TESTIRANJE-ASTMA. KAKO IZGLEDA?
Reče se mu metaholinski test. Vdihovala bo metaholin in potem bo pihala v takšno cev kot pri spitrometriji. Pri nas to izgleda tako, da, ko ona piha, se na računalniku povečuje en vodni mehurček, ki ga ustvari ribica. Pa ne traja eno uro, še posebno pri tako veliki punci.
Če bi imela kakršnekoli težave, ji dajo takoj inhalacije. Moj 7 letnik je vse opravil brez težav. In ja, ima astmo. Dobro opravita in želim ji, da je ona nima.
Jaz bi tudi morala lani enkrat opraviti ta metaholinski test in sem šla da bi ga opravila.Pa so mi tam rekli potem, ko sem nekaj pihala v tiste zadeve, da mi ga ne morejo opraviti.Ne vem pa zakaj.Ali sem tako bolna ali pa kaj je narobe z mano nič nisem vprašala.Zdravnica pa tudi ni nič rekla potem.No hvala bogu težav zaenkrat nimam s tem nobenih stara pa sem 36 let.
tudi jaz sem ga delala, po tem ko sem že dve leti jemala proti astmi seratide, sem zaradi težav, ki so kazale na alergijo, zopet pristala pri pulmologu alergologu, je po obveznem preizkusu dihanja menil, da s+astme nimam in po tem testu, ki je pri meni odrasli bil nekaj več kot pol ure. Skratka – ugotovil je da ni s+astme, torej jo res lajhko potrdi ali ovrže, kar je dobro , da ne jemlješ brez veze zdravil. Kar pogumno
Forum je zaprt za komentiranje.