Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pa, če strok česna kar pogoltnem?

Kaj pa, če strok česna kar pogoltnem?

Vsi svetujejo, da vsakodnevno uživamo česen. Jaz pa nisem ravno ljubiteljica česna. Seveda je dodan k raznoraznim jedem, ampak kar tako samega pa ne morem jesti. Pa še iz ust bi mi smrdelo. Najbolje je, da česen ni toplotno obdelan. Solat, kamor bi lahko dodala surovega. ne jem. Kako pa bi se obneslo, če bi strok samo pogoltnila z vodo, kot da bi vzela tableto? Ali bi se zdravilne učinkovine česna normalno absorbirale? Ali pa če ga prerežem na pol in oba kosa splaknem z vodo?

V med ga nasekljaj oziroma stisni.

Odgovor na objavo uporabnika
Strok, 07.07.2022 ob 12:20

Vsi svetujejo, da vsakodnevno uživamo česen. Jaz pa nisem ravno ljubiteljica česna. Seveda je dodan k raznoraznim jedem, ampak kar tako samega pa ne morem jesti. Pa še iz ust bi mi smrdelo. Najbolje je, da česen ni toplotno obdelan. Solat, kamor bi lahko dodala surovega. ne jem. Kako pa bi se obneslo, če bi strok samo pogoltnila z vodo, kot da bi vzela tableto? Ali bi se zdravilne učinkovine česna normalno absorbirale? Ali pa če ga prerežem na pol in oba kosa splaknem z vodo?

Brez problema lahko to počneš in bo delovalo.

Česen narežeš na male koščke in ga pogoltneš, kot tablete.

Če boš pogoltnila celega, ne bo delovalo. Pravzaprav naj bi ga olupila, nasekljala in pustila cca 10 minut, preden ga zaužiješ.

Še vedno pa se lahko poslužiš pripravkov iz česna (kapsule, tinktura itd.).

Rano zelodca in dvanajstnika  bos  dobila. Ne se igrat!

..zanimivo…jaz ga dnevno uzivam že vec emsecev: glede sape ni problem, ga zauzijem proti veceru, sicer tudi pratnerju ni nepriejten, vcasih v kombonaciji s pozirkom vode, ga prezvecim.in z vodo poplaknem, sicer pa ob hkratnem zauzitju nekaj oresckov ter cesen – nobene težave..mi je prešlo v navado ( obcutek, da ‘razkuži’ ustno.votlino, grlo mi ugaja)..

Ne zaudarjaš skozi kožo po česnu?

Ga uživam zelo rada, a izključno kuhanega v jedeh.

Ahmm, 07.07.2022 ob 17:17

..zanimivo…jaz ga dnevno uzivam že vec emsecev: glede sape ni problem, ga zauzijem proti veceru, sicer tudi pratnerju ni nepriejten, vcasih v kombonaciji s pozirkom vode, ga prezvecim.in z vodo poplaknem, sicer pa ob hkratnem zauzitju nekaj oresckov ter cesen – nobene težave..mi je prešlo v navado ( obcutek, da ‘razkuži’ ustno.votlino, grlo mi ugaja)..

Ja, samo sebe ne vohaš kako cela smrdišin ti smrdi iz ust. To je še najmanjši problem, kot zgoraj navaja, pretiravanje s česnom naredi škodo v telesu. Potem bo pa dve leti bolniški, pa tako zdravo si živela….jaooooo, amebe

modrivrag, 07.07.2022 ob 17:24

Ja, samo sebe ne vohaš kako cela smrdišin ti smrdi iz ust. To je še najmanjši problem, kot zgoraj navaja, pretiravanje s česnom naredi škodo v telesu. Potem bo pa dve leti bolniški, pa tako zdravo si živela….jaooooo, amebe

..kater prizadetek od cloevka – pa tako si v stiku z naravo, vidimo ja, pojma nimas…1 ceesen, ljubči, na dan je kvecjemu koristen – o smradu pa ne bi, kako ‘lepo’ disite kadilci in raznorazni osebki, po potu zaudarjajoci… Haha 😀

Ahmm, 07.07.2022 ob 17:27

..kater prizadetek od cloevka – pa tako si v stiku z naravo, vidimo ja, pojma nimas…1 ceesen, ljubči, na dan je kvecjemu koristen – o smradu pa ne bi, kako ‘lepo’ disite kadilci in raznorazni osebki, po potu zaudarjajoci… Haha 😀

Žri in pretiravaj s kislino, kdo ti brani……..mater fuknjeno.

modrivrag, 07.07.2022 ob 17:48

Žri in pretiravaj s kislino, kdo ti brani……..mater fuknjeno.

…kdo te sili, da komentiras, ce ne ves, o cem je govora, ocitno prezahtevna tematika zate; ne prakticiraš, zato molci, teslo zarukano, in se drži svojih ‘priporocil’..

Da ga v suhe  slive, ali fige  in boš lažje pojedla

Ahmm, 07.07.2022 ob 17:54

…kdo te sili, da komentiras, ce ne ves, o cem je govora, ocitno prezahtevna tematika zate; ne prakticiraš, zato molci, teslo zarukano, in se drži svojih ‘priporocil’..

Žri fuknjeno nagravžmo, kdo ti hudiča brani, cesa nevrazumeš? Saj boš ti crkovalo, ko  ti bo vamp v ranah in razpadali organi. Ne boš prvo, ne zadnje. Za vse normalne pa, tudi s česnom ni za pretiravat, kot z ničemer, kar je v majhnih količinah sicer zdravo.

Obstajajo tudi česnove kapsule, ki so prirejene tako, da jih cele pogoltneš in se ovoj nato v želodcu stopi. Te so ziher tako narejene, da čim manj vplivajo na želodec.

Avtorica navaja, da dodaja česen k različnim hranam. To je tudi namen, povsem zadošča in nikakor česen ni za jest v velikih količinah. Kje take pobirate, da je treba jest stroke česna? Tričetrt zdravja si danes uničite sami, ker ne znate več niti jest in nasedate vsemogočim izmišljanjem.

Meni česen diši, prav tako mojemu možu. Kaj pa mislijo ostali me ne briga. Da bi pa imel kdo zdravstvene težave zaradi uživanja česna, pa se nisem slišala. Dobro, ne moreš ga ravno samega na prazen želodec uživat, kot tudi limone ali kave ne, ampak to je nekako razumljivo. Če pa ga uzijes skupaj z medom, žličko olivnega olja ali ob jedi, pa so učinki samo blagodejni.

ne bi ti smrdelo samo iz usta ampak iz vse kože bi puhtelo ven.. pa bi zasmradila ves prostor in s tem smradom posiljevala ljudi.. česen tudi škoduje, zato po pameti! če maš gliste ga pač jej ampak se potem zadržuj doma, da druge ne matretiraš..

Nam je dajala babica sesekljanega v medu z malo limoninega soka. Sem bila otrok, pa je bilo kar užitno. Nimam slabih spominov

Se najmansi problem je zadah, problem je ker ti puhti iz koze skozi pore… Smrdis ko cigo…

Tolk so zabite, da niti ne  ločijo kaj je strok česna in kaj zrno. In to babetine stare 50 in več let….jaoooo

očitno tebi ni jasno, kaj je en strok in kaj je glavica česna.

no, priznam pa, da meni ni jasno, kaj si mislil z zrnom, ti veleum.

modri neumen ko kurac od ovce, 23.07.2022 ob 00:27

očitno tebi ni jasno, kaj je en strok in kaj je glavica česna.

no, priznam pa, da meni ni jasno, kaj si mislil z zrnom, ti veleum.

Ti Kar žri česen, ne se dat motit in z mislimi naprezat.???

modrivrag, 23.07.2022 ob 00:19

Tolk so zabite, da niti ne  ločijo kaj je strok česna in kaj zrno. In to babetine stare 50 in več let….jaoooo

Primitivc kmečki, ki beži od česna …žalostno. a smrad od cesna? Če je to smrad, kaj je šele alkoholni, da ne govorimo cigaretni, ali še raje potenje, ki ga tesla ‘ne znajo’ odpraviti…

Ja, vam je treba osnove razložit. In to odraslim…

modrivrag, 23.07.2022 ob 00:31

Ti Kar žri česen, ne se dat motit in z mislimi naprezat.???

Ti kar žali, ampak si dokazal, da si pač neumen. In ti se hvališ, kako kmetuješ in nasploh si strašno pameten. Česen tudi žanješ ali ga pobiraš kako drugače?

Goltaj raje kaj drugega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close