To tudi jaz ne razumem, da greš po denar in ga pozabiš. Sicer pa odgovor na vprašanje. Ne bi vzeka, moja moralnost in stvar vzgoje, kar ni moje ne vzsmem. Sicer pa so kamere in vas slej ko prej najdejo.

Spet pametuje pametna in popolna, a vendarle usrana rit od veselega očeta.

Ja kako  je lahko pozabil!/a.

Lahko je namenoma kdo zamotil, tistega, ki dviguje.

Dovolj je, da ko dvigujes te znanec vidi, te zmoti z ooo kje si in blabla in gres.

Jaz sem nesla najdenih 20 eur na banko, od katere je bil bankomat.

Tako bi tudi z večjo vsoto.

Študentka se mi je potem lepo zahvalila, to je bilo njenih zadnjih 20 eur do štipendije, ki jih je nujno potrebovala.

Imajo kamere. Tako, da te hitro dobijo. Če ne drugače, te dajo v medije, črno kroniko.

Kaj pa ti avtor? Bi si prilastil denar od drugega iz Bankomata.

Ženi se je to zgodilo, nekdo je pobral denar, jasno so ga na podlagi posnetka varnostne kamere v bankomatu dobili in denar ji je bil vrnjrn.

Zato ne delajte tega, ker ste takoj v postopku, raje ga vrnitena banko, ali pa pustite naj ima nekdo drug težave.

A če pustim 2 evra na tleh in ga nekdo pobere, a je to kraja? Ga lahko prijavim?

ne bi vzela…

ce bi nasla bi nesla v banko, ce bi ta bila zraven, sicer bi jih poklicala, po dnar naj pridejo pa sami, jaz ne bi nilamor hodila, niti na banko ne, niti na policijo, ce je to oddaljeno.

Nikamor. Za ostsle stvari, se naredim, da jih ne vidim in pustim tam, kjer so… ker nocem met opravka s policijo in niti zapravljat vec cas za to. Ena negativna izkusnja je bila preveč.

ce najdem stvar, ki jo lahko sama vrnem lastniku, torej, da je ta jase, vzamem in ga kontaktiram, mu vrnem, v ostalih primerih pustim in se delam da nisem nasla, videla.

to je isto kot da te ženska prijavi za posilstvo. V resnici ti je pa sama dala fukat.

Jaz nesem na banko. Drugo bi bilo, če bi denar ležal na tleh ali kaj takega, kjer ni mogoče poiskati lastnika. Na bankomatu pa se točno ve, za čigav denar gre. Tako da ja, nesem na banko in naj vrnejo.

Kakšno negativno izkušnjo si imela?

ne bi vzela…

ce bi nasla bi nesla v banko, ce bi ta bila zraven, sicer bi jih poklicala, po dnar naj pridejo pa sami, jaz ne bi nilamor hodila, niti na banko ne, niti na policijo, ce je to oddaljeno.

Nikamor. Za ostsle stvari, se naredim, da jih ne vidim in pustim tam, kjer so… ker nocem met opravka s policijo in niti zapravljat vec cas za to. Ena negativna izkusnja je bila preveč.

ce najdem stvar, ki jo lahko sama vrnem lastniku, torej, da je ta jase, vzamem in ga kontaktiram, mu vrnem, v ostalih primerih pustim in se delam da nisem nasla, videla.

Točno to se mi je zgodilo pred leti. Šla po 200 eur, mudilo se mi je, vzela kartico, denar pustila v reži. Nekdo za menoj ga je vzel. Naredila sem prijavo v banki. In še preden je minilo 24 ur me je poklical neznanec in mi povedal, da je on tisti, ki je vzel moj denar.

Skoraj me je kap. Od kod mu moja cifra, da je vedel koga poklicat. Kaj ga je napeljalo na to, da “si je premislil”? Dobila sva se pred tisto banko in je povedal, da bi ga itak našli, ker so okoli in v bankomatu kamere. Ok sem vzela denar. Rekla hvala lepa. Ampak od kje mu moja cifra ni želel povedat.

good Story ?

Odgovor na objavo uporabnika
Firbec510, 20.11.2022 ob 08:56

Kakšno negativno izkušnjo si imela?

ne bi vzela…

nasla mobitel, ker je bil zaklenjen in zdaj pri teh, lo so vsi zaklenjeni itak ne mores poklicat recimo cifre iz imenika, da poves kdo si in da naj pride ladtnik po stvar… in sem najprej sla najprej do najblizjega operaterja, tam videli, da je kartica njihova, nasli lastnika, a ga baba ni hotela obvestit po mailu  in me je poslala na policijo… jaz pes na policijo po vrocem soncu, pol se pa tam zacnejo pisarjenjaczaposnikov, eno uro si tam da uni vse popisejo, se tebe popisejo, ni da ni, ko sem povedala policaju da operater ve kdo je lastnik, ker so prek kartice ugotovili, me pa je poslal nazaj k njim l, se sreca da je bila se takrat zraven policije druga poslovalnica tega operaterja, kjer so poklicali sorodnike lastnika telefona, mama prisla iskat, v zahvalo sicer ponudila prevoz domov, a med tem prevozom bila nesramna, se delala norca iz mene, lagala (kar sem kasneje ugotovila) … ni da ni…

sem rekla nikoli vec svojega casa jaz za to ne dam, ker  itak tam tebe obravnavajo kot kriminalca malodane z vsem popisovanjem, pol pa je se lastnik nesramen in nehvalezen, jaz pa najmanj3 ure svojega casa zapravila, pes po vrocem soncu hodila… sem rekla nikoli vec…

pred slabimi 14  dnevi sem nasla spet pametni mobilni telefon ob pes poti… pustila sem ga in sla mimo kot da ga ne vidim. Nimam casa svojega 3 ure pesakanje na policijo in vse matrarije tam.

Tudi jaz sem imela slabo izkušnjo. Našla denar v reži bankomata, nesla na policijo, ker so bile banke že zaprte.

Policist je vzel vse podatke z mojega listka (številka transakcije…). Banka bi z lahkoto ugotovila, kdo je bil na tem bankomatu pred mano. Policist mi je s prstom pokazal kje naj podpišem, da v primeru, če ne najdejo lastnika dobim ta denar.

Po enem letu sem vprašala na policijo, ali so lastnika našli. Ne niso! S policijske postaje so me samo obvestili, da sem se odpovedala denarju, kar sem tudi podpisala in da je šel denar v proračun. Pazite, policist mi je ob zaključku zapisnika pokazal s prstom kje naj podpišem, da v primeru, da lastnika ne najdejo jaz dobim ta denar.

Uboga država, kjer so ljudje bolj pošteni od policije.

Nikoli več ne nesem nič na policijo!

Če bi bila banka odprta, bi nesla tja, drugače na policijo. Enako z ostalimi stvarmi.

Sem že našla torbico, ki jo je ena pozabila v trgovinskem vozičku, sin pa je nazaj dobil dobil denarnico z vsem, kar je bilo notri. Drugi sin pa telefon. Če bi pa na tleh ležalo 200eur brez da bi vedela čigavi so, jih pa poberem in dam v dobrodelne namene.

To ne moreš da verjameš kako se je moderator raspisal. In to v nedeljo že na vse zgodaj. Piše pod 1001 vzdevkom ?

Štajerska, 20.11.2022 ob 09:26

Tudi jaz sem imela slabo izkušnjo. Našla denar v reži bankomata, nesla na policijo, ker so bile banke že zaprte.

Policist je vzel vse podatke z mojega listka (številka transakcije…). Banka bi z lahkoto ugotovila, kdo je bil na tem bankomatu pred mano. Policist mi je s prstom pokazal kje naj podpišem, da v primeru, če ne najdejo lastnika dobim ta denar.

Po enem letu sem vprašala na policijo, ali so lastnika našli. Ne niso! S policijske postaje so me samo obvestili, da sem se odpovedala denarju, kar sem tudi podpisala in da je šel denar v proračun. Pazite, policist mi je ob zaključku zapisnika pokazal s prstom kje naj podpišem, da v primeru, da lastnika ne najdejo jaz dobim ta denar.

Uboga država, kjer so ljudje bolj pošteni od policije.

Nikoli več ne nesem nič na policijo!

grozljivo… laznivi policaj… ocitno ti je bil fovs denarja, pa bi si ga vsekako zaslužila za ves cas, ki si ga zabila s tem, da si najdbo prijavljala tam

Vesel oče, 20.11.2022 ob 04:47

katerega je pozabil nek dementnež (denar, ne Bankomat)?

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-bankomatu-pozabil-denar-njegovih-200-evrov-si-je-prilastil-neznanec.html

To me spominja na pogosto vprašanje na razgovorih: “Ali bi utajili davke, če bi vedeli, da vas ne bodo dobili?”.

Kako bi pa na to odgovorili?

Vesel oče, nasmejan

P.S. Kako lahko nekdo pozabi najdragocenejši “papir” na tem planetu?

Nisi pri stvari. Meni se je to zgodilo, ko sem letela in sluzbe, na bankomat, v vrtec, trgovino..vse sem imela casovno in logisticno natempirano,  vse opravila..samo denarja iz bankomata nisem vzela. No, so jo nasli tatico. S pomocjo kamere. Denar dobila nazaj.

Ne bi.

Sem denar v reži “našla” pred trgovino. Sem ga nesla varnostniku, šla po nakupih, ko sem zaključevala vidim varnostnika, ki maha proti meni. Ob njem pa zelo hvaležen gospod, ki je denar pozabil. V zahvalo mi je kupil 10 dag Barcafeja.

Vsi srečni in to je bilo to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close