Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali je na Hrvaškem na terasah lokalov potreben PCT?

Ali je na Hrvaškem na terasah lokalov potreben PCT?

Hvala.

Ne vem…

Vid ga sta radi.

Ne kod oca… Kod mame! Zna ko je za njega najbolji… Ko je za djecu.

…https://m.youtube.com/watch?v=SEnhEXrSMuw

Cel prejšnji teden sem bila v Istri. NIKJER niso posiljevali s PCT. Hrvatje niso taki trotli kot naši.

Pa ste bli v kakih lokalih?

Odgovor na objavo uporabnika
nikjer, 17.02.2022 ob 15:47

Cel prejšnji teden sem bila v Istri. NIKJER niso posiljevali s PCT. Hrvatje niso taki trotli kot naši.

Kako si šla čez mejo (dol in nazaj)? PCT? Za nazaj je bilo potrebno testiranje na Hrvaškem? Če, koliko časa  velja? Se morajo tudi cepljeni testirat?

Itak, da ga rabiš. Najbolje , da si polno cepljen in nimaš nobenih problemov nikjer.

Violica121, 17.02.2022 ob 16:35

Itak, da ga rabiš. Najbolje , da si polno cepljen in nimaš nobenih problemov nikjer.

Kako nimaš problemov, če si polno cepljen?

Jaz jih imam ravno od takrat. Nikdar več.  Ti pa kar…

Za čez mejo bomo itak imeli pct (hitri test), saj ne bomo tvegali, da nas vračajo nazaj. Velja pa ta naš test le en dan.  Zanima pa me, ali je na terasah lokalov treba imeti pct ali ne – eno je predpis – je ali ni, drugo pa, koliko so striktni. Če s tem delam sranje gostincu, nas raje ne bo ali imajo bolj tako tako?

Na Hrvaško imaš PCT. Za nazaj pa tudi. Kje se sedaj po zimi da testirat?

Pa saj sem vam napisala, da ne rabiš nikjer kazat. Ne v gostilni, ne v bifejih, ne v trgovinah. Tam niso tako poblesavljeni kot pri nas. Govorim za Istro.

Za čez mejo pa je jasno, da rabiš PCT. Ampak ona tega ni spraševala.

nikjer, 17.02.2022 ob 17:45

Pa saj sem vam napisala, da ne rabiš nikjer kazat. Ne v gostilni, ne v bifejih, ne v trgovinah. Tam niso tako poblesavljeni kot pri nas. Govorim za Istro.

Za čez mejo pa je jasno, da rabiš PCT. Ampak ona tega ni spraševala.

Kako je za čez mejo? Se je treba dol testirat za nazaj?

ZA nikjer

Nas ob povratku v Slo že drugič zaporedoma niso niti vprašal za PCT. Sam osebne pokazal in vozi. Pred nami je bil v pondelk en avto švicarske tablce, sm prou gledala, tud sam osebne dal vn in šel.

Tko da zgleda da imajo tud policaji tega že zadost.

In ja avtor, PCT ti je na Hr obvezn sam za javne ustanove: pošte, banke..govorijo pa tud oni da bodo ukinjal PCT pogoj.

jaz te vprašam, 17.02.2022 ob 18:00

Kako je za čez mejo? Se je treba dol testirat za nazaj?

Šla sem čez Sočergo, tja in nazaj. Jaz sem bila en teden in sem se seveda testirala tudi za nazaj. Še sreča. Bila je ena ženska (SLO), ki je picajzlasto vse skenirala, tako osebno in PCT.

Jaz sem se testirala v Fažani, v eni zobozdravstveni ordinaciji. Zelo hitro, zelo prijazni. Cena 80 kun. Poglej si seznam na https://www.avtokampi.si/.

ZA jaz te vprašam

Zakaj bi se pa testirala za nazaj, če bodo ukinl karantene?

Kaj komplicirate. Cepite se , da bo že enkrat mir.     In anticepilci nehajte  sprasevati kam ne smete.

Ena južna neprijavljena, 17.02.2022 ob 18:27

ZA jaz te vprašam

Zakaj bi se pa testirala za nazaj, če bodo ukinl karantene?

Na meji je treba pokazat test (veljavnost 24ur), ali potrdilo o cepljenju, prebolelosti. Zato se je treba testirat za nazaj. Redko kdo gre v 24 urah sem in tja. Razumeš sedaj? Mi smo bili pred kakim tednom. Pregledali so papirje za dol in za nazaj.  PCT na mejah še kar nekaj časa ne bo ukinjen.

za povratek v slovenijo, 17.02.2022 ob 20:51

Na meji je treba pokazat test (veljavnost 24ur), ali potrdilo o cepljenju, prebolelosti. Zato se je treba testirat za nazaj. Redko kdo gre v 24 urah sem in tja. Razumeš sedaj? Mi smo bili pred kakim tednom. Pregledali so papirje za dol in za nazaj.  PCT na mejah še kar nekaj časa ne bo ukinjen.

Za za povratek v slovenijo

Ja, naj bi ga moral imet zaenkrat še zmer, v nasprotnem karantena.

No, kot sm napisala, v pondelk pršli prek Dragonje, noben niti pisnu ni o PCT. Isto avto pred nami. Še prepričana sm bla da bodo spet sral, da bo spet začel s karanteno, ker sta bla 2 policaja notr, in nič.
Enako lan pred novim letom.
In kaj? Karantene se bodo ukinle, a ko se bom naslednjič spet vračala, mi  bodo pa spet težil s karanteno? Ker testirat se ne mislm. Komi čakam.
Potem smo mi imel očitno srečo, so imel policaji dobr dan, ker niti za tja Hrvat ni pisnu o PCT, isto sam osebne pogledu, niti za nazaj Slo.

Najkasneje se bo ukinil PCT na mejah. To je sigurno.

potrebuješ in preverjajo

počasi bo, 17.02.2022 ob 21:48

Najkasneje se bo ukinil PCT na mejah. To je sigurno.

No jst pa prčakujem oz zame to pomen, da takoj ko rečejo od npr jutr ni več karanten, jih ni nikjer, se prav mi tud pri vstopu v Slo ne more oz ne sme težit s karantenam, nima te pravice, če so karantene ukinjene.
Sej so zdej sami rekl da covid ni karantenska bolezn.

V glavnem, na meji Hravati zahtevsjo pct za vstop v Hr, Slivenci pa za vstop v Slo. Orejsnji torek 4 avtom pred nami niso gledali, nam pa , 2 odrasla, 2 otroka. Tako da, se skor ne splaca tvegat pa it brez pct cez mejo, ker lahko glih tebe trofijo

A v lokalih uradno moraš imet pct ali ne?

Kaj je pri njih uradno, ne vem, v praksi pa te nobeeen v kaficih, gostilnah , v frizeraju, nezivilskih trgovinah, NE sprasuje po pct

Pllllll, 17.02.2022 ob 22:34

A v lokalih uradno moraš imet pct ali ne?

ZA Pllllll

Ne, sam javne ustanove, npr pośte, banke..

Lokali so sedaj večinoma zaprti in se odprejo sredino aprila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close