Slovenci v tujini – se udeležite volitev?
ga je treba naročit?, 15.04.2022 ob 21:11
pred nekaj leti sem ga dobila brez tega. Je pa res, da že kakih 6 let ne.Od kdaj ga je potrebno naročiti? Malo hecno.
Pojma nimam od kdaj je treba naročiti. A to je potem na novo?
Jaz sem lani želela tisto za vode glasovati pa sem ugotovila, da ne bo nič, ker bi se morala prej naročiti pa se bila prepozna.
Za te volitve sedaj pa sem vedela, ampak nimam intresa tako, da nisem naročila. Itak ne spremljam politike oz. so mi vsi za bruhat.
Seveda volimo. Vsi tisti, ki “ne veste, da se je treba NAROČITI” – na forum znate priti, informacij o aktualnih zadevah si pa ne znate poiskati? O tem, da se je treba za volitve iz tujine registrirati najmanj en mesec prej in povezave do obrazcev so bil objavljene na vseh portalih z novicami, če se ne motim, je povezavo nekdo objavil celo tu na tem forumu.
malo morgen, 16.04.2022 ob 01:45
Seveda volimo. Vsi tisti, ki “ne veste, da se je treba NAROČITI” – na forum znate priti, informacij o aktualnih zadevah si pa ne znate poiskati? O tem, da se je treba za volitve iz tujine registrirati najmanj en mesec prej in povezave do obrazcev so bil objavljene na vseh portalih z novicami, če se ne motim, je povezavo nekdo objavil celo tu na tem forumu.
Če me najdejo za plačilo davka v Sloveniji, bi me lahko najdli tudi, da mi pošljejo lističe za glasovanje brez, da jig za to posebej “prosim”. Lističev ne pošiljajo, ker ni interesa in to je zame absurd, da moram nekaj takega naročati. To je zame norčevanje. Po drugi strani pa, živim v tujini in me slovenska politika naj ne bi zanimala…
Svenska, 16.04.2022 ob 07:40
Če me najdejo za plačilo davka v Sloveniji, bi me lahko najdli tudi, da mi pošljejo lističe za glasovanje brez, da jig za to posebej “prosim”. Lističev ne pošiljajo, ker ni interesa in to je zame absurd, da moram nekaj takega naročati. To je zame norčevanje. Po drugi strani pa, živim v tujini in me slovenska politika naj ne bi zanimala…
Zakaj plačuješ davke v sloveniji če nisi rezident? Sem leta živela v tujini in nisem nikoli davka v sloveniji plačevala. Če nimaš tu dohodka ali nepremičnine za katero rabiš plačat nusz ne vem zakaj bi te našli za davke? In ja ko sem živela zunaj slovenije sem volila od tam. Ker sem še vedno bila slovenka in mi je bilo pomembno v kakšno smer gre moja država. Tako kot mi je pomembno sedaj ko sem nazaj.
Forum je zaprt za komentiranje.