izkles modrostnih zob
kdaj ste jedli po op. – Prva dva dnega samo vodo. Nato kaksne 3 ali 4 dni samo tekoco hrano, ki sem jo zmiksala. Potem normalno, a prve dni previdno, na drugi strani ust.
kdaj zaceti spirati s slano vodo – Naslednji dan, ampak cisto narahlo, nezno.
kdaj ste prvo umili zobe – Po treh dneh, ker me je skrbelo, da ne naredim skode. Zobozdravnik je rekel, da mi morala naslednji dan.
kako pojesti tablet po op ce imas polna usta krvi? – Tablet nisem jedla. Se je dalo preziveti brez.
ali vedno sivajo? Meni so sivali za modrostni zob in enkrat, ko so mi operacijsko izruvali 4 zobe .
daj ste jedli po op. – isti dan, na drugi strani, pire
kdaj zaceti spirati s slano vodo – čez par dni
kdaj ste prvo umili zobe – naslednji dan, pazljivo
kako pojesti tablet po op ce imas polna usta krvi? – če ti je prav zašil, ti sicer lahko malo krvavi, nipaš pa cela usta polna krvi
ali vedno sivajo? – po mojem DA – če gre za neizrastel zob.
odstranili smo mi vse 4 modrostne zobe – vedno rezali (kost, zob in ga po delih odstranili
Prve dni sem jedla vecinoma sladoled in mrzle jogurte.
Spirala nisem nic, ker se mora naredit cep.
Zobe sem umivala normalno, pac bolj pazis okoli rane.
Sivali so samo enega, cez nekaj casa so se sivi izlocili sami.
Kar se tice krvi tudi bi bilo problema, ker sem imela na rani nekaj casa neko vato, ki je vecino krvi popila, kasneje tudi ni bilo panike.
Itak pa dobis navodila kako in kaj.
Odstranili si mi modrostni zob spodaj. Dobro sm se najedla zjutraj, s sabo vzela en mocan tablet, tisto blazinico za hlajenje. Takoj po posegu sem v čakalnici ko sem čakala papirje, že spila tablet in si dala obkladek. Ne čakat, da anastezija popusti in se razboli. Jaz sem še enega vzela zvečer, potem nisem rabila več, ni biko nobenih bolečin. Če bi čutila, da začenja kljuvat, bi nadaljevala s tableti. Ponavadi dajo antibiotike, jaz jih zaradi stranskih učinkov nisem. Morda pro antibiotikih je fino vključit kake probiotike. Doma sem reees veliko hladila, imela sem več blazinic in sem menjavala v zmrzovalniku, samo ne direkt na kožo. Jedla sem že isti dan, samo na drugi strani. Pa veliko sladoleda.
Zobe se umivajo od istega dne, ne piti po slamici, nič spirat, žvrkljat po ustih, da se naredi čep in začne celiti.
no, 02.09.2022 ob 16:02
kdaj ste jedli po op.
kdaj zaceti spirati s slano vodo
kdaj ste prvo umili zobe
kako pojesti tablet po op ce imas polna usta krvi?
ali vedno sivajo?
Ne vem sicer kaj je to izkles. Meni so ga izpulili.
Prvi dan nisem jedla ničesar, nato pet dni juhe, smutije, jogurt, sladoled. Nato tudi ostalo, a na drugo stran.
Spirati sem začela čez 2 dni. Zobe umivati pa naslednji dan (samo paziš, da ne drgneš okrog rane).
Kirurg mi je dal tampon, ki sem ga isti dan še enkrat ali dvakrat zamenjala.
Prvi dan sem hladila s hladilno blazinico, zavito v brisačo. Naslednji dan pa samo z mokro brisačko. Tableto sem vzela samo eno, kirurg je rekel, naj jo kar takoj, ko pridem domov, tudi, če še ne boli.
Šive mi je odstranil čez 10 ali 14 dni, ne spomnim se točno.
Meni so naredili izkles vseh štirih naenkrat. Ostala teden dni v bolnici, prvih par dni prejemala injekcije proti bolečinam, potem Ketonal.
Jesti sem dobila pasirana hrano – veš teden, prvič že zvečer po operaciji. Zob si ves teden nisem smela umivati, ampak si usta spirati žajbljevim ali kamilični čajem. V tem času (ne vem točno, 7,10,14 dni) so mi tudi odpadli šivi.
Jaz sem imel 4 osmice pod dlesno pod kotom 90 stopinj, v eni poeraciji so mi iszklesali 2 naenkrat in drajsali z sravfencigerjem po celjusti, neprijetno in potem so mi frajeri predpisali nalgesin, WTF. Priporocam da kar naravnost jim recete za tramadol. mene je tramadol resil ce ne sploh ust odpret nebi mogel
Forum je zaprt za komentiranje.