Napačna izbira magistrskega študija
Pozdravljeni,
Letos sem se vpisal na magistrski študij drugi smeri, na drugi fakulteti, kot sem obiskoval dodiplomca. Sta pa obe smeri, tehnični smeri. Študij mi sicer gre, vendar sem po prvem semestru ugotovil, da me ta smer ne zanima in bi bilo veliko bolje, da bi nadaljeval na isti smeri. Sedaj sem vsak dan čisto brez volje in razmišljam le o temu, da pustim študij. Po drugi strani pa se mi zdi škoda pustit, saj imam pred seboj le še dva semestra in magistrsko. Razmišljam tudi o možnosti, da se prepišem, vendar bi tako izgubil še eno leto vmes pa vsi opravljeni izpiti gredo v nič. Po drugi strani pa lahko zguram do konca, saj imam pred seboj le še 2 semestra in magistrsko. Vendar se mi ne zdi smiselno študirati nekaj, kar ne bom potreboval. Bo pa morda višja stopnja izobrazbe koristila. Bi prosil za nasvet, če je še kdo imel podobno izkušnjo.
Ilons123, 23.02.2022 ob 16:05
Po moje je boljse, da to dokoncas, ce je tehnicna smer. Delas pa lahko se vedno kar te veseli.. ce pa ni tako pa razmisli.lp
Sej to se tudi meni zdi. Kjerkoli gledam zaposlitve, večinoma je zahtevana tehnična izobrazba, ne piše pa specifično katera smer. Samo ne zdi se mi smiselno učiti nekaj, kar večinoma ne bom potreboval.
Forum je zaprt za komentiranje.