Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Izgubljena kartoteka…

Izgubljena kartoteka…

Lepo pozdravljeni vsi na forumu,

tukaj vas veliko ljudi res veliko ve,

pa se zato obračam na vas,

sigurno imate kaksno dobro idejo ali celo resitev.

Veliko let nisem bila pri zdravniku, ker ga pac, k sreči, nisem potrebovala, ko pa sem ga nazadnje res rabila, ugotovimo, da ni moje kartoteke. “Pomagali” so mi tako, da so mi dali dva naslova, kjer naj bi hranili dokumente, eden je v Šiški…, sem namreč iz Ljubljane, drugi v Mostah. Oba naslova sem obiskala, dala podatke in so me po treh tednih obvestili, da moje zdr. kartoteke tam ni, vprašam, če so še kje taksni arhivi, pa nihče ni nič vedel.

Zdaj pa sprašujem vas, spoštovani na Forumu, kje so v Ljubljani še kakšni takšni arhivi ali skladišča, kjer bi se še lahko nahajali dokumenti, kam se še lahko obrnem, ker brez kartoteke ne bo šlo, ali zelo tezko, veliko je notri podatkov, ki so mi kar naenkrat pri mojem stanju zelo pomembni.

Hvala vam najlepša za kakršnokoli informacijo,

pazite nase in srečno, Berni

Berni,težka bo.

Obrni se na Varuha pacientovih pravic, Varuha človekovih pravic, Inf. pooblaščenca. Še prej naj ti izdajo vsi, kjer si spraševala, pisni dokument, da tvoje kartoteke nimajo.

Men so jo tud zgubli, hb do takrat nobenih posebnosti, kkrkol nism prišla do pojasnil, odgovorov, odgovornosti kogarkol.. pč odprli so novo kartoteko in me vsakič odslovili, da je iskanje stare še zmer v teku??

Pred nekaj leti sem si izbrala novega zdravnika, ker sem se pač preselila v drug kraj. Je bil tudi problem s kartoteko, je pa niso našli zato, ker sem vmes spremenila priimek.

Si kaj spreminjala? Pa saj menda veš, kje si bila nazadnje pri zdravniku, pa vztrajaj, da poiščejo.

Zakaj pa sploh rabiš kartoteko? Saj vsi izvide veljajo le kakšnih 14 dni do največ en mesec, potem pa jovo na novo s preiskavami. Drugo je, če te zaradi tega zdravnik ne sprejme. Potem ti ostane samo urgenca. Za napotnice in recepte pa nek e-naslov (za Šiško vem, da ga ima)  na katerega zaprosiš za omenjeno. Sam sem ostal brez osebnega zdravnika, nas je pač odfrcnil kot smet, brigajo njega kao njegovi pacienti. Samo v  ZD Šiška nas je takih mnogo tisoč. Menda je kar 6 dohtarjev dalo odpoved. ZZZS nas je obvestil, da pač nimamo zdravnika. Sam sem ga našel po tridetenskem iskanju preko spleta, ZZZS-ja, varuhinje pacientov pravic in  preko varuha človekovih pravic, vse zgolj neki bla, bla, bla… Zlasti zadnji je zelo pomagal.

Torej končno najdem dohtarja v neki vukojebini tri dana medvedom in zaprosim na ZD Šiška, da moj karton prenesejo k njemu. Potem tega novega tudi obiščem, da me vidi in jaz njega. In kaj zvem, da je karton že prispel, da pa ni nikogar, ki bi ga lahko pregledal in skeniral. Tako, da smo začeli jovo na  novo …

Vidiš dokler naša dohtarija ne bo izstopila iz primeža javnega plačnega sistema bo pač tako. Ko bo to urejeno in bo navadni sveže pečeni  dohtarček  imel vsaj 10.000 eurov neto  + vse dodatke, pa ne bo nič bolje.

Odgovor na objavo uporabnika
Takle mamo???, 23.02.2022 ob 13:33

Zakaj pa sploh rabiš kartoteko? Saj vsi izvide veljajo le kakšnih 14 dni do največ en mesec, potem pa jovo na novo s preiskavami. Drugo je, če te zaradi tega zdravnik ne sprejme. Potem ti ostane samo urgenca. Za napotnice in recepte pa nek e-naslov (za Šiško vem, da ga ima)  na katerega zaprosiš za omenjeno. Sam sem ostal brez osebnega zdravnika, nas je pač odfrcnil kot smet, brigajo njega kao njegovi pacienti. Samo v  ZD Šiška nas je takih mnogo tisoč. Menda je kar 6 dohtarjev dalo odpoved. ZZZS nas je obvestil, da pač nimamo zdravnika. Sam sem ga našel po tridetenskem iskanju preko spleta, ZZZS-ja, varuhinje pacientov pravic in  preko varuha človekovih pravic, vse zgolj neki bla, bla, bla… Zlasti zadnji je zelo pomagal.

Torej končno najdem dohtarja v neki vukojebini tri dana medvedom in zaprosim na ZD Šiška, da moj karton prenesejo k njemu. Potem tega novega tudi obiščem, da me vidi in jaz njega. In kaj zvem, da je karton že prispel, da pa ni nikogar, ki bi ga lahko pregledal in skeniral. Tako, da smo začeli jovo na  novo …

Vidiš dokler naša dohtarija ne bo izstopila iz primeža javnega plačnega sistema bo pač tako. Ko bo to urejeno in bo navadni sveže pečeni  dohtarček  imel vsaj 10.000 eurov neto  + vse dodatke, pa ne bo nič bolje.

Kaj bi morali skenirat?

Ko se je mož preselil k meni, je šel v naš zdravstveni dom, podpisal izjavo pri zdravniku in poklical v svojo zdaj že bivšo ordinacijo, kjer so iz omare vzeli njegov karton, ga zapakirali in poslali v novo ordinacijo.

Nobenega skeniranja in zdravnik je kartoteko pregledal, ko je šel mož prvič k njemu. Nič prej. In k njemu je šel, ko je imel težave in ne se samo malo pokazat za brez veze in tratit svoj in njegov čas.

LuciDiva16, 23.02.2022 ob 04:39

Lepo pozdravljeni vsi na forumu,

tukaj vas veliko ljudi res veliko ve,

pa se zato obračam na vas,

sigurno imate kaksno dobro idejo ali celo resitev.

Veliko let nisem bila pri zdravniku, ker ga pac, k sreči, nisem potrebovala, ko pa sem ga nazadnje res rabila, ugotovimo, da ni moje kartoteke. “Pomagali” so mi tako, da so mi dali dva naslova, kjer naj bi hranili dokumente, eden je v Šiški…, sem namreč iz Ljubljane, drugi v Mostah. Oba naslova sem obiskala, dala podatke in so me po treh tednih obvestili, da moje zdr. kartoteke tam ni, vprašam, če so še kje taksni arhivi, pa nihče ni nič vedel.

Zdaj pa sprašujem vas, spoštovani na Forumu, kje so v Ljubljani še kakšni takšni arhivi ali skladišča, kjer bi se še lahko nahajali dokumenti, kam se še lahko obrnem, ker brez kartoteke ne bo šlo, ali zelo tezko, veliko je notri podatkov, ki so mi kar naenkrat pri mojem stanju zelo pomembni.

Hvala vam najlepša za kakršnokoli informacijo,

pazite nase in srečno, Berni

ne provociraj no z izmišljenimi temami…

nobena kartoteka nima kaj delat v nobenem arhivu. kartoteke so pri izbranem zdravniku in oni tam so zakonsko in tudi kazensko odgovorni za ravnanje s kartotekami in zakonsko varovanje zaupnosti podatkov v njih.

Pa ni važno če nisi nikoli pri dohtarju. Imaš izbranega zdravnika in tam mora biti kartoteka. prenašanje tvoje kartoteke brez tvoje vednosti  in dovoljenja kamorkoli ali izdajanje katerihkoli podatkov je kaznivo dejanje , in izguba kartoteke tudi.

Za to dotične osebe iz zadevne ordinacije so kazensko odgovorne, letijo iz službe in še kazensko odgovarjajo. zdravstvene informacije so zakonsko med najbolj strogo varovanimi in vsaka izdaja ali izguba  je kazniva najstrožje. In vse se da dokazati.

Iz tega sledi da so vsi ostali zapisi navadne izmišljotine in budalaštine,da se pač odpre nova kartokteka in da izvidi veljajo samo 14 dni… pa od kje pobirate take laži…

izvidi so uradna zdravstvena dokumentacija in na podlagi njih se tudi naprej določa zdravljenje, tudi diagnoze, predstavljajo anamnezo, popolni pregled zato je nujno da obstajajo in da so iskreni, pravilni, natančni – ker sicer to lahko vodi v nadaljnje napačne zdravniške sodbe in zdarvljenja…

in nehajte s takimi neumnostmi – ker tako laganje in zavajanje na javnem forumu ni nič drugačno od lopovskih dohtarjev, ki jih kritizirate zadnje dve leti-  sami ste isti če tako lažete in zavajate.

torej

kartoteka se ne more, ne sme izgubiti… če jo kdo izgubi je za to kazensko odgovoren – in jasno je vedno določeno kje se mora nahajati in kdo zanjo tam skrbi – če je tam ni, kjer bi morala biti je katzensko odgovoren skrbnik in jo je dolžan najti…

to niso kar tako zadeve – saj še pacient sam je ne sme dvigniti … za vsako ravnanje je treba pisni dokaz in predvsem dovoljenje lastnika informacij – to je pacienta… in da je tako jasno vedno jasno, kje kartoteka je.

Sicer je za izgubo odgovoren tisti iz ordinacije. Kartoteka nima nič za delati v nobenem arhivu, še najmanj sploh pa brez vednosti pacienta. Pacient mora vedno vedeti, kje njegova kartoteka je in za vsako prenašanje mora dati dovoljenje in za vsako prenašanje je pravno odgovoren tisti, ki je dovoljenje dobil…

zatorej če niste dali dovoljenja jasno v izbrano ambulanto,da se kartoteka kamorkoli prenese potem mora biti v ambulanti. če je ni prijavite ambulanto in tamkajšnje osebje… če ste dali dovoljenje za prenos kamorkoli – pa je kazensko odgovoren tisti, ki je dovoljenje dobil in prenosa očitno ni izvedel varno in popolno in zaupno. V primeru,da kartoteke na novi vaši lokaciji ni…

niso našli, 23.02.2022 ob 12:50

Pred nekaj leti sem si izbrala novega zdravnika, ker sem se pač preselila v drug kraj. Je bil tudi problem s kartoteko, je pa niso našli zato, ker sem vmes spremenila priimek.

Si kaj spreminjala? Pa saj menda veš, kje si bila nazadnje pri zdravniku, pa vztrajaj, da poiščejo.

Ni čudno, da se izgubi saj teh kartotek je na tisoce in tisoce na oddelkih v ukcju.

Sploh pa vse diagnoze imajo shranjene v računalniku, tam najdeš vse kar si mela do zdej.

Dreknapalci, 23.02.2022 ob 17:51

Ni čudno, da se izgubi saj teh kartotek je na tisoce in tisoce na oddelkih v ukcju.

Sploh pa vse diagnoze imajo shranjene v računalniku, tam najdeš vse kar si mela do zdej.

a eni znate sploh brat – osebnih zdravnikov ni v ukcju. In v ukcju ne hranijo osebnih osnovnih zdravniških kartonov

Meni se je zgodilo enako pri ginekologu.

Četrt stoletja ga nisem obiskala. Nič čudnega, da so kartoteko izgubili, zavrgli ali arhivirali. Sestra je na novo kartoteko napisala moje podatke in sem šla v ordinacijo s prazno. Ginekologu sem začela pojasnjevati, zakaj je kartoteka prazna, pa me je samo pogledal in rekal: Gospa, očitno niste imeli nobenih težav, pa nas niste potrebovali.

Nisem delala nobene galame. Se pač zgodi.

Ajej, 23.02.2022 ob 19:39

Meni se je zgodilo enako pri ginekologu.

Četrt stoletja ga nisem obiskala. Nič čudnega, da so kartoteko izgubili, zavrgli ali arhivirali. Sestra je na novo kartoteko napisala moje podatke in sem šla v ordinacijo s prazno. Ginekologu sem začela pojasnjevati, zakaj je kartoteka prazna, pa me je samo pogledal in rekal: Gospa, očitno niste imeli nobenih težav, pa nas niste potrebovali.

Nisem delala nobene galame. Se pač zgodi.

ne provociraj. A tako delaš ti na tvojem delovnem mesti – izgubiš uradne dokumente in se delaš,da se pač zgodi. ne provociraj z lažmi.

Nič ni se pač zgodi -m  dokumenti vsebujejo strogo zaupne informacije in te se NE SMEJO IZGUBITI

kaj ti ni jasno. teslo šlampasto

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close