Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › mamografija šempeter

mamografija šempeter

Zanima me ,če je katera bila na mamografiji v bolnici šempeter.Dobila sem namreč vabilo od Dore.Še nikoli nisem bila pa me zanima kako tole izgleda in kje sploh je tole.Pa če je obvezno?

Odgovor na objavo uporabnika
miki915, 22.02.2022 ob 11:42

Zanima me ,če je katera bila na mamografiji v bolnici šempeter.Dobila sem namreč vabilo od Dore.Še nikoli nisem bila pa me zanima kako tole izgleda in kje sploh je tole.Pa če je obvezno?

Nisem iz Šempetra, vem pa za Doro. Obvezno ni. Dobiš vsaki dve leti. Je pa priporočljivo, saj gre za preventivo za raka na dojki. Poznam gospo, ki je pri 50-ih dobila prvo vabilo, šla in so našli dva tumorčka. So morali odstraniti celotno dojko. Nočem te strašiti, ampak to pregledi so zlata vredni.
Greš tja, mamografija je za ene ženske sicer neprijetna, ker ti vsako dojko dvakrat močno stisne, traja par sekund. Meni sicer ni zoprno. Če je vse ok, dobiš v tednu dni pošto, če kaj najdejo, pa te v par dneh ali še prej pokličejo.

Le pogumno!

ni obvezno.

ti pa jaz rečem, da obvezno pojdi.

nič hudega ni.

dojko da na poličko, malo stisne, poslika

in ponovi na drugi strani.

NE BOLI!

vsega skupaj 5 minut.

pa potem mirno spiš.

Sem bila lani poleti v Šempetru. Na glavnem vhodu so me usmerili levo, tam je bila sestra, dala sem ji izpolnjen obrazec in bila takoj na vrsti. V garderobi se slečeš do pasu, z robčkom, ki je v kabini, si obrišeš dojke in pazduhe in te pokličejo na slikanje. Izvid sem dobila po enem tednu.

Seveda ni obvezno, je pa zelo priporočljivo.

Drugače pa ni nič boleče. Malce samo nelagodno, ker ti prsi prelšlatajo na vse mogoče načine, ko nastavljajo za slikanje. Ampak njim je to pač rutina.

V glavnem: pojdi, v tvoje dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close