Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › obvestilo občine – kršitev zasebnosti

obvestilo občine – kršitev zasebnosti

Našo cesto bodo začeli razkopavat zaradi izgradnje kanalizacije. ta teden so pričeli z delom. podjetje, ki izvaja dela je v naših nabiralnikih pustilo obvestilo občine, kako dolgo bodo dela trajala in da bo oviran dostop do naših hiš.

vse lepo in prav.

kar je za moje pojme škandalozno, je to, da so očitno reciklirali svoj star papir. ker na hrbtni strani obvestila je namreč drugo obvestilo.

in to POVZETEK DOHODKOV ZAPOSLENEGA ZA LETO 2019.

z imenom, priimkom, naslovom, davčno številko tega zaposlenega.

pa kaj so normalni ali kaj?

ima me, da bi celo zadevo prijavila.

kako bi se vam zdelo, če bi sosedje dobili v svoje nabiralnike podatke o tem, koliko ste predlani zaslužili?

Odgovor na objavo uporabnika
šparanje s papirjem, 22.02.2022 ob 10:35

Našo cesto bodo začeli razkopavat zaradi izgradnje kanalizacije. ta teden so pričeli z delom. podjetje, ki izvaja dela je v naših nabiralnikih pustilo obvestilo občine, kako dolgo bodo dela trajala in da bo oviran dostop do naših hiš.

vse lepo in prav.

kar je za moje pojme škandalozno, je to, da so očitno reciklirali svoj star papir. ker na hrbtni strani obvestila je namreč drugo obvestilo.

in to POVZETEK DOHODKOV ZAPOSLENEGA ZA LETO 2019.

z imenom, priimkom, naslovom, davčno številko tega zaposlenega.

pa kaj so normalni ali kaj?

ima me, da bi celo zadevo prijavila.

kako bi se vam zdelo, če bi sosedje dobili v svoje nabiralnike podatke o tem, koliko ste predlani zaslužili?

to je zloraba zasebnih podatkov… obvezno prijavi ne samo zaradi njihove odgovornosti, ker so zakonsko uradno dolžni skrbeti za varnost in zasebnost podatkov občanov, tudi zaradi lastne varnosti… če bo žrtev(katere podatke so objavili takole) kaj oškodovana se lahko znajdeš med osumljenci vsaj širšega kroga…

mislim,da je dolžnost da tako poskrbimo drug za drugega… vsaj postavi se v kožo te žrtve ne bi želela,da sodržavljan objavo tvojih podatkov prijavi… jaz bi… se mi zdi,da je naša dolžnost,da če zahtevamo pravico zase,da se tudi ob krivici, ki se dotika nekoga drugega, ne obrnemo stran… in zahtevamo red – ker najbolj grozno je,da ljudje, ki so po uradni dožnosti dolžni skrbeti za zasebnost, tega ne počno in da se nanje ne moremo zanesti in da nas potem državljane skrbi zloraba, ko v resnici, če bi zakoni in ljudje pošteno delovali, se s takimi skrbmi sploh ne bi smeli ukvarjati.

Prijavi obvezno. Vsaj jaz bi iz spoštovanja do žrtve in njegove zasebnosti… in ker neznansko ne prenesem in nimam nobene tolerance do tega, da katerakoli uradna oseba ali instirucija krši dolžno varovanje osebnih podatkov. na to imam alergijo… da rečem tako… sem bila že krepko oškodovana… in  do tega nimam tolerance.

Če te ne bi zanimalo pač ne bi prebrala…

Marsikdo pa je vesel teh podatkov, da lahko vidi ali si je sosed kupil Mercedesa na kredit ali z gotovino!

Miha228, 22.02.2022 ob 10:57

Če te ne bi zanimalo pač ne bi prebrala…

Marsikdo pa je vesel teh podatkov, da lahko vidi ali si je sosed kupil Mercedesa na kredit ali z gotovino!

vem da se zajebavaš, ampak človek meni take stvari niso za zajebavanje sploh… ko bi šlo pa za tvoje podatke bi se pa vžgal takoj, da hočeš zasebnost… zato mi je zajebavanje iz tuje zlorabe nagnusno dejanje, medtem ko sami zase zahtevate red in pravice…

jaz sem za pravičnost in red – ampak mora veljati za vse enako in to nujno in obvezno in še kako me zmoti krivica za drugega, četudi je ta drugi meni neznana oseba, se bom vedno postavila za pravičnost… to je tako če hočemo red iin odgovornost in iskrenost…

če pa to velja samo za ene, druge se pa lahko zlorablja – potem pa ja dobimo korupcijo in anarhijo in v taki državi živet je sramota…

glede tega zakaj je prebrala – valjda obrneš list,da vidiš kaj obvešča občina na drugi strani… s tem namenom obrneš in prebereš… in potem doživiš šok…

zate – zamisli se-  če podpiraš zlorabo v primeru drugih – nikoli ne veš kdaj bo ta ista oseba, ki je danes zlorabila podatke nekoga drugega, naslednjič zlorabila tvoje… ker je očitno,da taki osebi v zanesljivosti, odgovornosti in poštenju ne moreš zaupati… zato se zamisli predno pisariš take… nekoga tako dejanje boli, mu povzroča škodo in ti se delaš norca iz tega

Papirji z osebnimi podatki ne gredo v nobeno recikliranje, ampak se uničijo. Tudi če bi ga recikiirali, bi ga morali kam odpeljati, pa potem nazaj prevzeti. Občine in državna uprava nima niti povzetka obračunov na navadnih A4 formatih. Občine v večini več ali manj objavljajo v lokalnih časopisih in na njihovih spletnih straneh. Plačilne liste in povzetke obračunov ne hranijo več v fasciklih kot v predpotopni dobi. Tako da mi tole ne gre ravno skupaj. Obrni se na Občino oz. podjetje, ki bo dela izvajalo.

Ne vem sicer kje stanujete.

Je pa naša občina tudi objavila in v zapisu je tudi, da bodo tudi v nabiralnike stanovalcev ob trasi dali obvestila kdaj so zapore.

Ali ste iz Hrastnika?

Plus in minus, 22.02.2022 ob 12:10

Papirji z osebnimi podatki ne gredo v nobeno recikliranje, ampak se uničijo. Tudi če bi ga recikiirali, bi ga morali kam odpeljati, pa potem nazaj prevzeti. Občine in državna uprava nima niti povzetka obračunov na navadnih A4 formatih. Občine v večini več ali manj objavljajo v lokalnih časopisih in na njihovih spletnih straneh. Plačilne liste in povzetke obračunov ne hranijo več v fasciklih kot v predpotopni dobi. Tako da mi tole ne gre ravno skupaj. Obrni se na Občino oz. podjetje, ki bo dela izvajalo.

podjetje, ki izvaja gradbena dela, je očitno natisnilo tudi obvestilo občine, dalo svojim delavcem, naj vržejo v nabiralnik. niti ni bilo v kuverti, ampak samo list papirja z obvestilom. na hrbtni strani tega obvestila pa je bil povzetek dohodkov za enega delavca, zaposlenega v tem gradbenem podjetju, za leto 2019, natisnjeno februarja letos. kako je do tega prišlo, mi ni jasno, kot da bi po pomoti nekaj dali tiskat, potem pa so tisti papir pač enostavno uporabili še za drug namen.

šparanje s papirjem, 22.02.2022 ob 14:41

podjetje, ki izvaja gradbena dela, je očitno natisnilo tudi obvestilo občine, dalo svojim delavcem, naj vržejo v nabiralnik. niti ni bilo v kuverti, ampak samo list papirja z obvestilom. na hrbtni strani tega obvestila pa je bil povzetek dohodkov za enega delavca, zaposlenega v tem gradbenem podjetju, za leto 2019, natisnjeno februarja letos. kako je do tega prišlo, mi ni jasno, kot da bi po pomoti nekaj dali tiskat, potem pa so tisti papir pač enostavno uporabili še za drug namen.

So zgleda šalabajzarji, če se jim za dve leti nazaj papirji povsod valajo in jh ponucajo pol za vse sorte. Mal preveri reference, da bodo prav kanalizacijo speljali. ? Če so že tako šlampasti. Lahko jih opozoriš in daš občini v vednost, lahko pa prijaviš Inf. pooblaščencu, kjer jim sledi globa.

Papirji z osebnimi podatki se vozijo v sežigalnice. tudi sem so se in se verjetno še:

.https://www.rtvslo.si/slovenija/kdo-je-izgubil-zdravstvene-podatke/81598

seveda prijavi, 22.02.2022 ob 10:48

to je zloraba zasebnih podatkov… obvezno prijavi ne samo zaradi njihove odgovornosti, ker so zakonsko uradno dolžni skrbeti za varnost in zasebnost podatkov občanov, tudi zaradi lastne varnosti… če bo žrtev(katere podatke so objavili takole) kaj oškodovana se lahko znajdeš med osumljenci vsaj širšega kroga…

mislim,da je dolžnost da tako poskrbimo drug za drugega… vsaj postavi se v kožo te žrtve ne bi želela,da sodržavljan objavo tvojih podatkov prijavi… jaz bi… se mi zdi,da je naša dolžnost,da če zahtevamo pravico zase,da se tudi ob krivici, ki se dotika nekoga drugega, ne obrnemo stran… in zahtevamo red – ker najbolj grozno je,da ljudje, ki so po uradni dožnosti dolžni skrbeti za zasebnost, tega ne počno in da se nanje ne moremo zanesti in da nas potem državljane skrbi zloraba, ko v resnici, če bi zakoni in ljudje pošteno delovali, se s takimi skrbmi sploh ne bi smeli ukvarjati.

Prijavi obvezno. Vsaj jaz bi iz spoštovanja do žrtve in njegove zasebnosti… in ker neznansko ne prenesem in nimam nobene tolerance do tega, da katerakoli uradna oseba ali instirucija krši dolžno varovanje osebnih podatkov. na to imam alergijo… da rečem tako… sem bila že krepko oškodovana… in  do tega nimam tolerance.

Ni zloraba, ampak kaznivo dejanje tistega, ki jih je sprintal iz malomarnosti – take dokumente mora dat firma na uničenje  (!)

Kazni so visoke -tako za fizično osebo ( to, ki je izpisala na ta papir na drugo stran), kot fizično ) podjetje, ker teh papirjev z občutljivimi osebnimi podatki o zaposlenih  ni dalo na uničenje).

.https://www.ip-rs.si/zakonodaja/zakon-o-varstvu-osebnih-podatkov/

Majko milo, nekdo je zašuštral. Lahko zaradi nerodnosti, al pa površnosti.

Enostavno – v kopirca je nekdo vstavil napačen kupček papirja in ratalo je, kar je ratalo.

Madona no, zaradi tega pa res ni treba ustvarjat viharja v kozarcu vode.

Dej mir, avtor. Ali pa bi se rad naslajal, ko bodo masakrirali krivca?

Prijavi, njih pa opozori, kaj se je zgodilo.

Delam v javnem sektorju, delavci dobijo točno take povzetke na papirju.

Ampak – vse napačne izpise v službi razrežem in odnesem domov za kurjavo (to z  vednostjo direktorja). Podatke jaz itak poznam, ker sem tudi napačne izpise izpisala jaz in ugotovila, da so napačni.

Izpisi morajo biti za zaposlene na papirju, pokrajinski arhivi, kamor se po določenem času taki podatki oddajo, pa prav tako samo na papirju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close