Drag poceni nakup jogurtov
Sem jezna.
Sem kupila celo škatlo jugortov, 10 komadov. Navdušena, ker so bili 70% znižani. Datum pa 25.2.
Ko sem dala škatlo v voziček, sem opazila, da je škatla vlažna, nisem pa bila pozorna zakaj.
No, doma sem ugotovila zakaj: 6 jogurtov je bilo počenih in je jogurt ven tekel.
Pa ja, prevoz nazaj bi me stal bistveno več kot so vsi jogurti vredni. Ampak poraja se mi vprašanje, če niso mogoče bili zato znižani, ker so vedeli, da so lončki počeni, da jogurt ven teče?
Plus in minus, 17.02.2022 ob 16:44
V takem primeru ne smejo prodajati. Pokliči, povej, pa naj ti denar vrnejo. Saj se nisi 100 km vozila.
Ja pa ravno 100 km, še malce več. V eno smer dobrih 52 km. Če bi bilo to blizu, bi seveda nesla nazaj. Ok, če bi bil en kozarec počen, ne pa toliko. Prav razpočena dna.
Jezna sem sama nase, da nisem preverila zakaj je škatla mokra. Ko sem jo v trgovini vzela ven iz hladilnika.
Ampak nekak jih sumim, da so bili zato znižani. Ker datum je še kar ok. Saj znižajo pogosto, ampak tik pred rokom pa za kakih 50%.
jogurt je živo živilo – takoj ko pride takole “počen” pri prenašanju in prekinitvi hladilne verige iz trgovskega hladilnika do domačega hladilnika, se ustvarijo pogoji, ko lahko bakterije hitro delujejo, ker je počen jogurt prišel v stik z zrakom in bakterija in ostalim.
jaz vedno vse znižane artikle naokoli obrnem, pregledam tam v trgovini, da so nepoškodovani že na prodajnem mestu -me je tudi že izučilo 1x.
obrneš tudi 5x naokrog če je treba, 17.02.2022 ob 17:02
jogurt je živo živilo – takoj ko pride takole “počen” pri prenašanju in prekinitvi hladilne verige iz trgovskega hladilnika do domačega hladilnika, se ustvarijo pogoji, ko lahko bakterije hitro delujejo, ker je počen jogurt prišel v stik z zrakom in bakterija in ostalim.
jaz vedno vse znižane artikle naokoli obrnem, pregledam tam v trgovini, da so nepoškodovani že na prodajnem mestu -me je tudi že izučilo 1x.
za bla, bla, bla
Imaš prav. Jaz sem samo datum pogledala. Pa tepka sem res, da nisem preverila zakaj je škatla mokra.
Sem pa opazila kako trgovke nabavljajo jajce: odprejo škatlo, preverijo, če je vse ok in potem dajo v voziček :). Večkrat opazila v bližnji trgovini. Sama pa tudi že kupila razbita jajca. Tako, da sem pri jajcih pozorna, če je škatla slučajno mokra. Za jogurte pa nisem pomislila, da bi bili počeni.
Ja, res je, če je kaj ekstra znižano je pametno, da res dobro pogledaš.
jezna sem, 17.02.2022 ob 17:08
Imaš prav. Jaz sem samo datum pogledala. Pa tepka sem res, da nisem preverila zakaj je škatla mokra.
Sem pa opazila kako trgovke nabavljajo jajce: odprejo škatlo, preverijo, če je vse ok in potem dajo v voziček :). Večkrat opazila v bližnji trgovini. Sama pa tudi že kupila razbita jajca. Tako, da sem pri jajcih pozorna, če je škatla slučajno mokra. Za jogurte pa nisem pomislila, da bi bili počeni.
Ja, res je, če je kaj ekstra znižano je pametno, da res dobro pogledaš.
Jst tudi glede jajc pogledam, bolj ce so vsa notri. Ker eni znajo kak jajc sunit ven.
Tako je mama kupila skatlo kjer bi moralo bit 10 kom, ko je doma dajala v hladilnik jih je bilo le 6. Ni bila pozorna.
Uf, na to pa sploh nisem pomislila, da bi jajca manjkala. Jaz sem mislila, da se preverja, če so vsa cela.
Pa to ne moreš verjeti, da ti gredo še jajca krast.
Sem pa že videla kaka čokladice ali kaj podobnega, ko jih naj bi bilo skupaj zlepljenih 10 pa jih je samo 8 pa kaj podobnega. Očitno tudi dobijo noge.
Še huje oz. za bistveno več denarja: znanec mi je razložil kako je nabavil spalno vrečo. So imeli drage pa poceni spalne vreče. On je potegnil obe ven in ta drago natlačil v vrečo od poceni in obratno. Na blagajni je seveda skener vlekel ta poceni.
Božó, 17.02.2022 ob 17:37
Ne prelivat… Kaje z vami? To kar je odprto vrzi stran.
Reci sva šteta u tome bila in to je to. Drugic pa glej kaj kupujes ne… Kaj spuscas zraven… Sta zenis… I tako dalje…
Sve moras da provjeris…
Kako ide…
Ispeci pa reci tri puta mjeri jednom seci.
Jel tako?
Tako je kad glansič kaže.
Tako je.
Trikrat sem že odrezal stran pa je še vedno prekratko.
vse vidiš, 17.02.2022 ob 17:38
Zadnjič je nekdo v Mercatorju malo pred blagajnami odprl škatlo s piščančjim mesom in si zgleda meso zbasal v žep. Škatlo je pustil v hladilniku s pijačami.
Izgleda da smo prišli tako daleč revščini… če ga bojo dobili bo šel sedet.
Tisti ki kradejo milijone imajo dobrega odvetnika in nikdar ne pridejo do sodišča in jim tožba zapade…
Takle mamo
Sami minimalci, 17.02.2022 ob 18:24
Izgleda da smo prišli tako daleč revščini… če ga bojo dobili bo šel sedet.
Tisti ki kradejo milijone imajo dobrega odvetnika in nikdar ne pridejo do sodišča in jim tožba zapade…
Takle mamo
Tvoj zapis izpade kot, da ljudje na minimalcih kradejo. Posledično je to zelo nesramno.
Pa kar se kraj tiče, za tiste, ki vem, da so kdaj kradli, so bili vse prej kot reveži na minimalcu. Najbolj znan tat je pa itak oni minister, ki je ukradel sendvič, za nagardo pa postal direktor zavoda za gozdove Nazuarje. Prej je pa bil direktor Zavoda za varstvo narave.
Tako, da revne obtoževati, da kradejo meso, je čisto mimo. Nesramno in žaljivo. Pa v SŠ se spomnim, da so se nekateri kar javno pohvalili, da kaj ukradejo v trgovini. Sami froci bogatih staršev. Sošolec na faksu, tudi bogati doma, je stalno prakticiral: kosilo za bon, zraven naročil pijačo in odšel brez da bi pijačo plačal. Pa kandiral je v študentski parlament.
En je pisal o “prekinjeni verigi” zaradi počenih jogurtov. Kaj se je meni zgodilo poleti. Grem v trgovino Mercator tik pred zaprtjem. Trgovke so pomivale in pa filale police za naslednje jutro. Grem po sladoled v banjici.
Ko ga prinesem domov, ga odprem in notri vse stopljeno. Zgleda je nekdo pustil komplet paleto sladoleda na vročini. Do jutra bi se seveda že vse strdilo in nebi noben opazil, da je bilo karkoli stopljeno… To je ta dobavna veriga.
Mercator scena, 17.02.2022 ob 18:46
En je pisal o “prekinjeni verigi” zaradi počenih jogurtov. Kaj se je meni zgodilo poleti. Grem v trgovino Mercator tik pred zaprtjem. Trgovke so pomivale in pa filale police za naslednje jutro. Grem po sladoled v banjici.
Ko ga prinesem domov, ga odprem in notri vse stopljeno. Zgleda je nekdo pustil komplet paleto sladoleda na vročini. Do jutra bi se seveda že vse strdilo in nebi noben opazil, da je bilo karkoli stopljeno… To je ta dobavna veriga.
Za tele jogurte nisem napisala za katero trgovino gre, ker sem namignila, da so mogoče vedeli za napako pa nočem koga v drek potunkat, ker ni rečeno, da moj namig drži.
Za Meractor bom pa kar povedala: v treh Mercatorjih v Savinjski se mi je velikorat zgodilo točno to, kar omenjaš. Sladoled ves v kristalčkih. Kar pomeni, da so ga nekje oddajali pa spet zamrznili. Pa ok, misliš, da se to zgodi pa spet kupiš čez par mesecev pa ista scena. PO drugi strani pa Hofer, Lidl nisem nobenkrat naletela na tak sladoled pa največ v teh dveh trgovinah kupujem. Tako, da pri Mercatorjih glede sladoleda res nekaj ne štima. Zdaj imajo sicer hladilnike z vrati, mogoče je kaj bolje. NIsem več preverjala, sem se prevečkrat nasankala.
Forum je zaprt za komentiranje.