Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Koliko vas je, ki ne ločujete odpadkov in vas ne briga?

Koliko vas je, ki ne ločujete odpadkov in vas ne briga?

Jaz zbašem vse v eno veliko vrečo in potem butnem v smeti. V vreči pripravim lepo mešanico sadja, zelenjave, ostankov hrane, plastike, kovin, stekla, vse živo zmečem noter, tudi kakšne stare omake, da res fajn smrdi in potem to butnem v smeti.

Si predstavljam presenečenje, ko odprejo tam na Snagi hahahahahah.

Jst nc ne pripravljam…

Pac vrzem kar mam… Od flas papirja bio odpadkov itd dajam v tisti kos od perila… Ko se napolni vzamem vrecko ven in jo odnesem v kanto pa naj oni tam locujejo…

Pa vedno voscim dobro jutro smetarju.

Odgovor na objavo uporabnika
tako se dela, 18.02.2022 ob 20:44

Jaz zbašem vse v eno veliko vrečo in potem butnem v smeti. V vreči pripravim lepo mešanico sadja, zelenjave, ostankov hrane, plastike, kovin, stekla, vse živo zmečem noter, tudi kakšne stare omake, da res fajn smrdi in potem to butnem v smeti.

Si predstavljam presenečenje, ko odprejo tam na Snagi hahahahahah.

NO, ko se mi na hitr nabere kej več npr plastenk, kartona, steklenic…takrat odnesm dol vse v smetnjak temu namenjen.

Če imam pa mal tega, pa tud jst vse v eno vrečo in v kontejner. Takrat pa zihr ne mislm zbirat teh odpadkov v stanovanju, al pa skoz dol nost.

Nikoli nisem ločeval in tudi ne bom. Ločujejo bedaki. Hočejo si samo olajšat delo, znižat položnice pa ne. Meni tudi ne pride noben naredit 1/2 dela, ki ga delam vsak dan.

Plačujemo jim odvoz in ločevanje, torej je to delo smetarskih služb.

Konzerve praznite??? Kam?

Božó, 18.02.2022 ob 20:50

Jst nc ne pripravljam…

Pac vrzem kar mam… Od flas papirja bio odpadkov itd dajam v tisti kos od perila… Ko se napolni vzamem vrecko ven in jo odnesem v kanto pa naj oni tam locujejo…

Pa vedno voscim dobro jutro smetarju.

No od enga Balkanca me to ne čudi.

Kam konzerve, 18.02.2022 ob 21:49

Konzerve praznite??? Kam?

Mi balkanci nimamo konzerv za odpadke. Konzerve jeste VI. Slovenci.

Vse ločujem in večino ponovno uporabim, največ v vrtu. Pridelamo malo odpadkov, lahko bi taki dobili popust pri položnicah ne..

Komunala konstantno draži svoje storitve, mi pa naj bi oddelali njihovo delo, kar naj se ubadajo z odpadki,narod je neumen, ker 60-70%, dela opravi sam?Poanta vedno manj dela, za več denarja? Zakaj? Zaradi naivnosti, poštenosti, in dobronamernosti prebivalstva. E moj narode

soft, 18.02.2022 ob 22:02

Vse ločujem in večino ponovno uporabim, največ v vrtu. Pridelamo malo odpadkov, lahko bi taki dobili popust pri položnicah ne..

Bom odpeljal z mojim karavanom 12 velikih vreč smeti. Jih lahko pripeljem k tebi in vsujem na vrt?

nič novega, 18.02.2022 ob 21:53

No od enga Balkanca me to ne čudi.

Ni edin, tudi južna je balkanka in se je hitro prijavila, da je nemarna.

ravno ta vikend, 18.02.2022 ob 22:18

Bom odpeljal z mojim karavanom 12 velikih vreč smeti. Jih lahko pripeljem k tebi in vsujem na vrt?

Ni treba, hvala. Vsak naj za svoje poskrbi, pa bo svet lažje zadihal.

Za vse tiste, ki ne ločujete odpadkov – kaj, vam je toliko do kljubovanja, da si uničujete kvaliteto življenja za to? Za druge in okolje, v verjetno ni mar, ampak tudi sebi uničujete kvaliteto življenja.

Veste zakaj? Biološke odpadke imate samo v kuhinji in na vrtu, če jih ločujete imate tam 10L na teden, ki jih vsak teden nesete. Plastenke, papir, ne zasmrdi in lahko ločeno nesete 1x na mesec. Jaz papir nesem 1x3mesece ali več, ker imam urejeno. Biološke pa odvisno od zelenjave 1-2x na teden. Če plastenko stisneš v eno vrečko,ki jo btw plačaš, zbašeš 3x več notri.

Ne razumem in nikoli ne bom, folka, ki si da 10x več dela zato, da drugemu nagaja. Komunalne odpadke plačujemo vsi, tudi ti – posledično se zaradi tvoje gnilobe draži za vse, tudi tebe.

Slovenceljni so zelo umazan narod. To se je potrdilo sedaj ti dve leti, ko pri nas ni bilo tujcev, turistov. Prej so bili vsega krivi oni. Ob klopci na razgledni točki smeti zraven smetnjaka ob klopci. Na parkiriščih ob trgovskih centrih svinjarija za bruhat. Na izletniški točkah odpadki in maske vsepovsod. Kakor zunaj tako doma.

Ločujemo jasno.

Ločevanje odpadkov je nekaj samoumevnega. Vsebino umazane embalažo še splaknem (ker vem da mora nekdo to presortirati). Želim si, da bi bilo ločevanje in predelava odpadkov v slovenski nacionalni zavesti, tako kot pri švedih.

Vedno znova me preseneca arogantno, nasilno ravnanje posameznikov, ki na tem svetu ne pomenijo nic. Zivljenje na Zemlji traja miljarde let, oni se pa obnasajo kot stvarniki. Niso pa niti trenutek, so nepomembni in njihov doprinos je samo negativen. Se od enega komarja, insekta je vec koristi.

No po radiju je bilo

Da bojo zacel pisat kazni.

Jaz ločujem kolikor se da, tudi steklo in papir. Me pa jezi, ker je “ekološki” otok vedno nabasan. Kanta za papir/karton je praktično ves čas polna do vrha. Tista za steklo je malo bolje, ampak vseeno pogosto nabasana do vrha. Komunala pravi, da je kant točno toliko, koliko so zračunali da potrebujejo gospodinjstva v okolici tega otoka. Raje, kot da bi dodali še nekaj kant in s tem vsem olajšali življenje, raje se sklicujejo na neke izračune in število prijavljenih ljudi na položnicah. Položnice ves čas gor, sekiranje s temi smetmi pa tudi. Ko sem bila majhna (v osemdesetih), je bil ob bloku velik kontejner, za steklo pa za celotno ulico še en velik kontejner. Ne pa te mini kante kot jih dajejo danes. Mah, idiotizem čez in čez.

Buio, 19.02.2022 ob 07:30

No po radiju je bilo

Da bojo zacel pisat kazni.

Naj napiše, bo imel vse med papirjem in steklom.

Kar vidim ob cestah v Ljubljani in okolici, parkih, peš poteh, dvomim, da ljudje briga za smeti. Vsako leto je le slabše.

V blokih je ločevanje dosti slabše kot v hiši. Jaz ves čas ločujemo, iz spoštovanja do okolja. Ljudje ki so arogantni, pa vse zbašejo v eno  vrečo, med ekološke odpadke, skupaj s cigaretni ogorki. Kako naj to sortirajo ? To je lenoba, ignoranca do okolja, malomarnost.

Vsi kulturni ljudje seveda ločujemo odpadke, ker čemu bi sicer imeli ločene kontejnerje. Kdor pa ne ločuje odpadkov, bi pa se iz tega zelo verjetno dalo kaj več sklepati ne samo o njihovi mentalni higieni in kaotičnem stanju duha, kakor ponazarjajo ti mešanje odpadki, ampak še posebej je vprašljiva njihova telesna higiena in neurejenosti doma, če se jim zdi svinjanje sprejemljivo in nimajo nobene “eko zavesti”. To so neurejeni ljudje in bi jih na Japonskem verjetno priprli v psihiatrično ustanovo.

Ločujem, mi gre pa na živce trgovsko pakiranje v plastiko. Marsikaj bi se dalo izboljšati že v osnovi, npr da ne bi prodajali vodo v plastenkah, da ne bi bili piškoti pakirani v napol prazne plastične škatle, kosmiči so tudi v prevelikih kartonastih škatlah, papirnate vreče za sadje in zelenjavo, zakaj mora biti kumara zavita v plastiko?? In tega je polno. Če bi že tu zmanjšali, bi tudi gospodinjstva imela precej manj odpadkov.

Saj če vam je vseeno, kam in kako odlagate odpadke, vam bo tudi vseeno, če vam jih bo kdo pred vrata postavil. ☺☺☺ Saj tja tudi ne sodijo in se ne boste hudovali za kakšno napačno odloženo vrečo vseh sort smeti. ☺ Zgovorni so podatki, koliko odpadkov se je nabral ob čistilnih akcijah, na suhem ali v rekah, morju. Kazni se sicer pišejo, ampak premalo.

papir in embalažo ja.. mešano je pa mešano hehehe… bio odpadkov namreč ne zbiram posebej od kar so nam dali koše na ketno.. ma blesavi eni kot da je zlato not!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close