Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubljančani, a tko pocen ogrevanje imate??

Ljubljančani, a tko pocen ogrevanje imate??

Zdaj poslušam na popu. Cela drama v LJ,  ker se bo ogrevanje 70m2 velikega stanovanja podražilo iz 35 na 37 eur. Pa, a se vi zafrkavate? A to potem že pol leta delate tako dramo za brezveze? Kdo ns podeželju ima tako nizke stroške ogrevanja?? V hišah plačujemo v tisočih evrov na leto ne glede na vrsto ogrevanha. Se pravi v stotih evrih na mesec! In to že leta. Pa kerga vraga vi sploh jamrate?!

Prispevka nisem poslušala, me pa zanima, za kakšno ogrevanje naj bi šlo? Ker ne pomnim, da bi kdajkoli plačala 35eur za ogrevanje stanovanja v Ljubljani, tudi, ko sem živela v dosti manjšem, ne.

Ljubljana, Nove Jarše 3 sobno stanovanje 77,1 m2; celo zimo smo v kratkih rokavih pa ni bilo nikoli višje položnice za ogrevanje vseh prostorov nad 63€. Res pa je da smo v sredini bloka in ne zgoraj.

tudi jaz ne vem kaj si poslušal.. a

bom pogledu če je kakšna položnica… ta ki pride samo čez poletje.

To je za toplovod. Res je poceni.

17€.

pa je ugasnjen radiator.

Tole so res perverzno nizke cene ogrevanja.

Ogrevanje v blokih v LJ s plinom je (bilo) pozimi vsaj 300 eur na mesec.

🙂

res je ja.

jst sm meu največ 160…

sem prav šla pogledat.

68 kvadratov, Ljubljana, toplovod:

– december 2021  190 eur

– marec 2022  150 eur.

tako da me prav zanima, kako kdo pride na 35 eur.

Odgovor na objavo uporabnika
ja, seveda, 07.09.2022 ob 20:45

Prispevka nisem poslušala, me pa zanima, za kakšno ogrevanje naj bi šlo? Ker ne pomnim, da bi kdajkoli plačala 35eur za ogrevanje stanovanja v Ljubljani, tudi, ko sem živela v dosti manjšem, ne.

inverter klima. Elektrika.

ne laži.. lani za januar sem za ogrevanje dala 140€.. ogrevanje vode pa 80€

ja je možno, 07.09.2022 ob 22:19

inverter klima. Elektrika.

Hiša, vrstna 150m2, torej 2 skupni steni s sosedi.

Elektrika, lani: 35 EUR za ogrevanje  s klimo v mesecih od novembra do marca + 15-20 EUR ostali porabniki ( kuhinja in topla voda). Temepratura konstanta 22 stopinj.  prižge se avtomatika ob 18ih in laufa do nekje 6ih zjutraj, ko se gre od doma. Nižja tarifa je pa od 22. ure naprej, do 6. ure.

Ogrevana hiša 2,5 stanovanjska; 400m2 stanovanjske površine, elektrika+plin (toplotna hibrid), 3šporgeti in 400l tople vode za pranje ljudi v vsakem trenutku. Še ne energetsko sanirana, letnik 78 le nova 3slojna okna, letna poraba energenta 2300eur, ogrevano na ca 22-23stopinj.

Bilanco po fasadi sporočim lahko konc novembra, ko bo leto s fasado naokoli, samo ne vem kako vrednotit, k je šlo vse gor…se bojim, da bo kljub novi fasadi podobna cifra.

Lj, mestni plin (in štrom), Gen-I.

Lj, daljinsko ogrevanje, 80 kvadratov 80 evrov. Smo celo zimo v kratkih rokavih.

Mislimmm, 07.09.2022 ob 19:50

Zdaj poslušam na popu. Cela drama v LJ,  ker se bo ogrevanje 70m2 velikega stanovanja podražilo iz 35 na 37 eur. Pa, a se vi zafrkavate? A to potem že pol leta delate tako dramo za brezveze? Kdo ns podeželju ima tako nizke stroške ogrevanja?? V hišah plačujemo v tisočih evrov na leto ne glede na vrsto ogrevanha. Se pravi v stotih evrih na mesec! In to že leta. Pa kerga vraga vi sploh jamrate?!

Pritlicje. 300 € / 75m2 ?

Kotlovnica, 08.09.2022 ob 08:43

Pritlicje. 300 € / 75m2 ?

Mi se pogovarjamo o mesečnem računu, ti pa pišeš za ceno za četrt leta.

Jaz isto v Mostah plačam v stolpnici za 81 kvadratov v najhladnejših mesecih maksimalno 63 €.. To je samo ogrevanje, topla voda je posebej. Imamo pa samo ogreto na 23 do 24 stopinj!

V februarju 2021 smo plačali 60€ ogrevanja, letos pa 120€. Manjše trosobno stanovanje. Centralno ogrevanje iz toplarne v Šiški v Ljubljani.

35€ smo plačevali nekoč za toplejše mesece, recimo oktober, november, marec… Sedaj pa 90€ in več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close