Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prehranska dopolnila iz lekarne ali iz DM, Mullerja?

prehranska dopolnila iz lekarne ali iz DM, Mullerja?

Razlika v ceni med prehranskimi dodatki iz lekarn ali iz DM, Mullerja je velika. Kje kupovati te produkte? Je v trgovini varno? so izdelki kontrolirani?   A morda kdo jemlje d vitamin od Mivolis (DM) v spreju? Je podobno kot v lekarni drug podoben izdelek?

Nihče ne kupuje v teh drogerijah? Vsi samo v lekarnah??

Odgovor na objavo uporabnika
dodatki, 01.10.2022 ob 17:41

Nihče ne kupuje v teh drogerijah? Vsi samo v lekarnah??

Jaz ne kupujem v lekarnah nič – ker je previsoka lekarniška marža. Zakaj plačevat za en izdelek 16,99 Eur ( npr. DoppelHerz dirket kalij magnezij vrečke, 20 kom), če ima pa DM Mivolis znamko za 2, 99  EUR -enake sestavine in učinek in količina?

Večino dodatkov naročujem preko spleta, iz trgvoin s športno prehrano ( npr. MyProtein, kar rabim – ko imajo 60% akcijo, ali pa v DM in Müllerju.

Kupujem pa tele dodatke, že nekje 5 let: Vitamin C ( v prahu), cink, magnezij  ( določena oblika – citrat ali L treonat, pa tele v kombinaciji s kalijem v DMu), vitamine B kompleksa;  D3 vitamin kapljice  pa dobim  na recept ( imam določeno avtoimuno  in lahko dobim, za remisiranje).

Zaloga narejena za nekje 3 leta – rok uporabe na izdelkih je 2023 in 2024. Še po starih cenah 🙂

Zdravila so kontrolirana, prehranski dodatki ne. Ne glede kje kupiš.

Za konkreten D vitamin ti ne znam povedat, ker ga v DM ne kupujem. Glej da je D3. Ker je maščobnotopen je fino da ga vzameš po obroku ko si jedla ali pila maščobo. Najbolje ga je jemati s K2. Dosti dodatkov ima že to kombinacijo. Če hočeš dober učinek je fino da zaužiješ tudi dovolj magnezija. S hrano ali dodatki.

ne plačujem lekarniških marž, 01.10.2022 ob 17:50

Jaz ne kupujem v lekarnah nič – ker je previsoka lekarniška marža. Zakaj plačevat za en izdelek 16,99 Eur ( npr. DoppelHerz dirket kalij magnezij vrečke, 20 kom), če ima pa DM Mivolis znamko za 2, 99  EUR -enake sestavine in učinek in količina?

Večino dodatkov naročujem preko spleta, iz trgvoin s športno prehrano ( npr. MyProtein, kar rabim – ko imajo 60% akcijo, ali pa v DM in Müllerju.

Kupujem pa tele dodatke, že nekje 5 let: Vitamin C ( v prahu), cink, magnezij  ( določena oblika – citrat ali L treonat, pa tele v kombinaciji s kalijem v DMu), vitamine B kompleksa;  D3 vitamin kapljice  pa dobim  na recept ( imam določeno avtoimuno  in lahko dobim, za remisiranje).

Zaloga narejena za nekje 3 leta – rok uporabe na izdelkih je 2023 in 2024. Še po starih cenah 🙂

pardon, Mivolis DM – 30 kosov, ne 20 kosov je 3, 99 EUR, pomotoma zapisano 2, 99 EUR zgoraj:

https://www.dm.si/mivolis-prehransko-dopolnilo-magnezij-kalij-p4058172309311.html

Neprijavljena, 01.10.2022 ob 17:52

Zdravila so kontrolirana, prehranski dodatki ne. Ne glede kje kupiš.

Za konkreten D vitamin ti ne znam povedat, ker ga v DM ne kupujem. Glej da je D3. Ker je maščobnotopen je fino da ga vzameš po obroku ko si jedla ali pila maščobo. Najbolje ga je jemati s K2. Dosti dodatkov ima že to kombinacijo. Če hočeš dober učinek je fino da zaužiješ tudi dovolj magnezija. S hrano ali dodatki.

Seveda so prehranski dodatki, ki so na voljo pri trgovcih npr, avstrijskih, nemških, naših znotraj franšiz nemcev in avstrijcev, znotraj EUja regulirani – npr. DM in Muller blagovne znamke – misliš, da bi si Švaba dovolil kakšne miškulance s tistim, kar do prehranskega da na svoje prodajne police?

Oni majo svoje fabrke tudi teh proizvodov pod blagovnimi znamkami – njih je 83 milijonov.  A mnisliš, da bi se šlišalabajzat, da jih tožijo, če kaj zajebejo, kar dajo na prodajne police?

Ne, jaz kupujem vedno samo v dm drogerie markt in v Müller.. Sem pregledala raziskavo na nemškem inštitutu, ker so raziskali ravno izdelke iz drogerij in uradnih lekarn. Razlika v sami kvaliteti je bila od -3 do max -5% na škodo drogerij, razlika v sami ceni pa tudi do 80%. Noben izdelek pa ni bil zdravju škodljiv, kar vse najbolj zanima.

ne plačujem lekarniških marž, 01.10.2022 ob 17:55

Seveda so prehranski dodatki, ki so na voljo pri trgovcih npr, avstrijskih, nemških, naših znotraj franšiz nemcev in avstrijcev, znotraj EUja regulirani – npr. DM in Muller blagovne znamke – misliš, da bi si Švaba dovolil kakšne miškulance s tistim, kar do prehranskega da na svoje prodajne police?

Oni majo svoje fabrke tudi teh proizvodov pod blagovnimi znamkami – njih je 83 milijonov.  A mnisliš, da bi se šlišalabajzat, da jih tožijo, če kaj zajebejo, kar dajo na prodajne police?

Ne vem iz katere lune si ti padel, ampak prehranski dodadatki so toliko regulirani kot hrana. Torej skoraj nič. Ni kontrole količine sestavin in ni kontrole porekla. Lahko ti npr. prodajo poceni prah posušene trave kot magično dopolnilo, ki te bo rešilo. Sestsvine so pa v veliki večini Kitajske. Vsaj pri velikih proizvajalcih.

Pa še enkrat napišem. To ne iga vloge ali gre za nek poceni dodatek iz DM ali kak drug dodatek prestežne znamke. Problem je na celem trgu prehranskih dodatkov.

https://www.iherb.com/

Anonimnež,

Kaj pa jemlješ?

Samo Now in  Terranova (pa še kakšni) so kaj vredni, ostali imajo prenizke procentne vrednosti, skoraj nične. Dobiš v večjih Lekarnah, Sanolabor… Prosim ne kopuj v Dm-u, Milerju… Ko vidim kakšno ženico ki izbira te ničvredne vitamine iz polic, ji lepo povem kam naj se obrne.

Že same tablete magnezija iz milerja, npr. vsebujejo belo barvilo titanov dioksid, ki je sicer že prepovedan, vendar na embalažah je še vedno zapisan tako da niso ti vitaminčki nič varni. Sem jih kar v koš vrgla in spet nabavila od Now, ki pa je sicer dražje. Now in Teranova imajo dokaj preverjene sestavine in visoke vrednosti vitaminov.

Koliko date na mesec za prehranske dodatne now ali terranova? 150 €? Po plačilu vsega mi ostane 178 € za hrano in ostalo, tako da od tablet ne morem živet.

Jona104, 01.10.2022 ob 17:56

Ne, jaz kupujem vedno samo v dm drogerie markt in v Müller.. Sem pregledala raziskavo na nemškem inštitutu, ker so raziskali ravno izdelke iz drogerij in uradnih lekarn. Razlika v sami kvaliteti je bila od -3 do max -5% na škodo drogerij, razlika v sami ceni pa tudi do 80%. Noben izdelek pa ni bil zdravju škodljiv, kar vse najbolj zanima.

smešni ste mi smešni in ubogi, ko vas takole berem. večina vas o dodatkih nima blage veze. seveda se ne bom trudil za vas in vam na dolgo in široko razlagal kaj je tisto pravo in s čim si delate več škode kot koristi. sem velik strokovnjak na tem področju. vi še naprej jejte to kar jeste in si kvarite zdravje. v celotni verigi prehranskih dodatkov jih je samo nekaj procentov, ki dejansko nucajo in ki niso škodljiva zdravju in so visoko kvalitetna.

kar se pa tvojega prispevka tiče, magnezijeve tablete so v ovojnini iz aluminija. ali veš kaj povzroča aluminij in težke kovine,  tvojemu telesu še posebno pa tvojim nevronom v možganih.

Zanima me970, 02.10.2022 ob 15:45

Koliko date na mesec za prehranske dodatne now ali terranova? 150 €? Po plačilu vsega mi ostane 178 € za hrano in ostalo, tako da od tablet ne morem živet.

Ko nakupim dam okoli 70-80€, ampak kupim samo 2x na leto. Vmes moraš tudi malo pavze naredit.

In seveda je poudarek na kvalitetni raznovrstni hrani z ustreznimi hranili. Kalcij – mleko (lahko tudi kozje), Omega 3 – najbolje sardine (manj težkih kovin), B12-meso/jetra, Biotin, vitamini, dober holesterol – jajca (izjemno hranilna!), Vitamin C – paprika! + sadje, Beljakovine – meso, fižol soja, Železo – meso, rdeča pesa itd.

Potem pa še malo zraven dodaš prehranskih dopolnil, če si telesno aktiven ali nisi preveč pri zdravju in okrevaš, sploh Vitam D3. Ali dodaš npr. železo pred in po menstruaciji itd.

In še to…

Recimo od Now-a (in še kakšna druga znamka) ima tako močno koncentriran vitamin B12 – 1000 mcg, zato ga lahko vzameš samo 1x na teden, vsebuje 100 tabletk za 14€, in imaš za res dolgo, štiri, pet mesecev.

Od Dm-a b12 ima mcg! in vsebuje 60 kapsul za 8€. Res… smeti.

To pišem samo svojo izkušnjo, da ni treba preveč zapravljati ampak se uporablja preudarno. Seveda se sami pozanimajte naknadno. Pa če kdo še kaj več ve, me kar popravite.

Kupila sem v DM čaj MIVOLIS in sicer ingverjev z limono. Vrečko sem imela v prevreti vodi 30 min ( 2 dl), tudi po tem času voda je bila brez vonja in okusa in brez barve, tudi z dvema vrečkama je bilo isto. Čaji MIVOLIS so totalno neuporabni. Se sprašujem kako je z njihovimi prehranski izdelki???

D vitamin je najboljši, če ga kupiš s primejo olja.

Prehranska dopolnila dokazano pospešujejo razne bolezni, kot so rak… To so dobesedno gorivo za tumorje…

če kopuješ d vitamin predvidevam da si moški.  idi v proteini .si trovino in si kupi testo booster. tam imaš not  d vitamin i ndruge vitamine ki ji nujno rabiš

Jaz kupim v DM , njihovo blagovno znamko

….in videla kakšno svinjarijo to mešajo in polnijo, surovine uvažajo iz kitajske, ves drek zmešajo v razne kapsule in res glede tega je zelo zelo premalo nadzora! Čistoča na psu, kar pade po tleh, se pobere in notri vrže, če jih vmes še ne zažgejo. In to potem še prav drago prodajajo. Očitno da so ljudem res obrnili možgane, da mislijo da jim ta kitajska kemija koristi!!! Mogoče res kot je zgoraj napisala predhodnica, mogoče da Now in Terranova če bi bilo kaj še vredno, ostalo pa kot sem sama videla – ne jejte teh smeti! Raje naravno sadje in zelenjavo jest, še vedno bo več vitaminov, kot pa neki kitajski praški polni kemije..

In drugače res bolje kupit iz lekarne preverjene farmacevtske izdelke, kot pa te smeti teh prevarantov, ki na račun naivnih ljudi zelo služijo! Vsaj veš, da ne boš požru ves drek od teh “prehranskih dopolnil”, ampak so farmacevtski izdelki strogo nadzorovani, narejeni v aseptični proizvodnji po vseh standardih kakovosti…Skrajni čas bi bil, da te prevarante res malo s strani države nekaj ukrepajo zoper njih, ker kakšno svinjarijo to prodajajo kar zelo uspešno skrivajo in prikrivajo, zraven pa milijone obračajo..

Preden sem začela jemati dopolnila, sem si dala preveriti kri. Zaradi krčev, slabega počutja…so mi vsi predlagali magnezij. No, izkazalo se je, da imam mg dovolj, manjka mi D in B12. Z izvidi k zdravnici, ki mi je napisala recept za D in injekcije B12.

Nekako se mi zdi, da jemati kar nekaj … ni ravno najbolj zdravo. Pa tudi bistveno dražji ni samoplačniški test kot milijon dodatkov vitaminov, ki ti jih v resnici ne manjka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close