Strah me je vojne
Sem mama trem mlajšim otrokom, en je v šoli, dva sta v vrtcu. Bolj kot berem novice, bolj se bojim vojne. Spomnim se vojne za Slovenijo, bila sem še otrok, dejansko ni bila to neka grozna in dolga vojna, meni je bilo pa zelo hudo, res me je bilo strah, čutila sem veliko negotovosti. Tistih nekaj dni nosim še danes skozi življenje. Razmišljam. Če povzamemo vse večje vojne iz preteklosti- kaj smo se naučili? Kako se pripraviti? Kje so bili najmanj ogroženi? Na vasi, v mestu? Milijon misli se mi podi po glavi, kako pred tem rešiti svojo družino.
sem mama, 20.02.2022 ob 15:01
Sem mama trem mlajšim otrokom, en je v šoli, dva sta v vrtcu. Bolj kot berem novice, bolj se bojim vojne. Spomnim se vojne za Slovenijo, bila sem še otrok, dejansko ni bila to neka grozna in dolga vojna, meni je bilo pa zelo hudo, res me je bilo strah, čutila sem veliko negotovosti. Tistih nekaj dni nosim še danes skozi življenje. Razmišljam. Če povzamemo vse večje vojne iz preteklosti- kaj smo se naučili? Kako se pripraviti? Kje so bili najmanj ogroženi? Na vasi, v mestu? Milijon misli se mi podi po glavi, kako pred tem rešiti svojo družino.
JA ni luštno z mislijo, da v 21 stoletju mama otrok ( spet) trepeta, da je samo kanonfutr za hladno vojskovanje rojevala. Če že – naj knofe stisnejo par atomskih, pa gremo vsi skupaj u culokafrijo – bo najmanj trpljenja. Al pa sončna eksplozija, bo še bolje.
Kje je najvarneje? Na kakšnem hrvaškem otoku, če imate kakšno hišo, apartma. Tja boš lahko otroke, predvsem sinove in moža poskrila, da ti ga ne bodo imobilizirali.
To, da mater skrbi za otroke, je normalen pojav evolucije živih bitij, namenoma ne rečem človeka. Strah je odveč. Mene je bolj strah to, da človeška vrsta nima več kaj pametnega za povedati ali pokazati. Izgleda, kot da smo naveličani vsega in potrebujemo naslednjika – umetno inteligenco. Vse stavim na to, kajti človek je svoje povedal.
Strah, 20.02.2022 ob 20:55
To, da mater skrbi za otroke, je normalen pojav evolucije živih bitij, namenoma ne rečem človeka. Strah je odveč. Mene je bolj strah to, da človeška vrsta nima več kaj pametnega za povedati ali pokazati. Izgleda, kot da smo naveličani vsega in potrebujemo naslednjika – umetno inteligenco. Vse stavim na to, kajti človek je svoje povedal.
Clovek ni vsega povedal. Koliko je sploh se ljudi.? Vecina je vodljivih zombijev brez pameti in custev, ki zadovoljuje svoje fizicne potrebe.
PIKULET CENZURIRANI, 20.02.2022 ob 21:33
Prav ti je, kaj pa podpiraš Meseca ki nabija, kako ne potrebujemo vojske in orožja.
Nebi si imeli kaj pomagati ne z vojsko, ne z mesecem. Človeštvo čaka najhujši preizkus do sedaj – rešiti se pred samim sabo in svojo neumnostjo. Naj nas reši AI, če tudi tako, da nas spravi z obličja krogle.
Forum je zaprt za komentiranje.