Na razumem, zakaj bazeni tik ob morju
Bazen je za lenuhe in pozerje, da se kažejo kako fensi so. Poznam jih precej, ki hodijo po nekih fensi destilacijah po svetu. Hotel kompleks vse se jim dogaja notri, ven sploh ne grejo, razen na letališče pred odhodom domov. Pol se pa hvalijo kaj vse so doživeli. Ležijo na plastičnih ležalnikih cel dan in slike na fb…
Skregano z logiko, 02.08.2022 ob 10:13
Bazeni na plažah oz. v okolici morja. Zakaj že? Ali morje ni dovolj dober ‘bazen’? Raje se namakajo v kloru s primesmi človeških izločkov. Skregano z logiko …
tudi jaz vedno raje izberem morje kot bazen… ob morju bazena ne bi rqbila in vedno izberem. morje
Skala734, 02.08.2022 ob 10:33
Povejte kaj imate od dopusta tisti, ki hodite v tujino in bivate v hotelskih kompleksih ala Tunizija, Egipt in ostale muslimanske dežele. Itak ste samo v bazenih in zaprti na določeno območje. Ven ne morete sami brez spremstva. Aja, slike na fb, selfiji…
Se pac nisi bilo, drugace bi vedelo, da je organiziranih se pa se lokalnih izletov, kjer vidis veliko, ce zelis.
Mi hodimo spomladi v kamp na Hrvaško, kjer imajo tudi ogrevane bazene. Meni je top. Morje je še prehladno, zrak ima dovolj za kopanje. Mulci se imajo super. V morju lovimo ribe, v bazenu se kopamo. Poleti seveda ne hodimo na bazen, če je morje zraven. V hotelske all inclusive zapore pa nas tudi ne vleče.
O čem ti to? Kje so ljudje zaprti? Greš lahko kadar hočeš kamorkoli hočeš, nihče te ne zaklene v kompleks :). Večina pač ni zmožna sama hoditi okoli. Kar pa ne pomeni da nihče ni. Bila sem že v vseh teh državah pa nikjer nisem bila v resortih čez dan. Mogoče prvi in zadnji, da se malo odpočiješ. Drugače pa raziskuješ okoli. Lahko organizirano, lahko sam. Ti ko greš na hrvaško na morje vidiš kaj več od apartmaja, gostilne in plaže v kraju kjer si? Raziskuješ okolico, obiskuješ muzeje ipd.? Ja? 🙂
Bazeni so pa zato ker kot prvo ni morje skoraj nikjer tako mirno kot v umagu :). In ljudje ki ne plavajo dobro, ki nimajo moči, otroci, starejši….ni pametno da gredo tam v vodo. Plus večina bazenov je z morsko vodo ob morju. Super če imaš otroke ali pa koga ki ne zna plavati, da se malo namoči. Večina ljudi, ki so ob bazenih ali pa na plaži plava vsake toliko časa malo, da se ohladi, večino časa pa preleži na ležalnikih. To je pa običajno bolj udobno ob bazenu. Odvisno od lokacije. Bazeni so tudi konstantne temperature, kar je nekaterim tudi pomembno.
Ponekod imajo tudi bazene V morju.
https://bedthreads.com.au/blogs/journal/best-ocean-pools-australia
bazeni, 02.08.2022 ob 15:04
Tudi meni ni to jasno, ker eden glavnih namenov dopustovanja na morju je kopanje v morju. V bazenu se lahko kopam tudi doma. Ali je zdaj slucajno in, da se kazete v katerem bazenu na svetu namakate svoje podplate?
No mogoče je to tvoja prioriteta, moja niti približno ni. Se raje ustrelim kot 10dni ležim in plavam, ležim in plavam….da me pobere od dolgčasa. In rada bi te videla v morju kje kjer so par metrov visoki valovi :). Jaz recimo ne maram “dopusta na morju”, kar seveda ne pomeni da ne maram plavat. Ampak mi ni to glavno na dopustu. Glavno mi je okoli vandrat. Kakšen dan mogoče paše ja poležat in malo se kopat. Ali pa zvečer in zjutraj se it namočit. In ja ponekod (večinoma povsod izven tropov ali hrvaške/vzhodne italije) ni za plezat v vodo, ker ni najbolj mirne sorte.
Forum je zaprt za komentiranje.