Kako ste zadovoljni s svojimi sindikati?
Tistih, ki ste v sindikatih: ste zadovoljni, imate kaj koristi?
Jaz sem bila v SVIZu (ampak nisem v šolstvu) in nisem imela drugega od njih kot pobiranje članarine. Borili so se itak samo za učitelje. Ostali člani smo bili na obrobju. Pa razne ugodnosti, ki naj bi jih menda imeli, so bile samo za določene sorte članov. Recimo za samske ni bilo nobenih ugodnosti (recimo možnost dopustovanja po ugodni ceni).
Odnos sindikalistke pa obupen. Namesto, da bi bila na strani vseh delavcev, je še ona po nas hodila. Meni je večkrat pod nos metala, da naj bom tiho, da naj požrem vse in da naj bo srečna, da imam službo, ker 30 drugih čaka. Še hujša je bila do mlajših kolegic. Te pa sploh naj bi ves drek požrle, da bi jim podaljašali pogodbe. Jaz sem imela NDČ. Ta stari pa so si namišljali, kar so hoteli. Tako, da sem odpikala sindikat.
Članstvo v sindikatu pride do izraza, sploh v javnem sektorju, če te želijo vrečt na cesto. Smo imeli primer, ko se je šefica nekaj začela izživljat nad članico sindikata. Članica pa lepo popoldne v Ljubljano in naslednji dan je sledil klic sindikalnega pravnika šefici. In je bil potem mir, “šefica” se je pa tudi potem iz pozicije pobrala. Pa mislim da sindikat nudi pravno pomoč tudi v primeru, ko te vržejo na cesto. Tožba pred delovnim sodiščem…. Se je bistveno lažje borit, če si član, kot pa če si sam.
Tako, da ne samo gledat na tistih par popustov.
Forum je zaprt za komentiranje.