Še kdo bolan sred poletja?
sezona, 07.07.2022 ob 08:16
Že kar nekaj let so angine in prehladi poleti zelo pogosti. Jaz mislim, da je to predvsem zaradi klim.
Če se folk ne bi hodil testirat, bi bilo tudi sedaj tako kot je bilo pred 2020, tako pa …
Hočeš rečt, da bi pač še naprej hodili na pol mrtvi v službo in družbo ko nikome ništa in trosili okoli bolezni, ker nam pač ni za bit na bolniški? Ta modus operandi mi je dobro poznan, že od malih nog dalje: otroke bolne v vrtec z žlico kalpola in kar bo bo, ušive glave na tabornike, ker tega pač se ne sme zamudit, ker je že bilo plačano, driskaste otroke v šolo v naravi, ker se bo naučil smučat, herojske sodelavke z gripo in kašljem, da bi mrtvega prebudile, ker brez njih firma ne gre naprej, hkrati pa hop zdrave na bolniško, da si počistijo bajto, ker dopusta za to pa ne bodo jemale. Zakaj bi se testirali, zakaj bi odležali bolezen doma? Ja, zakaj?
Sam povem, 07.07.2022 ob 08:30
Jaz nisem nikoli razumela, kako lahko nekdo zboli sredi poletja. Pustimo covid. Že leta pred covidom. Pa se vsakodnevno vozim s trolo, brez klime, s klimo, vsak dan jem sladoled. Ni mi jasno, kako lahko zbolite poleti?
V tropih potem ne bi nikoli nihče zbolel?
isto kot prej, 07.07.2022 ob 08:30
Hočeš rečt, da bi pač še naprej hodili na pol mrtvi v službo in družbo ko nikome ništa in trosili okoli bolezni, ker nam pač ni za bit na bolniški? Ta modus operandi mi je dobro poznan, že od malih nog dalje: otroke bolne v vrtec z žlico kalpola in kar bo bo, ušive glave na tabornike, ker tega pač se ne sme zamudit, ker je že bilo plačano, driskaste otroke v šolo v naravi, ker se bo naučil smučat, herojske sodelavke z gripo in kašljem, da bi mrtvega prebudile, ker brez njih firma ne gre naprej, hkrati pa hop zdrave na bolniško, da si počistijo bajto, ker dopusta za to pa ne bodo jemale. Zakaj bi se testirali, zakaj bi odležali bolezen doma? Ja, zakaj?
Eh, brez veze razlagat … popolnoma zgrešilo point …
Mislim, da usak bi večkrat ostal doma, ko ga malo zvije, če se bi le dalo in nebi šel v službo ampak so takšni časi če si večkrat uzameš bolniško šefi takoj mislijo, da mutiš nekaj in bodo te hitro zamenjali tako da je dostikrat treba tudi kaj potrpet… Jaz si jo uzamem, ko je res hudo in nikoli mi ni padlo na pamet, da si jo uzemam za čiščenje bajte ali karkoli že…
Anginaa, 07.07.2022 ob 09:11
Mislim, da usak bi večkrat ostal doma, ko ga malo zvije, če se bi le dalo in nebi šel v službo ampak so takšni časi če si večkrat uzameš bolniško šefi takoj mislijo, da mutiš nekaj in bodo te hitro zamenjali tako da je dostikrat treba tudi kaj potrpet… Jaz si jo uzamem, ko je res hudo in nikoli mi ni padlo na pamet, da si jo uzemam za čiščenje bajte ali karkoli že…
A imaš gnojno in hudo obliko? Jaz sem jo imela letos maja, prvič v življenju, je pa bolelo grlo ufff… nisem mogla govorit, požirat ne pijače ne hrane, ful se mi je slina delala, gnoja na desni strani ogromno. 3 dni traja da zagrabi antibiotik in potem je bilo bolje, gnoj pa je šel nekje 7., 8. dan . A si se mogla pred pregledom pri dr. , najprej testirati na korono?Mene brez tega niso pustili v ZD..
iste maske, 07.07.2022 ob 09:18
A imaš gnojno in hudo obliko? Jaz sem jo imela letos maja, prvič v življenju, je pa bolelo grlo ufff… nisem mogla govorit, požirat ne pijače ne hrane, ful se mi je slina delala, gnoja na desni strani ogromno. 3 dni traja da zagrabi antibiotik in potem je bilo bolje, gnoj pa je šel nekje 7., 8. dan . A si se mogla pred pregledom pri dr. , najprej testirati na korono?Mene brez tega niso pustili v ZD..
Ni nic povedala kakšna oblika je samo, da je in dala antibiotike. Ampak ja me pa se kar vse boli gre pa na bolje ampak pocasi.. Tudi jaz sem morala prvo na testiranje pred pregledom.
Anginaa, 07.07.2022 ob 09:43
Ni nic povedala kakšna oblika je samo, da je in dala antibiotike. Ampak ja me pa se kar vse boli gre pa na bolje ampak pocasi.. Tudi jaz sem morala prvo na testiranje pred pregledom.
Lahko se pogledaš v ogledalu, odpreš usta, potisneš jezik dol s kakšno palčko jn posvetiš s svetilko na mobitelu v grlo in mandlje. Bele obloge, pike… so gnoj. Je tudi prijatelj prejšnji mesec imel angino, bil na bolniški 3 dni, te prve dni dokler antibiotik ne zagrabi. Je pa res težka angina, mene v življenju ni močneje grlo bolelo, pa imam po 3 do 4 na leto res hude prehlade.
Anginaa, 07.07.2022 ob 08:01
Pozdravljeni,
Uspela sem stakniti angino in moram doma na antibiotikih pocivat imam odprto tudi bolnisko a ne bi rada predolgo bila odsotna, koliko casa se angina vlece ponavadi? Me zanima ali je kaksno obdobje angin prehladov trenutno?
Vsak javno opravljen tretji SarsCov 2 test je poztiven na korono trenutno.
.https://www.24ur.com/novice/korona/v-torek-potrdili-1470-okuzb-z-novim-koronavirusom.html
Moja sosed tudi ravno korono preboleva ( se je uradno stestiral na testni točki ZDja), v naselju tudi vse kiha in kašlja, slišim zvečer in ponoči, ko je bolj tišina. okolica Lj.
Odvisno ali si šla na začetku angine k zdravniku, potem bo hitreje ok. Če si šla, ko je bila angina že fejst razpasane pa bo malce dalj časa. Ampak v 10 dneh naj bi bilo mimo. POnavadi je hitreje mimo. Ko dobiš antibiotike, gre hitro na bolje.
Aja, prehlad in angina sta dva čisto drugačna problema. Angina so bakterije, zato antibiotiki. Prehlad pa virus.
Oboje komot dobiš poleti. Jaz sem bila v juniju dvakrat in to konkretno prehlajena. Pa ni bil kovid, delala teste.
Forum je zaprt za komentiranje.