Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Poceni letalske karte

Poceni letalske karte

Poleti bi sli za par dni nekam v tujino z letalom. Gledam karte pa to je takoj 1000 eur. A res ni nic ceneje.

Lol ravno prejšnji teden sem gledala jug Italije za 5eur iz Benetk. Kje ti to gledaš?

Trenutno je ukrajinski letalski avio prevoznik najugodnejši.

Mi smo šli v Valencijo iz Trsta za zimske počutnice. Karts so bile cca 80eur/os (s prtljago)

ryanair.com

wizzair.com

easyjet.com

http://www.condor.com

Ponavadi imajo ugodne cene. Predvsem preko Atlantika.

Jaz sem letel iz Ljubljane v London (wizz), iz Londona v Dublin (ryan), iz Dublina v Bruselj (ryan) in iz Bruslja nazaj v Ljubljano (wizz).
Vsak od teh poletov je stal 10€. Skupaj 40€.

Letos poleti pa na morje iz Zagreba v Solun, V obe smeri 60€.

Tudi Transavia ima poceni polete, saj je zračni taksi, leti iz Lj na mnogo destinacij. Če kupiš karte po par mesecev prej, so cene po 15 EUR v eno smer. Edina stvar, ki je dodatna pri njih je še doplačilo sedeža – od 7 EUR naprej – to ni všteto v basic ceno – brez rezervacije sedeža karte ne moreš kupit. Če rabiš samo ročno prtljago, je z njim letet super – meni so boljši, kot RyanAir in Easyjet. Ker tudi na glavna leališča priletijo na ne preveč oddaljene dele terminalov. Če imaš kak vezni let kam drugam, je to pomembno, če imaš short connecting time in je včasih 40 minur premalo, da prideš iz enega terminala na drugega ( npor. mednarnodni), pa opravit pome še vse kontrolne procedure tudi za mednarodni let.

Rezervacije  in nakup delaš direktno na njihovi spletni strani, vzporedno si registriraš oz. odpreš še račun BLUE miles, KLM program. Transavia je nizkocenovec  nizozemskega KLMa… Potem pa lahko rezerviraš še nastanitve tudi preko Blue miles sistema, ai booking.com, ipd – zbiraš dodatne točke, ki jih potem pri naslednjih letalskih letih ali nastanitvenih  rezervacijah porabiš . Za po Evropi odlična kombinacija. RyanAir in Easyjet te ugodnosti nimata- zbiranja milj.

Transavia ima  pod okriljem KLMa enako torej, kot je npr. Miles & More program.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close