Kot kaže, se je, lažna novica s svetlobno hitrostjo širila preko Twitterja, pri čemer je anonimna skupina trdila, da se je v njenem domnevnem domovanju na Floridi odvijala mladoletna prostitucija. Kmalu se je začela preiskava, s katero pa je bilo ugotovljeno, da gre za teorijo zarote.
Twitter je bil preplavljen z govoricami, da je Oprah končala za rešetkami zaradi zvodništva in izvajanja mladoletne prostitucije in da se trenutno sooča z obtožnico.
Po trditvah avtorje, so se v kletnih prostorih vile, ki naj bi bila last 66-letne Oprah, dogajali omenjeni zločini, ki jih je zvezdnica na svojem profilu zanikala.
Sporočila je, da je, tako kot večina ljudi, v samoizolaciji, da se ne bi okužila s koronavirusom.
»Pravkar sem prejela klic, da sem glavna tema in da me nekdo obtožuje teh ogabnih stvari. To ni res! Nisem v preiskavi, niti nisem bila aretirana. Sem v samoizolaciji, tako kot večina sveta. Ostavite na varnem,«
je zapisala na Twitterju.
Da je novica lažna, je potrdila tudi policijska preiskava, ki je dokazala, da omenjena vila sploh ni v lasti televizijske ikone.
Po poročanju MailOnline, za celotno zgodbo stoji skrajno desna skupina QAnon, znana po širjenju teorij zarote o ljudeh, ki ne podpirajo stališč ameriškega pedsednika Donalda Trumpa.
Številni zvezdniki, kot so Idris Elba, Ellen DeGeneres in drugi, so se postavili v bran zvezdnice, češ da so obtožbe na njen račun popolnoma nesmiselne in neresnične.
Foto: Profimedia