Kako preveriti ali je oseba dobra al slaba
Popay npr, 18.02.2022 ob 17:24
Vprašaj jo kaj meni o pacientu, jajatu, če pljune v tla, je to isto, kot da ga pljune v njegov fris, jo objemi in jo časti kosilo v najbližji restavraciji, za posladek pa sacher tortica ali sljadoled po želji……
He, he, dobra.
Samo kaj pa narediš, če tudi za ostale politike Fajonka, Počivalške, … ob vseh enako reagira? Dobi še več tortic?
Nima to nobene veze.
Avtor… itak si mislim kdo je…
Tezko ti to napisem… Skozi to lestvico moraš gledat. Za vse. Vse kar počneš. Za vse odločitve. Moraš bit “aware” o Bogu.
Npr za poroko. Pri izbiri partnerja. So hadisi, ki pravijo, da samo to gledaš… Da si samo na to pozoren.
In res je to.
Isto učenjaki pravijo. Po tem se vrednoti bodočega soproga, prijatelja karkoli… S kim si taki si. Človek je na veri njegovega prijatelja pravi hadis.
Sem že pisal to enkrat.
Je hadis, da je poslanec videl človeka ki hitro klanja. In je rekel žalim njegovu kučnu pčeljad. Pčeljad se reče za domače. In so ga uprašal zakaj??? Je rekel, da ne ve. Ampak videlo se je da ve. Vsaj meni se je zdelo, da ve… nekako ni bilo za vsaka ušesa… mogoče tudi ni hotel povedat kako te lahko popredalčka…
No…
In sem razmisljal zakaj bi rekel žalim njegovu kučnu pčeljad. Zazo ker vse na hu bu. Ce nima potrpljenja za to… Za Boga… potem tudi za kaj drugega manj pomemnnega ne bo imel.
In res je to. Prav vidiš človeka kak je.
Kakor se malomarno spravlja k “ibadetu” oboževanju pač… ta je pajac… pač pajac… spadalo. Malomaren. Vse nekaj na pol… nima potrpljenja.
Pokazatelji stanja srca so to.
A vidis model… Neozbiljno.
Eto bodite samokriticni… glej kake bedarije in nebuloze pisete, ko se vas uprasa zakaj ne delate po bibliji… ker soseda da pol penzije cerkvi… ker duhovnik pravi darujte…
Eto ja sam mali balavac… pretentas podkupis in utisas me z vrecko bonbonov… ok.
Mislis, da palijo pri Bogu take? Da bo slo tam zmutit?
Vidis. Zato pa pise, da roke in noge govorijo. Preberi kaj pise.
Enkrat sem poslusal enega… phdja… To ne pise…
Je rekel, da bodo stanovalci raja uprašali Boga kje je ta in ta… na zemlji smo bili skupaj zakaj nismo tudi tukaj…
Pa bo Bog pokazal… Glej kako sem ga opozarjal! Glej kako se se trudil! Glej kako sem ga klical! Glej kako sem mu trkal! Nepristopen je bil. Obračal je glavo. Šel je na drugo stran.
Ok pustmo to.
Sam poglej kake neumnosti govorite, ko se vas upraša. Kake ničvredne odgovore.
Točno tako osebo bi imel ob sebi. Super partner v vsem. Dost se lahko zmeniš… dogovoriš… rešiš…
Eto.
Sori zartose. Ni ok ker pravim to. Ni edina. Pa niti nocem sodit. Niti nisem tu za da bi komu sodil.
Sam uno temo poglej. In pol se un komentar.
Pa kaksna je to oseba?
Dobrosrčna.
Forum je zaprt za komentiranje.