Zvezdana Mlakar
v preteklosti vsake toliko nekdo spraševal, če nam je zvezdana všeč ali ne in predvsem pljuval
danes naletim na njeno knjigo, ki jo je izdala po tem, ko je ostala brez pogovorov na nacionalki.
knjige še nimam v roki, pa do praznikov bo moja. ob tem času si vsaku leto kupim kakšno. pa ne gre za to. gre za to, da je nacionalka postala čisti poden in ne pridem k sebi. edini, ki še tam motovili, je pirkovič, ki ga ni za prenašat, tako nepristranski je v svojih pametovanjih.
enako se je zgodilo z delom. še za lektorja nimajo več, sedaj se že v naslovu pojavljajo osnovnošolske pravopisne napake.
kam smo to prišli. večni steber delo in slo1, naše javno dobro, smo pustili, da so poteptali. kaj še ostane?
Od kdaj je Delo javno dobro?
Je medij na trgu, kot vsi ostali. Vedno slabše, niti za sekret papir ne. Lektorjev imajo za izvoz, sploh takih brez diplome. Včasih se je splačalo vsaj Sobotno brat, zdaj pa tam same nebuloze, neke blodnje Milekove in druščine, ki sama sebi hvali članke, v resnici pa v njih ni nobenega presežka, nobene intelektualne ali kakšne druge svežine. Tu pa tam še kupim in obžalujem.
v preteklosti vsake toliko nekdo spraševal, če nam je zvezdana všeč ali ne in predvsem pljuval
danes naletim na njeno knjigo, ki jo je izdala po tem, ko je ostala brez pogovorov na nacionalki.
knjige še nimam v roki, pa do praznikov bo moja. ob tem času si vsaku leto kupim kakšno. pa ne gre za to. gre za to, da je nacionalka postala čisti poden in ne pridem k sebi. edini, ki še tam motovili, je pirkovič, ki ga ni za prenašat, tako nepristranski je v svojih pametovanjih.
enako se je zgodilo z delom. še za lektorja nimajo več, sedaj se že v naslovu pojavljajo osnovnošolske pravopisne napake.
kam smo to prišli. večni steber delo in slo1, naše javno dobro, smo pustili, da so poteptali. kaj še ostane?
*
A velikih začetnic na začetku stavka v drugem razredu osnovne šole niste jemali? Tudi razmika med vrsticami ne? Kako potem lahko sodite lektorje v časopisu?
Kam smo prišli?
Ni nam mar za kulturo. Zato pa bomo Slovenci propadli.
Ne sanjajte o lektorjih, kaj šele korektorjih.
Ampak Maji dam prav, navadiš se biti reven. Si doma, počneš svoje stvari.
Aja, o kateri Maji govorim? Tisti, ki ne berete itak ne boste vedeli.
Knjižni sejem je pred vrati, mi pa nimamo za knjige. Niti časa za branje knjig iz knjižnice.
Pismenost odraslih v Sloveniji? Ah ja. Smo že veliko pisali o tem.
Ameriški kapitalizem. Zdaj bomo še zdravnike plačevali (ginekologe, zobozdravnike). Da zanosim? Ne, hvala. Sem razmislila.
Zaljen, 15.11.2022 ob 19:23
Verjetno misliš, da je pristranski, ker dobri novinarji, ki so žal izumrli kot dinozavri, bi naj to bili. Omenjeni pa ni niti N od novinarja, še manj pa dober….
Forum je zaprt za komentiranje.