Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Upokojitev eno vprašanje

Upokojitev eno vprašanje

A se višina pokojnine kaj zniža, če pri polni delovni dobi za starost (eno leto) uveljavljaš otroke?

a noben ne ve?

Odgovor na objavo uporabnika
eno vprašanje, 18.02.2022 ob 14:20

a noben ne ve?

če bi se želela prej upokojiti, potem lahko otroke uporabiš za skrajšanje starosti za upokojitev, ne moreš pa jih hkrati uporabiti za povišanje odmernega odstotka.

Lahko pa narediš prvo in naprej delaš, ter dobiš 40 % pokojnine ob delu.  Delaš še toliko časa, da skrašanja ne rabiš in uveljaviš otroke za povišanje odmere.

A si to mislila?

Dobila informativni izračun višine pokojnine… Kako se ta znesek spremeni, če se pri 59-ih in 40 letih upokojim in uveljavim 2 otroka za starost in drugič: če delam naprej še eno leto? In kako, če delam še dve leti?

Tisto o 40 % pokojnine poleg plače vem. Zanima me višina pokojnine.

eno vprašanje, 18.02.2022 ob 16:40

Dobila informativni izračun višine pokojnine… Kako se ta znesek spremeni, če se pri 59-ih in 40 letih upokojim in uveljavim 2 otroka za starost in drugič: če delam naprej še eno leto? In kako, če delam še dve leti?

Tisto o 40 % pokojnine poleg plače vem. Zanima me višina pokojnine.

Oooooo…se kar dobro spremeni.Ko boš stara 60 in boš še delala, boš dobila za vsakega otroka še 1,36 % več ..se pravi za dva – 2, 72…ampak…šele , ko boš sla v penzijo.Če boš podaljšala še eno leto, dobiš še 3% več…in za naslednje leto še 3%….To je že skoraj 9 % več…Ampak pazi…pravijo, da se bo to spremenilo leta 2024…tako da…ja…podaljšaj vsekakor, če imaš možnost.Jaz sem…in ni mi žal.Se kar pozna pri penziji…

eno vprašanje, 18.02.2022 ob 09:25

A se višina pokojnine kaj zniža, če pri polni delovni dobi za starost (eno leto) uveljavljaš otroke?

Zniža se ti ne.Se ti pa kar lepo poviša, če počakaš do 60.leta in ne uveljavljàš otrok, ker dobiš po 60. letu procente na otroke.In za vsako leto podaljšanja po 40.letih službe dobiš pri penziji 3% več.Možnost je največ, da dobiš za tri podaljšana leta še 9%….Za vsako leto 3%…in za 2 otroka 2.72%…za 3 otroke pa 4, 08%…

Takole 169, 18.02.2022 ob 17:01

Zniža se ti ne.Se ti pa kar lepo poviša, če počakaš do 60.leta in ne uveljavljàš otrok, ker dobiš po 60. letu procente na otroke.In za vsako leto podaljšanja po 40.letih službe dobiš pri penziji 3% več.Možnost je največ, da dobiš za tri podaljšana leta še 9%….Za vsako leto 3%…in za 2 otroka 2.72%…za 3 otroke pa 4, 08%…

A v tem primeru tudi dobim 40 % pokojnine poleg plače po 59. RD? Ali kako?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close