Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Strah me je vojne

Strah me je vojne

Sem mama trem mlajšim otrokom, en je v šoli, dva sta v vrtcu. Bolj kot berem novice, bolj se bojim vojne. Spomnim se vojne za Slovenijo, bila sem še otrok, dejansko ni bila to neka grozna in dolga vojna, meni je bilo pa zelo hudo, res me je bilo strah, čutila sem veliko negotovosti. Tistih nekaj dni nosim še danes skozi življenje. Razmišljam. Če povzamemo vse večje vojne iz preteklosti- kaj smo se naučili? Kako se pripraviti? Kje so bili najmanj ogroženi? Na vasi, v mestu? Milijon misli se mi podi po glavi, kako pred tem rešiti svojo družino.

Nehaj brat novice. Delane so z namenom prodaje reklam. To pa najlažje dosežeš z ustvarjanjem šoka, strahu, panike. Mogoče je en procent resnice, ostalo so potvarjanja, laži, pretiravanja.

No ne paničari in ostani tam, kjer si. Nikjer drugje ne boš dobrodošla !

Odgovor na objavo uporabnika
sem mama, 20.02.2022 ob 15:01

Sem mama trem mlajšim otrokom, en je v šoli, dva sta v vrtcu. Bolj kot berem novice, bolj se bojim vojne. Spomnim se vojne za Slovenijo, bila sem še otrok, dejansko ni bila to neka grozna in dolga vojna, meni je bilo pa zelo hudo, res me je bilo strah, čutila sem veliko negotovosti. Tistih nekaj dni nosim še danes skozi življenje. Razmišljam. Če povzamemo vse večje vojne iz preteklosti- kaj smo se naučili? Kako se pripraviti? Kje so bili najmanj ogroženi? Na vasi, v mestu? Milijon misli se mi podi po glavi, kako pred tem rešiti svojo družino.

JA ni luštno z mislijo, da v 21 stoletju  mama  otrok ( spet) trepeta, da je samo kanonfutr za hladno vojskovanje rojevala. Če že – naj knofe stisnejo par atomskih, pa gremo vsi skupaj u culokafrijo – bo najmanj trpljenja. Al pa sončna eksplozija, bo še bolje.

Kje je najvarneje? Na kakšnem hrvaškem otoku, če imate kakšno hišo, apartma. Tja boš lahko otroke, predvsem sinove in moža poskrila, da ti ga ne bodo imobilizirali.

Pa kaj toliko nasedate pa se sekirate zaradi medijev, ki napihujejo vsako novico, vse za večjo gledanost/branost in posledično denar. Pa saj ni čudno, da je pri nas toliko duševnih stisk in samomorov, če ste pa tako dovzetni za vse kar vam naložijo. Pa daj se vsaj zaradi otrok spravi k sebi ženska.

tudi mene je strah… kam pobegnit

To, da mater skrbi za otroke, je normalen pojav evolucije živih bitij, namenoma ne rečem človeka. Strah je odveč. Mene je bolj strah to, da človeška vrsta nima več kaj pametnega za povedati ali pokazati. Izgleda, kot da smo naveličani vsega in potrebujemo naslednjika – umetno inteligenco. Vse stavim na to, kajti človek je svoje povedal.

anya435, 20.02.2022 ob 20:35

tudi mene je strah… kam pobegnit

Najbolj varno skrivališče pred namišljenimi pošastmi je deka. Ali pa prenočitev v mamini postelji. Ampak mislim da si malo prestara za slednje. To ve še celo triletni otrok.

Strah, 20.02.2022 ob 20:55

To, da mater skrbi za otroke, je normalen pojav evolucije živih bitij, namenoma ne rečem človeka. Strah je odveč. Mene je bolj strah to, da človeška vrsta nima več kaj pametnega za povedati ali pokazati. Izgleda, kot da smo naveličani vsega in potrebujemo naslednjika – umetno inteligenco. Vse stavim na to, kajti človek je svoje povedal.

Clovek ni vsega povedal. Koliko je sploh se ljudi.? Vecina je vodljivih zombijev brez pameti in custev, ki zadovoljuje svoje fizicne potrebe.

yram, 20.02.2022 ob 21:03

Clovek ni vsega povedal. Koliko je sploh se ljudi.? Vecina je vodljivih zombijev brez pameti in custev, ki zadovoljuje svoje fizicne potrebe.

Pa saj si si samo odgovorilo. Sedi, 5.

Mater pa res spite z mamico pod odejo. Ne verjamete v vojno.
ZDA državljanom v Rusiji sporočajo, naj pripravijo “načrte evakuacije”

Veleposlaništvo je Američane opozorilo na morebitne “napade” v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu ter jim svetovalo, naj se pripravijo na odhod brez pomoči.

Strah, 20.02.2022 ob 21:07

Pa saj si si samo odgovorilo. Sedi, 5.

Dokler so med zombiji se vedno ljudje obstaja upanje. Umetno inteligenco razvijajo ravno tisti vsega navelicani, tak svet bo se slabsi.

Malaa!

Jesil sta prilazla straga anonimno danas?

Prav ti je, kaj pa podpiraš Meseca ki nabija, kako ne potrebujemo vojske in orožja.

Tako a?

(https://www.ilroma.net/news/attualit%C3%A0/lultima-profezia-di-fatima-%C2%ABci-sar%C3%A0-una-guerra-catastrofica%C2%BB)

… na Trstenjakovo al pa na Noro24

V klet …, 20.02.2022 ob 22:11

… na Trstenjakovo al pa na Noro24

Za anyo

PIKULET CENZURIRANI, 20.02.2022 ob 21:33

Prav ti je, kaj pa podpiraš Meseca ki nabija, kako ne potrebujemo vojske in orožja.

Nebi si imeli kaj pomagati ne z vojsko, ne z mesecem. Človeštvo čaka najhujši preizkus do sedaj – rešiti se pred samim sabo in svojo neumnostjo. Naj nas reši AI, če tudi tako, da nas spravi z obličja krogle.

Vojna se je začela.?

ja, zdaj si pa ti izpadel nor. Vojna se je začela

Ko sem zjutraj prebrala novico, so se mi ulile solze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close