Razočarana
Sva poročena trideset let, oba malo čez 50 let, imava tri odrasle otroke, imava vsak svojo službo. Mož ima uspešno firmo v kateri je več ali manj cel dan od ponedeljka do petka. Dobro živimo in nič nam ne manjka. Jaz sem v glavnem cele dneve sama, sicer imam službo, hišo, vrt in kar nekaj hobijev, tako, da mi ni nikoli dolgčas.
Problem pa nastane zvečer, ko po večerji utrujen leži v dnevni sobi s telefonom in televizijo. Največkrat tudi tam prespi. V spalnico pride samo takrat, ko hoče seks. Jaz pa pogrešam večerni pogovor o tem in onem, pogrešam dotik, nežnost, seks in to, da se zjutraj zbudim ob osebi, ki jo ljubim… Tako pa skoraj vsako jutro vstanem zagrenjena, mož pa pravi, da sem težka in sitna, da ga ne razumem…
Naj povem, da nisem zanemarjena, debla, lena. Preprosto si ga želim vsaj zvečer ob sebi?
To si opazila šele sedaj, ko te otroci več ne potrebujejo? Ali je že skoz na kavču? Prej sta pa imela večerne pogovore in dotike?
Ne vem, kaj boš rešila z jamranjem tule gor, pojdita na en dopust, daljši, in se pogovarjajta. Takrat, ko bo brez stresa in službenih skrbi, mu povej kaj si želiš. Vprašaj ga kako si on predstavlja vajino starost. Pa rezerviraj tak apartma, da bo brez tv.
Avtorica, razumem kaj mislis. Ampak a si probala s komunikacijo? A si probala s tem da bi mu povedala, kaj si zelis od njega? Da si zelis pogovora in dotikov, da prezivljata cas skupaj? Ce ne, je zdaj cas da se vsedes z njim dol in se pogovorita. Ce pa si mu ze povedala ali pa se o tem ne zeli pogovarjat, ali pa nic ne naredi v smeri da bi bilo boljse, potem ga pa zal ne mores silit v to. Lahko mu das samo vedet, da je to nekaj kaj ti potrebujes/zahtevas in je na njem, da vlozi trud v to. Ce pa ne bo nic iz tega, pa ali se sprijaznis s tem, ali pa najdes koga drugega ali ga nadomestis. Zal. Vso sreco!
Potrebuje malo prebujenja. Povej mu lepo kaj želiš, ne z očitki, nerganjem, to ne pripelje romantike…ampak z lepimi besedami, zapeljevanjem, kot ko sta se prvič srečala. Če bo le izkoristil vse za seks in spet na kavč.
Vztrajaj.
Če čez dooolga vztrajanja ne bo šlo, potem se obleci in pojdi s prijateljicami ven in pridi ponoči. Naj vidi, da ne bo samoumevno, da boš le strežnica za vse.
Res ni toliko časa, ko so otroci, pa saj ni otrok.
Žalostna sem ko berem takšne zgodbe.
Mož te ne potrebuje kot žensko, partnerico. Potrebuje samo seks. Ker si blizu in ker te je navajen to stori s teboj. Pa bolj varno je tako, kot če bi seks iskal kje drugje.
Dejansko pa živi v svojem “moškem” svetu. Njega izpolnjuje kariera. Doma se spočije in občasno poseksa.
Ženske smo drugačne, potrebujemo več nežnosti, več pogovora, več bližine.
Manjka vama ljubezni in spoštovanja… Nekje tekom let sta izgubila stik. Odnos je treba vzdrževati in graditi neprestano. V letih ko so otroci majhni in se gradi kariera je to malce zahtevnejše… a se splača, saj so le tako zrelejša leta lepša.
Kaj vama preostane?
Morda pogovor… dogovorita se kaj potrebujeta da poživita odnos… pogovorita se ali sploh oba želita podobno prihodnost. Potem pa nadaljujta trdo delo v začrtani smeri. Pohitita, vse in tudi seks ne bo trajal večno…
Forum je zaprt za komentiranje.