Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Težave z ogrevanje stanovanja – mrzlo ali vroče

Težave z ogrevanje stanovanja – mrzlo ali vroče

V stanovanju imam talno gretje, žal pa nobenega termostata tako, da nimam možnosti, da bi karkoli sama nastavljala. No težava se je začela že jeseni, ko je postalo mrzlo pa gretje sploh ni nič delovalo. Po številnih klicih se je zgodilo to, da je delno delovalo gretje. Tam 17 stopinj ob mrlzlih dneh, ob toplih 19.

No včeraj pa so očitno nekaj zrihtali pa je gretje začelo delovati,a mpak kako: 24 stopinj sredi noči.

Isto kot lani, ta prvo zmrzovala pri 15 stopinjah. Potem gretje tudi sredi noči 24 stopinj.

Pa sem lepo prosila, da naj nekaj naštimajo, da bo podnevi tam 20-22, ponoči pa nekje 16-18.

Kaj čem drugega kot preprosto imeti ves čas odprto okno.

Res ne razumem, da ne morejo nekaj normalnega urediti.

Imate še kje take težave? Da ali zrmrzujete ali pa, da se savnate, vmes pa ne gre?

A navadnega kroglicnega ventila na dovodu pa nimate?

Dajte malo raziskat ker to 100% mora bit, ze zaradi tega ce je treba kaj popravljat. Ce ni drugje je zagotovo dvojni kroglicni ventil tam kjer imate stevec toplote, ker je ta stevec vsakih par let potrebno odvit in umerit.

Pa en kroglicni ventil priprite, ali ponoci celo popolnoma zaprite ker tlaki itak akumulirajo toloto in jo nato sevajo se vec ur ce ne celo dni.

Ce nimate konstantnega dostopa do omarice z ventili se da kupit tudi nadgradnjo daljinskega zapiranja kroglicnega ventila.

Vprasajte hisnika kje so ventili! Telefonske stevilke ao ponavadi na deski ob vhodu.

Hišnika ni. Nobenega števca toplote ni.

Je pa ena omarica, kjer so ventili. Privijem, odvijem, nobene spremembe.

Tam so tudi nekaj popravljali. So bili večkrat na delu, trajalo je do sredine februarja, da so gretje zagnali.

Peč je v kleti, je pa zaklenjeno. Tako, da ni dostopa.

Kroglični ventil se nič ne privija ali odvija se samo zapre, pripre ali odpre.

Kroglični ventil je tak:

https://www.merkur-static.si/pub/media/catalog/product/cache/1e09058a931dd8583d695beac4c9fe0c/k/r/kroglicni-ventil-itap-38_1-mm-_6_4-art-091-1758836.jpg

Ali pa tak: https://www.lavaboss.si/media/catalog/product/cache/1/image/800×800/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/e/p/eps-101600.jpg

https://www.lavaboss.si/media/catalog/product/cache/1/image/800×800/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/e/p/eps-101600.jpg

Edini ventili, ki so, so taki, da ga lahko bolj ali manj priviješ. Zapreš, pripreš, odpreš. Kot recimo za vodo. Niso pa taki kot na fotki, takih ni.

Potem pa kličite upravnika. Vsaka večstanovanjska stavba ga mora imet. Pa naj vam da ključe od kurilnice pa pokaže, katera veja cevi pelje v vaše stanovanje. Na tej veji je 100 % kroglični ventil, da ga boste pripirali dokler ne uredijo.

Na stežaj odprto vse, balkonska vrata, okno, sredi noči, padlo na 23 stopinj.

Prvo podnevi zmrzovala. Sedaj se sredi noči savnam.

Pa drago toploto spuščam ven.

Preprosto ne razumem tega. Spodaj v kotlovnici sem videla, da so ekstra moderne peči, zalogovniki, ogrevanje na pelete za par objektov. Pri meni v stanovanju pa nobenega termostata. Na hodniku neki prastrai ventili, ki nimajo nobenega učinka. Ne glede ali jih do kraja zaprem ali do kraja odprem.

Pa poln kufer me imajo, ker sem 100x klicala, da ogrevanje ne dela. Zdaj pa dela pa naj spet težim, da nočno savno?

Odgovor na objavo uporabnika
Kroglicni ventil, 17.02.2022 ob 22:27

Potem pa kličite upravnika. Vsaka večstanovanjska stavba ga mora imet. Pa naj vam da ključe od kurilnice pa pokaže, katera veja cevi pelje v vaše stanovanje. Na tej veji je 100 % kroglični ventil, da ga boste pripirali dokler ne uredijo.

Tudi upravnika ni. DOstop do kurilnice ni možen, prepovedan, zakljeno  vse. Enkrat sem izkoristila možnost, da sem nos notri vtaknila, ko je bilo ravno odprto.

V ceveh imate najbrž zrak in je potrebno odzračit. Ali pa je sedaj končno zrak ven porinilo in imate pretoplo. Zato ne deluje kot bi moralo. Me pa zanima kakšen je to blok, ni hišnika, ni upravnika…. Kaj a ste v najemu, da pokličete vsaj lastnika? Če ste kupili, kličite prodajalca za garancijo. Imate jo 2 leti za skrite napake in to je skrita napaka.

A unih majstrov, ki so prišli popravljat pa niste vprašali kje je kakšen ventil? Kaj to mislite, da sedaj ko ste v novem stanovanje pa samo možgane na off in nič več mislit. Pa že 2 leti imate težave. Sila neodgovorno in to kljub temu, da vas tolče po denarnici.

glejte lahko  je več težav oz nepravilnosti. kot razlagate bi bilo lahko celo tako  da je kak “mojster” nepravilno nastavil NOČNI in DNEVNI režim dela peči in greje na višjo temperaturo ponoči namesto podnevi. druga možnost je da imate zanič ventil na dovodu, če črpalka ne deluje, imate mrzlo, ker ZELO malo toplote preide skozi ventil, ko pa črpalka zalaufa pa se pretok poveča in je pretoplo. tretja stvar je pa ta da bi MORALI imeti notranjo ragulacijo, se pravi kakšnekoli ventile na dovodih, sicer kako boste nastavili želeno temperaturo?

pa še nekaj zelo pomembnega, TALNO ogrevanje koristi TEMP MASE tlaka kot zalogovnik za ogrevanje z nižjo temperaturo,- tja do 30 st C, zato tu TRENUTNIH sprememb NI, če ventil odprete ali zaprete, tu gredo stvari počasi, se pravi sistem rabi več ur da spravi TEMP v NORMALNO stanje, kar pomeni da če so zrihtali podnevi je lahko šele zvečer prišla temperatura v območje normalne vrednosti! kot rečeno, rabite NOTRANJO regulacijo z električnim ventilom in termostatom, ki je v tleh!! in eden v prostoru!!, sicer tole nikoli ne more delovat kot bi si želeli.

Sem  v najemu. Upravnika, hišnika ni. Tu sta le dve stanovanji. Eno renovirano, nimajo težav z ogrevanjem. Tik ob mojem stanovanju.

Odgovorno osebo pa kot sem že omenila: sem že 100x klicala. Pošljejo firmo, ki naj bi uredila (in ti ne pridejo, do mene, ne vem kdaj pridejo, samo enkrat sem enega videla pri tistih ventil in je povedal, da bo sedaj delovalo pa ni), ampak so morali lansko zimo večkrat priti, da je začelo gretje delovati (preveč) in to zimo so morali priti še večkrat.

Pa kot sem že povedala: vem kje so ventili.

Ni dnevnega in nočnega režima, ker je cel dan enaka temparatura. Ampak podnevi ni take panike, čeprav je pretoplo, ponoči je pa 24 hudo preveč.

Kot sem že povedala: nikjer v stanovanju ni možno nastavljati temperature. To sem odgovorni osebi povedala, mi ni verjel, je prišel pogledat in sam ugotovil, da to drži.

Tisti ventil pa, če jih totalno zaprem ali pa totalno odprem ali pa nekaj vmes pa tudi v več dneh ni bilo nikoli nobene spremembe. Vsi ostali ventili pa so v kotlovnici, ki je zaklenjena in ni dovoljen dostop.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close